4 vackra bröllop att inspireras av

4 vackra bröllop att inspireras av

Lyckorus, konfettiregn och himlastormande kärlek! Inspireras av fyra modebrudar och deras bröllopsmagi.
10 mars, 2022
1:26

Efter reklamen: Bröllopsdatumet du bör undvika 2022 – enligt astrologin

(1:26)

Slå på ljud

Känslosam bröllopsmagi i södra Frankrike

Angela & Max Bjurud Nakitende

Favoritmusik, konfettiregn och ändrade planer – Angela Bjurud Nakitende, influencer specialist på H&M, gifte sig med kärleken Max i södra Frankrike.

Berätta om ert bröllop!

– Vi hade bröllop i dagarna tre i södra Frankrike. Jag har varit i Frankrike varje sommar det senaste decenniet så när Max friade och vi började prata bröllop utomlands kändes södra Frankrike som det självklara valet. För att göra det enklare med det byråkratiska gifte vi oss i Stadshuset i Sverige på vår årsdag tillsammans med våra föräldrar och syskon. I Frankrike höll min bror i en symbolisk ceremoni. Så fint och personligt. Vi spelade låten Lovely med Billie Eilish och Khalid, inte ett öga var torrt under vigseln. Vår vän Andereas spelade gitarr och sjöng Elton Johns Can you feel the love tonight och Ronan Keatings When you say nothing at all under ceremonin. Klassiska kärlekslåtar som väcker många minnen.

Berätta om din look.

– Jag har aldrig drömt om att gifta mig, så jag hade inte sett framför mig vilken typ av klänning jag skulle ha. Jag valde att sy upp en egendesignad klänning hos Matildas fest. Det kändes bra med en look anpassad efter mina önskemål och mått. Jag provade en del klänningar i olika butiker, sedan satte jag ihop tre olika till en modell jag gillade. Blev så nöjd, den känns tidlös och klassisk. Hår och makeup gjordes av en lokal frisör och makeupartist som jag hittade efter många timmars Instagram-research.

Bästa tipset du vill dela med dig av?

– Mitt bästa partytips är att köpa in hotelltofflor till gästerna så att alla kan dansa hela natten utan att få ont i fötterna. Hotshots, tomtebloss, isfacklor och konfetti är också riktigt bra stämningshöjare.

Vad var viktigast?

– Bröllopsplanering går upp och ner, ibland är det superkul och i vissa stunder bara stressigt. Vi planerade som många andra brudpar i en pandemi vilket gjorde att vi fick skjuta upp bröllopet några månader. Två veckor innan bröllopet avbokades vår lokal och vi la all vår vakna tid på att hitta ett nytt ställe för våra 80 gäster. Där och då försvann alla mina förväntningar. Jag som annars är en person som gillar kontroll insåg att det viktigaste av allt faktiskt är att min man och jag älskar och har varandra, resten är en bonus. Bröllopet blev magiskt – jag hade inte velat ändra någonting.

Foto: Linn Holm/@holm.foto & Hugo Hallman

För Angela var det viktigaste att komma ihåg att hon och Max älskar varandra, allt annat är en bonus.
Hugo Hallman

Romantisk regnstorm på Gotland

Anna Fernandez & Maximilian Hobohm

Väderstress, sommargrönska och Balenciaga-vibbar. ELLE-stylisten Anna Fernandez fick sin Max i en dånande regnstorm i sitt barndomsparadis på Gotland.

Anna och Maximilian vågade sig på ett vackert utomhusbröllop
Fotograf Maja Brand

Berätta om ert bröllop!

