8 tecken på att du jobbar för mycket (och behöver varva ner!)

Har du just börjat jobba? Har du redan fått hög puls, svårt att varva ner och humörsvängningar? Alla tre är tecken på att du behöver vila mer.
14 augusti, 2016

Se hösten som en nystart – en nyårsdag för arbetsmyror! Under semestern har du (förhoppningsvis) fått vila, sova lite mer, koppla av och ladda batterierna. Om något av nedanstående passar in på dig redan nu är det dags att dra i bromsen. Eller om du känner igen detta från i våras, då är hösten tiden för förändring.

Många  trivs väldigt bra på sina jobb och har utmanande och roliga arbetsuppgifter, så huvudproblemet är inte att arbetet inte är roligt. Men ibland kan det gå för långt och det kan vara svårt att se när det börjar gå utför. Här är åtta varningstecken som, om du känner igen dig i dem, är tecken på att det är hög tid för en förändring.

1. Du ser din laptop som en del av dig – och att resa bort en helg utan att ta med dig datorn kommer inte på fråga…

2. Du tror inte att kontoret klarar sig utan dig. Du kan vara ledig utan att kontoret går under. Vi lovar.

3. Du har svårt att komma på idéer, till och med enkla saker som vad du ska äta till middag. När kreativiteten är avstannad är det ett tecken på att du är stressad.

4. Ditt sociala umgänge har i stort sett stannat av helt. Dina vänner har slutat höra av sig till dig eftersom du ändå behöver jobba över eller ställer in för att du har ”fått ett ärende du måste ta hand om”.

5. Du drömmer om dina arbetsuppgifter. I vissa perioder i livet är det mycket på jobbet och då är det naturligt om det avspeglar sig i sömnen. Men om det är så här hela tiden är det en varningssignal.

6. Du vaknar inte sällan kallsvettig och tror att du har försenat dig. Varningstecken!

7. Du tänker ”bara lite till”. När barnen har somnat ska du bara gå igenom presentationen. När du är på toaletten ska du bara svara på det där mailet… och så vidare.

8. Semestertider känns jobbigt – du hamnar ju efter i schemat då. Flash! Ledighet är nödvändigt för att vi ska orka arbeta.

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

LÄS OCKSÅ: 9 TECKEN PÅ ATT DU ÄR NÄRA PÅ ATT BLI UTBRÄND