Ätbara kristallkakor med glitter – så gör du dem

Glöm tråkiga småkakor som hallongrottor, kolasnittar och kokostoppar och bjud istället på kristallkakor!
05 maj, 2017

Vi äter även med våra ögon, sägs det. Och visst blir man övertygad om att så är fallet när dessa vackra kakor ställs framför en. De kallas geode cookies, på svenska geodkakor, och har fått sitt namn efter deras lika utseende från de kristaller som bildats när olika mineral har fällts ut från vissa bergarter.

De är dessutom enkla att göra och med lite fantasi kan du göra hur många olika som helst. Så här gör du kakorna till vänster i bild:

Du behöver:

Småkakor, ljusa – gärna formade som hjärtan

Strösocker

Vit glasyr

Rosa och vitt kandisocker

Ätbar färg – gärna mörkröd, lila och guld

Gör så här:

1. Måla vit glasyr på kakorna men lämna 2-3 millimeter från kanten tom.

2. Strö strösocker över hela glasyren. Därefter strör du kandisocker över strösockret.

3. Använd en pensel och måla ätbar färg i en hjärtform mitt på kakan.

4. Strö gärna mer kandisocker uppepå. Rama slutligen in hela hjärtat med gyllene, ätbar färg. Klart!

Fotokällor: Wilton, Cup My Cakes, Country living