– Vi gifte oss på södra Gotland där jag tillbringat somrarna hela mitt liv, varav de senaste tio med Max, vars pappa också är från Gotland, så det fanns en naturlig koppling till att vara där. Första kvällen hade vi underbara timmar på Sally på sudret (Vamlingbo prästgård) som drivs av min nära familjevän Sally Voltaire. Det är en av Gotlands vackraste platser med en otrolig trädgård. Det bjöds på vedugnspizza, naturvin och drinkar. Bandet Tussilago spelade i trädgården, det var en helt magisk kväll med det där förväntansfulla pirret av sommarfest och kärlek. Själva vigseln dagen efter ägde rum i trädgården på Grå Gåsen (där Så mycket bättre spelas in). Under vigseln satt gästerna på träbänkar med fårskinn, och vigsen var under en bröllopsbåge av björkstammar och blommor. Kullshagebruks handelsträdgård på norra Gotland odlar allt själva, de skapade de vackraste lekfulla arrangemang av det som växer på ön. Vi vigdes borgerligt, till tonerna av Stand by me. Efter vigseln bjöds det på bubbel och tarte trapezienne-bakelser. Precis när vi skulle sätta oss för middagen i ett tält öppnade himlen sig och det blåste upp till halvstorm med dånande regn. Nästan bara extra romantiskt! Efter middagen flyttade festen in i en lada, där vi dansade på trasmattor till 90-talshits in på småtimmarna.

Anna och Maximilian gifte sig på södra Gotland
Fotograf Maja Brand

Berätta om din look.

– Klänningsstresspaniken slog till i maj – vi gifte oss i augusti – när jag inte hittade något jag gillade. Jag frågade min vän, designern Natalia Altewai om hon ville rita en klänning till mig. Till min lycka sa hon ja, och hela processen var så enkel och trygg. Jag skickade referenser och hon förstod precis. Vi träffades och tittade på skisser. Jag fastnade för en tvådelad tubklänning och en skir cape, som kändes enkel, tidlös och med Cristóbal Balanciaga-vibbar. Natalias mamma Irena som är en otrolig skräddare sydde upp klänningen efter mig. Jag visste att vi skulle gå på gräs under vigseln, mamma ledde mig fram till altaret och vi hade sandaler, jag vita från The Row och mamma ett par röda. Ignacio Alonso som är en väldigt nära vän till mig och makeupartist, sminkade mig. Finns ingen jag hellre velat ha vid min sida de där nerviga timmarna. Jag är oftast osminkad och ville känna mig som mig själv, så vi gjorde en naturlig make och håret i enkel låg knut. Jag hade örhängen från Alighieri med asymmetriska pärlor och ringar från Sophie Bille Brahe. Tärnorna hade gammelrosa klänningar från Tove.

Annas bästa tips är att vara på en speciell plats där du känner dig trygg. Bästisar och syskon gjorde att paret kunde slappna av.
Fotograf Maja Brand

Bästa tipset du vill dela med dig av?

– Var på en plats där du känner dig trygg, det blir mer speciellt för dig och gästerna. Se till att du är omringad av de som betyder mest, som du känner dig bäst kring. Så fort våra bästisar och syskon kom andades både jag och Max ut och slappnade av, då kändes det som att inget kunde gå fel!

Vad var viktigast?

– Jag var otroligt fokuserad på detaljerna, vilket spelade roll för helheten, men det som verkligen gör bröllopet är gästerna. Folk var så peppade och glada och den stämningen sätter tonen för allt. Sen var vi som alla som planerar utomhusbröllop oroliga för vädret. Det var ingen katastrof även om det blev regn, det var fortfarande den lyckligaste dagen i vårt liv!

Foto: Maja Brand/@brandochbrindle & Lisa Lindqwister

Trots regn blev utomhusbröllopet ingen katastrof för Anna och Maximilian, det var fortfarande den lyckligaste dagen i deras liv!
Fotograf Maja Brand

Solgnistrande vinterbröllop i Stockholm

Sofi Fahrman & Filip Engelbert

Liljekonvaljdoft, sjöutsikt och solig stämning – ELLE-profilen Sofi Fahrman fick kärleken Filip en decemberdag i Stadshuset i Stockholm.

Berätta om ert bröllop!

– Livets dag blev vackrare än vad jag kunnat drömma om. Pandemin satte spelreglerna men både solen och stämningen lyste upp vår dag. Vi valde en borgerlig vigsel i stadshuset. Jag fullkomligt älskar korsvalven som vätter ut mot Mälaren och det syns att Ragnar Östberg har inspirerats av Dodgepalatset i Venedig. En annan av Stockholms pärlor, skridskopaviljongen på Kastellholmen, var platsen där vi firade med vår närmaste familj efter ceremonin. Där bjöds det på svenska smaker och Sarah Dawn Finers otroliga stämma.

