Barbados erbjuder visum för distansjobb

Barbados erbjuder visum för distansjobb

”Jobba från paradiset” är sloganen under vilken Barbados nu erbjuder visum för distansarbetare. En godkänd ansökan ger dig möjlighet att leva och arbeta på ön i ett år – så här gör du!
28 juli, 2020
7 Enkla träningsformer på hemmaplan
Slå på ljud

Har du tröttnat på att sitta hemma i mjukisar med en varm laptop som bränner i knäet? Känns rundan mellan soffa, skrivbord, matbord och kylskåp allt för bekant? Fyra månader in i karantän kan du knappast klandras. Men det finns en ljuvlig väg ut ur tristessen. 

Premiärministern välkomnar alla till ön

För Barbados regering erbjuder nu utländska medborgare ett års arbetsvisum i landet. De kallar initiativet för Barbados Welcome Stamp och riktar sig till alla som under rådande omständigheter arbetar på distans.

– Å vår vackra ö Barbados vägnar vill jag hälsa dig varmt välkommen. Även om COVID 19-pandemin har varit en enorm utmaning för människor runt om i världen, tror vi att den också har skapat möjligheter, säger premiärministern Mia Amor Mottley i ett uttalande, och fortsätter:

  Vi ser att allt fler människor arbetar på distans, ibland under mycket stressiga förhållanden, med lite rum för semester. Vårt nya Barbados Welcome Stamp är ett visum som gör att du kan flytta till och arbeta från ett av världens mest älskade turistmål i 12 månader.

Visst låter det ljuvligt?

Detta gäller för ansökan

Regeringen har satt upp en sajt för visumansökan där de berättar mer om villkoren, boenden och nöjen på ön. Att ansöka kostar motsvarande cirka 20.000 kronor för ensamresande och 30.000 kronor för familjer. Det är inte tillåtet att ta anställning på plats så en förutsättning är att du redan har ett jobb från ditt hemland som du kan sköta på distans. Barbados kommer inte beskatta sina distansjobbare och väl på plats finns möjlighet att förlänga visumet ytterligare. Inom 7 dagar har du som godkänns ditt visum i handen, skriver man. 

Premiärministern fortsätter:

– Vi tror att vi har något mycket speciellt att erbjuda på denna lilla klippa som vi kallar Barbados. Våra vänliga människor, professionella tjänster, engagemang för utbildning, och framför allt säkerhet och trygghet, gör  Barbados till en idealisk plats att bo för både singlar och familjer. Tack för att du överväger att göra Barbados till ditt nya hem!

Corona på Barbados

Av väldens 16,5 miljoner bekräftade fall av Covid-19 finns drygt 100 på Barbados. Av dessa har 7 omkommit. Det bor knappt 300.000 människor på ön som alltså hittills varit relativt förskonad från virusutbrottet. I mitten på juli öppnade man åter upp för inresor efter en tids lockdown. Hur regeringen och befolkningen ställer sig till den risk som det eventuellt innebär att ta emot distansjobbare från andra länder, nämns inte på ansökningssidan.

Vill du veta mer? Besök den officiella hemsidan för Barbados Welcome Stamp.

Källa: BBC News

Foto: TT

LÄS MER:

7 leave in-inpackningar som vårdar håret medan du jobbar

10 av de roligaste tweetsen om att jobba hemma

12 knep som boostar kärleken i ett distansförhållande