Kärleksbeslutet – därför flyttar prins Nikolai från Paris

01 feb, 2022 
AvSara Ericsson
Prins Nikolai av Danmark.
Danska prins Nikolai har tagit modebranchen med storm, men nu flyttar han från Paris för ett nytt äventyr. Här har vi samlat allt om prinsens kommande projekt!
Annons
Kronprinsessan Marys bästa modeögonblick
Kronprinsessan Marys bästa modeögonblick

Danska prins Nikolai, 22 år har sedan hösten 2021 bott i Paris och jobbat som modell med en rad olika visningar och reklamkampanjer för modehus som Dior och Burberry. För en tid sedan avslutade han, till folkets jubel danska Rains visning under herrveckan i Paris.

Redan som ung tonåring blev prinsen erbjuden modellkontrakt hos Scoop Models. Chefen för danska modellagenturen är god vän med prinsens mamma Alexandra. Men skolan var viktig och modellkarriären fick vänta till Nikolai tagit gymnasieexamen vid internatskolan Herlufsholm 2018.

Prins Nikolai på Rains visning under herrveckan i Paris.

Efter studenten har han storsatsat på modellkarriären och debuterade på Burberrys modevisning i London. Även om han inte är en arbetande kunglighet har han plats nummer sju i den danska tronföljden som son till prins Joachim av Danmark.

Prins Nikolai, prinsessan Marie och prins Joachim.

– Att vara prins är något jag föddes till. Modelljobbet är något jag själv valt, det är väl skillnaden, sade Nikolai till Billed Bladet.

Annons

Även om prinsen briljerat på catwalken har han kombinerat modellandet med studier. Redan hösten 2019 började han studera vid Copenhagen Business School.

Vem är prins Nikolais flickvän?

Under gymnasieutbildningen träffade han ett år äldre kärleken Benedikte Thoustrup. Efter studenten flyttade hon till Frankrike för att studera franska och paret inledde en distansrelation. Benedikte har, likt Nikolas, jobbat vid sidan av studierna och blivit ett namn inom affärsvärlden.

Som grundare av företaget Béné Soie lanserade hon ett sidenband som används för att locka håret utan värmeverktyg. Men det är inte bara det som inspirerat henne, hon har nämligen likt sin pojkvän satsat på modellkarriären och signerat kontrakt med Bornmodels.

Prins Nikolais flytt till Paris

I höstas beslutade sig prinsen för att flytta till Paris. Inte så konstigt med tanke på att både flickvännen och pappa prins Joachim är bosatta i staden.

Annons

Nikolai har fortsatt att jobba som modell och studerat vid handelshögskolan PBS, Paris School of Business. Och flytten till modemeckat har helt klart underlättat arbetet för prinsen.

Därför flyttar prins Nikolai från Paris

Men nu har prinsen och flickvännen Benedikte nya planer på gång.

– Prins Nikolai flyttar hem till Danmark i slutet av januari, vilket hela tiden varit planen för att fortsätta sina studier vid Copenhagen Business School, berättar mamma Alexandras presstaleskvinna Helle von Wildenrath Løvgreen till danska Billed Bladet.

Hon meddelar även att Benedikte kommer att flytta med prinsen tillbaka till Danmark.

När paret tidigare bodde tillsammans i Köpenhamn ordnade prinsens farmor, drottning Margrethe fram en lägenhet till paret. Och det var inget dåligt boende, paret flyttade nämligen in på Amalienborgs slott. Och frågan är om ett lika kunglig boende åter väntar paret efter deras gemensamma kärleksbeslut?

Foto: TT

Annons