Berätta om din look.

– Jag satsade på en stilren look som andas vinterbröllop. En byxdress från Safiyaa, tillsammans med en broderad bolero och pärlskor från Jimmy Choo. Stram låg knut med en myrtenkvist och makeup signerad min favorit, makeupartisten Nora Kourkis. Hon kan läsa mina tankar så det behövdes inte någon provsminkning.

Bästa tipset du vill dela med dig av?

– Allsång och danståg förgyller, i alla lägen. Oavsett bröllop eller inte.

Vad var viktigast?

– Viktigast var givetvis att få dela detta kärleksfulla minne med våra familjer, det är inget man tar för givet efter två år med pandemi. Något som jag tycker är viktigt som jag saknade? Våra vänner! När världen är redo för stor fest igen så vill vi fira med ALLA som står oss nära.

Foto: Hannah Hedin

En perfekt höstdag i Paris

Fanny Ekstrand Tourneur & Måns Strömberg

Såpbubblor, dans genom gränderna till tonerna av Abba, och otroliga mängder ostron. Skribenten och Hobnob journal-grundaren Fanny Ekstrand Tourneur och hennes Måns trotsade pandemin med en intim Paris-vigsel.

Pandemin satte käppar i hjulet för Fanny och Måns så tillslut gifte de sig på Svenska Ambassaden i Paris
Annica Eklund

Berätta om ert bröllop!

– Vi gifte oss en perfekt höstdag på Svenska Ambassaden i Paris. Vi hade planerat flera stora bröllop hemma, pandemin satte käppar i hjulet för samtliga. Till slut kände vi att nu får det räcka, vi bokar en tid på ambassaden i Paris så får allt annat lösa sig. Vigselförrättare var ambassadören själv och det var en kort men otroligt känslosam ceremoni. Bara vår närmsta familj fick vara med, resten av våra gäster drack bubbel utanför och lyssnade på musik i en medhavd högtalare. När vi kom ut blåste de såpbubblor och spelade All you need is love och sedan skålade vi i den parisiska gränden innan vi promenerade till Tuilerierna för champagne och ostron. Vi spelade Abba och dansade hela vägen och folk öppnade fönstren och ropade Vive l’amour efter oss. Fransmän kan vara snorkiga, men de älskar verkligen kärlek.

Berätta om din look.

– Jag hade påbörjat min klänning med Dagmar före pandemin. Den började i en ände och slutade i en annan, men jag är så otroligt nöjd. Ribbstickad överdel med fyrkantig ringning och lång ärm, otroligt jag. Vid sidentaftkjol med lägre midja. Klänningen blev en tolkning av the roaring 20’s. Eftersom den var ganska enkel ville jag ge den roliga accessoarer och det slutade med skor och en strasstiara från Chanel. Hår och make gjorde jag själv som alltid. På efterfesten hade jag en specialdesignad fuskpälsklänning från Stand.

Bästa tipset du vill dela med dig av?

– Vårt bröllop var ganska otraditionellt, det var grejen. Man får bryta traditioner! Ha sin bröllopsmiddag på en restaurang och äta bara ostron till lunch. Det är ert bröllop, tänk på vad som är viktigt för er. Gör ni det och bjuder på er själva och varandra som par så kommer era gäster ha det otroligt.

Vad var viktigast?

– Jag hade ingen riktigt idé om vad som var viktigast. Varje bröllop vi planerade och sedan ställde in tog udden av det. I slutändan var jag så lycklig att alla vänner och familj tagit sig till Paris för vår skull, att det var lite sol, att inget av de hundratals ostron vårt sällskap satte i sig var dåligt och att vi hade med oss en riktigt bra jäkla högtalare till vår Parisvåning så att efterfesten blev riktigt stökig.

Foto: Annica Eklund