Hjälp ELLE Ukraina publicera specialnummer om kriget

ELLE Ukraina

Sedan Rysslands invasion av Ukraina har livet för landets invånare förändrats fundamentalt. ELLE Ukraina har gått över helt till en digital upplaga, men vill nu publicera ett fysiskt specialnummer om krigsåret 2022. Så här kan du hjälpa till!
17 mars, 2023

Det är drygt ett år sedan kriget utbröt i Ukraina, och sedan dess har livet kastats om för alla som lever där. På ELLE-redaktionen har man försökt fortsätta nå ut med sin journalistik, även om den till stor del förändrats drastiskt sen Rysslands invasion.

Från att skriva om trender, livsstil och kändisar började redaktionen dela tips på hur man stoppar inre och yttre blödningar, hur man ska agera under flyglarm, och andra hårda realiteter – som man aldrig trodde skulle vara en del av ens vardag.

Specialutgåva av ELLE med tema Hopp

Verksamheten lades om till att vara hundra procent digital, det fanns inte längre möjligheter och resurser att trycka en fysisk upplaga. Men drömmen om att kunna fortsätta nå ut till sina läsare levde kvar. Under 2022 gjorde man ett digitalt specialnummer – med tema hopp. I det numret skildrade man den nya verklighet som drabbat landet och dess invånare. Läsarna ropade efter fysiska nummer, och nu jobbar den ukrainska redaktionen, utan resurser, för att kunna ge ut detta speciella nummer till sina läsare.

Detta nummer kommer både ges ut på ukrainska och på engelska, för de många internationella läsare som följer och stöttar det ukrainska folkets kamp.

Hur kan du hjälpa till?

Vill du hjälpa ELLE Ukraina att återgå till sin verksamhet, och ge ut fysiska nummer av sin specialutgåva från 2022, kan du bidra här. Alla bidrag hjälper redaktionen nå ut till sina läsare.

Behovet av fri press och kontakten med läsare är viktigare än någonsin. ELLE Ukraina bidrar med historier och livsöden från det krigshärjade landet, så väl som matnyttig information och lite välbehövd distraktion.

Vill du veta mer om hur ELLE Ukraina har ställt om sin verksamhet kan du läsa en intervju med chefredaktören Sonya Zabouga här och om hur redaktionen ställt om från modemagasin till överlevnadsguide här.

ELLE Ukrainas chefredaktör om kriget: "Viktigt att fortsätta drömma"
1:02

Efter reklamen: ELLE Ukrainas chefredaktör om kriget: "Viktigt att fortsätta drömma"

(1:02)

Slå på ljud