Gift er i Italien – och få delar av bröllopet betalt

Civita di Bagnoregio

TT
Alltid drömt om ett bröllop i romantiska Italiens idyll? Nu kan du gifta dig i den italienska regionen Lazio och få ekonomiskt bidrag!
15 mars, 2022
Se de vackraste kungliga bröllopsklänningarna
1:11

Efter reklamen: Se de vackraste kungliga bröllopsklänningarna

(1:11)

Slå på ljud

Bröllop i den eviga staden Rom, vid de romantiska sjöarna Bracciano och Bolsena eller i den lilla byn Civita di Bagnoregio – tillräckligt vacker att kunna ta en entréavgift. Nu kan du gifta dig i Italiens huvudstadsregion Lazio – och dessutom få ett bidrag upp till 21 000 kronor. Här är den italienska regionens nya kärlekskampanj!

Bolsenasjön

Bolsenasjön

DUSAN ZIDAR

Kampanjen Nel Lazio Con Amore

Efter pandemins effekt på turismen har italienska regionen Lazio nu valt att investera sin återhämtningsplan i kampanjen Nel Lazio con Amore (i Lazio med kärlek). Kampanjen som innefattar 10 miljoner euro ska försöka återinföra Italiens bröllopsintäkter med bidrag till blivande makars bröllopsplanering. Varje par som planerar att gifta sig i Italien har alltså möjlighet att ansöka bidrag för 2 000 euro – om man väljer att gifta sig i regionen Lazio.

Vitorchiano

Vitorchiano

essevu

Om ansökan blir beviljad kan man lägga bidraget på allt från blommor, brudklänning, ringar, hår och smink till den stora dagen, fotografering eller bokning av festlokal. Även catering innefattas i bidraget med upp till 700 euro. Du kan också välja att lägga 700 euro av bidraget på smekmånadsutgifter – allt hänger på att det måste betalas i Lazio-regionen.

Från Frankrike till Gotland – 4 bröllop att inspireras av

Så ansöker du Bröllopsbidraget

Trots att hemsidan och ansökningsformuläret är på italienska så välkomnas både italienare och utländska medborgare att ansöka om bidraget.

Villkoren för att få ansökan beviljad är att alla bröllopsutgifter måste skett mellan 14 december 2021 och 31 januari 2023, betalats på plats i Lazio-regionen och ej skett online (för att kunna spåras). En faktura måste sedan presenteras i ansökan som specificerar bröllopsutgifterna samt uppvisar bevis på betalning.

Genom att ladda upp formuläret på hemsidan har du möjlighet att ta del av Nel Lazio Con Amores bidrag, men se till att göra det innan kampanjens pott på 10 miljoner euro tagit slut!

Ansök om bidraget här!

Källa: CNN, Foto: TT, Instagram