Angelina Håkansson om sina vanor: "Jag inspireras av de som följer sina instinkter"

I dag har filmen om Ted Gärdestad, "Ted – för kärlekens skull", premiär. I rollen som ABBA-Frida, Anni-Frid Lyngstad, ser vi Angelina Håkansson. ELLE fick en pratstund med Angelina om hennes vanor...
03 januari, 2018

Hälsa: ”Att må bra fysiskt och mentalt är för mig det viktigaste som finns. Att verkligen känna och förstå sig själv är nyckeln till all framgång och kärlek.”

Träning: ”Gillar att ta det lugnt på morgonen, tränar gärna yoga då eller tar en promenad. Föredrar intensiva pass mitt på dagen, när energin är på topp och det är ljust ute (om vinter). Kombinerar olika träningspass på gymmet i Vasastan med löpning och styrkemaskiner. Blev nyligen medlem på en yogasajt på nätet, som är perfekt när jag reser eller filmar och har begränsat med tid.”

Angelina Håkansson som ABBA-Frida i ”Ted – För kärlekens skull”.

Träningsväskan: ”Så liten som möjligt och endast med det mest nödvändiga. Försöker att inte glömma skorna!”

Läs också: Mina vanor med Brita Zackari: ”En chokladboll vinner mitt hjärta lika lätt som en sashimisallad”

Musik: ”När jag tränar gillar jag musik med en hög dos adrenalin, typ Bullet For My Valentine, Depeche Mode och Kyuss. Påminner mig om mina dagar som rock-DJ i London… Programledde och producerade ”Angelina’s Journey” i brittisk radio i åtta år.”

Harmoni: ”Träning ger harmoni och är som viktigast för mig mellan jobb då tiden fylls av provfilmningar, möten och resor. När jag är på inspelning är schemat ofta väldigt intensivt. Brukar satsa extra på mental träning genom meditation då. Jag blir också harmonisk av att kunna välja min kost, styra min tid och göra det jag brinner för.”

Matfilosofi: ”Äter helst ekologiskt och har introducerat nötkött ett par gånger i månaden – uteslöt rött kött som 14-åring. Älskar dock alla thai vegan-ställen i Los Angeles. Pho är en favorit i London liksom Brunch & Cake i Barcelona. Tar en balansolja för optimal Omega nivå och boostar med enzymer och blutsaft någon gång per år. Allt med måtta men inget socker, mjölk och vete är min matfilosofi.”

Egoboost: ”Att jobba ger mig energi. Det finns inget mer fantastiskt än att få göra det man älskar. Att skådespela och sova gott, det är livet. Mörk choklad funkar också.”

Avkoppling: ”Yoga, massage eller strandpromenader är vinnare. Får egentid och en känsla av lugn och balans av det. Går även på bio för att koppla av, det är meditativt och inspirerande.”

Angelina Håkansson på galapremiären av ”Ted – För kärlekens skull”.

Spiritualitet: ”Jag är definitivt spirituell men gillar inte tanken på att försöka sia eller spå framtiden, vill kunna forma mitt eget öde. Är pragmatisk och tror på vetenskapen men har också en soft spot för buddismen och tror på många av dess ideal. Vetenskapen och buddismen kompletterar varandra fint egentligen och har även en del gemensamt.”

Läsning:Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma gjorde stort intryck för några år sedan. Läste under en period massor av filosofi och självhjälpsböcker och studerade dessutom psykologi på universitetet. Numera slukar jag i princip enbart böcker om skådespeleri, film och biografier. De är spännande. Vill känna att jag lär mig, oavsett vad jag läser.”

Inspiration: ”Människor som följer sina instinkter inspirerar mig, och människor som hjälper andra. Min mamma är, trots klyschan, min största inspiration, och var länge det på ett omedvetet plan. Hon var ensam mamma och lyckades ändå förverkliga allt hon ville göra, vilket är otroligt. Och hon är en av få som ger villkorslös kärlek.”

Guru: ”Min pojkvän är lite av min guru. Han har alltid de bästa svaren och stödjer mig i allt. Jag känner mig som Superwoman med honom.”

Digitalt liv: ”Tycker Instagram är superkul och har begränsat mig till det vad gäller sociala medier. Vill kunna kontrollera min tid, som är det mest värdefulla vi kan dela, på ett produktivt sätt. Men uppskattar det digitala när jag är bortrest eller långt ifrån familjen. WhatsApp är en favorit då.”

Morgonritual: ”Har pippi på gröna smoothies. Startar alltid dagen med att blanda till någon experimentell grön dryck, för det mest blir de lyckade. Till och med den med brysselkål häromdagen. Tror banan är knepet och att inte använda för många ingredienser.”

Läs också: Helena af Sandeberg: ”Man behöver inte botoxa sig och vara 25. Man ska bli grym, mäktig”

Kvällsritual: ”Har aldrig lagt mig utan att borsta tänderna. Rengör dom noggrant och kör tandtråd två gånger om dagen, på morgon och kvällen. Har inga lagade tänder, så den ritualen verkar löna sig.”

Råd: ”Livet blir bara bättre, lita på det. Hade det jobbigt som 15-åring och levde nog till hälften i en fantasivärld på grund av det.”

Mål: ”Jag är frisk och kry, precis som alla mina närstående. Karriärmässigt går det bra, jobbar internationellt som skådespelerska och har min bas i Hollywood plus en bostad i London. Förutom att skådespela jobbar jag på ett manus, nyss sålt till Netflix och är naturligtvis lyckligt gift.”

Drömfredag: ”Då befinner jag mig i Los Angeles. Startar dagen utvilad och med ett yogapass. Äter sedan en härlig frukost under ett parasoll med gott koffeinfritt kaffe. Går på bio och myser på en restaurang på kvällen. Allt med pojkvännen eller goda vänner.”

Guldkant: ”När jag landat ett nytt jobb eller avslutat ett jobb för dagen och känner mig nöjd med det. Får komma hem och ta ett bad eller krypa upp i soffan och se en bra TV-serie. Eller när familjen kommer på besök och vi sitter och surrar i köket.”

Motto/Mantra: ”Man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv.”

Namn: Angelina Håkansson
Familj: Mamma, pappa, fyra bröder och en pojkvän, bland annat
Bor: Stockholm
Följ: @angelina_hakansson
Aktuell: Spelar Anni-Frid Lyngstad i Ted – för kärlekens skull. På bio från 3 januari.

Foto Privat, Nordisk Film, Anna Maria Zunino Noellert