Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Blossas glögg 2022 – här är årets smak

15 sep, 2022 
AvLinda Strömbäck
Blossa 22
Blossa presenterar årets smak 2022! Den beskrivs som en smältdeg av smaker och har inspirerats av de pulserande gatorna i New Orleans. Läs mer om årets glöggsmak här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gin & Tonic spetsad med glögg – så gör du årets juligaste GTBrand logo
Gin & Tonic spetsad med glögg – så gör du årets juligaste GT

Blossa har sedan 2003 överraskat med nya glöggsmaker och smakresor till alla världens hörn. Tidigare har vi fått årgångsglögg som inspirerats av Japan, Indien, Hawaii och Marocko. Förra året hittade Blossa sin inspiration i apelsinernas Valencia. Men i år är det ett helt nytt ställe som står för årets glögg-inspiration – nämligen New Orleans!

Årets Blossa 2022

I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar. Årets destination är inte bara känd som jazzens födelseort, utan är också känd för sin puls och rika matkultur. Blossa beskriver sin årgångsglögg 2022 som en hyllning till stadens nyansrika smältdegel av smaker, särskilt kring området French Quarter, och stadens mest ikoniska drink Hurricane.

Annons

– I New Orleans finns en intressant blandning av influenser som vi fört samman i Blossa 22. Med Hurricane som huvudinspiration har vi smaksatt glöggen med rom, lime och även tagit fram vår egen version av fassionola, med passionsfrukt, jordgubbe och blåbär. Inspirerade av matkulturen har vi dessutom tillsatt extrakt av chili och rökt paprika. Det blir en fin samklang med de klassiska glöggkryddorna, varav flera ofta hittas i maten som serveras i New Orleans, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

Blossa 22
Flaskans design har inspirerats av jazzens spontana hantverk, och den subtila rökigheten som man hittar både i Blossa 22 och på gatorna i French Quarter.

Så smakar årets Blossa 2022

I Blossa 22 blandas rom, passionsfrukt, lime, jordgubbe, blåbär och chili med klassiska glöggkryddor. Cheif Blender Åsa Osvärn rekommenderar att servera Blossa 22 som drinken Hurricane – läskande kall i ett större glas med mycket is, dekorerat med en apelsinskiva. Glöggen går även att värma och serveras gärna då i en större kopp toppad med russin.

Blossa 22 New Orleans är en starkvinsglögg och finns i Systembolagets beställningssortiment från den 15 september. Den har en alkoholhalt på 15 volymprocent och priset ligger på 125 kr för 750 milliliter.

Foto: Blossa

Aladdinasken genom tiderna – pralinerna vi minnsBrand logo
Aladdinasken genom tiderna – pralinerna vi minns
Annons