Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Chiapudding – 8 recept att spara – och äta upp!

18 jul, 2015 
AvLisa Arnell
Enkla och goda recept på chiapudding.
Chiapudding är både enkelt gott och nyttigt. Här har vi samlat åtta recept på chiapudding! Chiafrön är fullproppade med protein, antioxidanter och vitaminer och sägs vara världens bästa omega 3-källa.
Annons

 

Chiapudding – grejen som alla vill laga och äta! Det fina med chiapudding är att det är superenkelt och nästan inte kräver någon ansträngning alls. Plus att det går att variera i all oändlighet – och är svinnyttigt.

Fröna är väldigt fiberrika och bildar en gel i tarmarna vilket gör att kroppen tar upp matens näring långsammare, vilket är positivt. Dessutom innehåller det 20 procent protein, det vill säga lika mycket protein som nötkött, där alla essentiella aminosyror finns med.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Chiapudding är både gott och nyttigt.

Varför är det så bra då? Chiafrön är fullproppade med protein, antioxidanter och vitaminer och sägs vara världens bästa omega 3-källa. Fröna är väldigt fiberrika och bildar en gel i tarmarna vilket gör att kroppen tar upp matens näring långsammare, vilket är positivt. Dessutom innehåller det 20 procent protein, det vill säga lika mycket protein som nötkött, där alla essentiella aminosyror finns med. Två matskedar chiafrön räcker för att ge dig dubbelt så mycket järn som 100 gram spenat, dessutom får du i dig mangan, fosfor och magnesium. (Taget ur Anja Forsnors blogg)

Annons

Vi har plockat fram de allra bästa recepten från våra bloggare på elle.se. Du hittar de alla samlade här – varsågod att blanda/laga/variera!

Recept på chiapudding

CHIAPUDDING PÅ TRE SÄTT 

CHIAPUDDING MED SMAK AV HASSELNÖT OCH MANDEL

CHIAPUDDING MED KOKOSMJÖLK:

CHIAPUDDING MED JORDGUBBAR: 

LYXIG CHIAPUDDING: 

ALLA ANJAS CHIAPUDDINGRECEPT SAMLADE PÅ ETT STÄLLE: 

CHIAPUDDING MED MANGO

CHIAPUDDING-POPSICLES – GLASSPINNE GJORD PÅ CHIAPUDDING

Läs mer:

Annons