Årets färg är korall – 5 inredningstips för trendkulören

Årets färg är korall – 5 inredningstips för trendkulören

Varm, intensiv, men ändå mjuk. Årets trendkulör är den mångsidiga korallfärgen Living Coral. Inspireras och sätt färg på hemmet med våra inredningstips i korall.
28 december, 2018

Förra året var det den starka Ultraviolet och året innan var det en knallig grön nyans som gick under namnet Greenery. Nu har färginstitutet Pantone återigen utsett årets färg och 2019 är det en varm, pigg kulör.

Årets färg Living Coral, eller korall, beskrivs som en livsbejakande korallnyans med en gyllene underton, en färg som är både intensiv och mjuk på samma gång. Living Coral ger ett varmt intryck och är enligt Pantone en reaktion på alla sociala medier och all teknologi som omger oss i vardagen, som får oss att leta efter något autentiskt och intimt. Den lekfulla färgen finns därför i såväl naturen som i sociala medier.

Living Coral är årets färg av Pantone 2019

Foto: Pantone

Pantone har utsett årets färg i tjugo år, ett val som anses kunna påverka flera olika branscher och företag när de sedan väljer kulörer under årets lopp.

Att inreda med färgen som Pantone i år har utsett till årets färg kan bli riktigt snyggt och färgen går att tolka på flera olika sätt. Det går att låta kulören variera från en mjuk, ljus persikoton till en starkare, mer knallig orange nyans. Korall är dessutom särskilt fin att mixa med andra varma kulörer som rosa, orange och gult.

Här är fem tips på hur du kan inreda med årets färg korall:

1. Plocka upp färgen i flera nyanser

Inred med korall – här hos Boråstapeter

Foto: Boråstapeter

Låt nyanser av korallfärgen synas i flera detaljer för att skapa en röd tråd i inredningen. Här syns den fina färgen i allt från små starka färgklickar i tapeten till mildare, lugnare nyanser i lampa, kudde samt på pläden i soffan.

2. Välj textilier i årets färg

Årets färg korall i lakan hos Himla

Foto: Himla

Textilier är ett tacksamt sätt att plocka in årets färg i hemmet, eftersom de går att byta efter säsong och humör. Särskilt snygg blir årets färg i sovrummet där den ger ett varmt, ombonat intryck.

Bäddningen blir dessutom allra snyggast när man blandar några olika kulörer i kuddar, täcken och överkast, vilket ger en utmärkt möjlighet att prova korallfärgen i en dos som passar just ditt hem.

3. Satsa på en färgklick

Om du i övrigt har en ljus inredning kan en enkel färgklick göra stort intryck. En poster med trendfärgen korall ger hemmet en färgklick som inte går att missa – men som är enkel att byta ut om man tröttnar.

4. Addera en statementmöbel

Gör ett statement med en möbel i årets pigga färg. Det kan vara en puff, en fåtölj eller varför inte en hel soffa om du älskar kulören?

5. Måla med årets färg

Korallfärgat hos H&M Home

Foto: H&M Home

Ett annat snyggt sätt att inreda med årets trendfärg är att måla något i korall. Det kan vara en vägg som förvandlar det kalla rummet varmt eller en sänggavel i trä som får ett mjukare intryck på ett kick.

Om du inte vill satsa fullt ut på färgen är det även fint att måla några mindre inredningsdetaljer eller enstaka snickerier i korall för att ge rummet en liten, glad färgklick.

Läs mer:

13 snygga shoppingtips i årets färg korall

Våga mer färg – så inreder du stilsäkert med årets färgtrender