Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

7 starka trender inför 2021 – enligt Pinterest

15 dec, 2020 
AvNina Nyström
snirkliga ljus, kristaller och campervan i månsken
Sällan har vi varit så glada för ett årsskifte som nu. 2021 tar vi tillbaka kontrollen över våra liv. Nästa år handlar om att titta inåt, självutveckling och att omfamna vår inre wanderlust. Det menar Pinterest trendspaning för 2021.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(ELLE) 7 starka trender inför 2021 – enligt PinterestBrand logo
(ELLE) 7 starka trender inför 2021 – enligt Pinterest

Vi pinnar det vi drömmer om, och ett underlag baserat på 442 miljoner användare kan inte ha särskilt fel. Det hade det åtminstone inte förra året. 8 av 10 av Pinterest förutsägelser inför 2020 slog in – trots att ingen hade kunna vara ens i närheten av förutse hur året skulle bli! Här är några av de spaningar som ELLE valde ut och kikade närmare på för ett år sedan. Visst känns det som en ganska träffsäker beskrivning av 2020?

Nu har ytterligare ett år gått, och även om det är ett av de konstigaste åren i mannaminne så är det vad som influerat vårt medvetande och till stor del styr våra drömmar inför nästa år. Så här säger Pinterest trendrapport om 2021.

Nomading är det nya jetsettandet

campervan

Det här året kikar vi mer mot myslyxiga resorter i skogen än på livfulla stränder (även om vi såklart drömmer oss dit också – inget snack om saken). Men våra huvudsakliga visioner ter sig annorlunda. Restriktionerna har samtidigt som de isolerat oss öppnat dörrarna till våra drömmar om frihet. Vi letar efter smart utrustning till vår husbil eller campervan, tar workation och tar sikte mot drömmiga vidder och vilda landskap där vi dukar upp en enkel middag under stjärnorna. Wanderlust är verkligen ordet i våra drömmar 2021.

Annons

Nya hobbies

måla tavla

Pandemin har gett oss tid för nya hobbies. Kreativiteten flödar, vi passar på att gå utanför de förväntade ramarna och vi vågar oss på sådant som vi med stor sannolikhet inte är särskilt bra på – vi har ju tid att öva!

Åka skateboard, göra egna ljus och knivmålning är saker som trendar på Pinterest 2020.

Digital dekor

skärmsläckare

Visa mig din telefon och jag ska säga dig vem du är. Ja det är inte så konstigt att vi vill boa in oss och personalisera var skärmar – vi tittar ju mer än någonsin på dem. Snygga bakgrundsbilder eller ”wallpapers” kompletteras av individuellt utformade hemskärmar och widgets – gärna med ett genomgående tema.

Annons

Investera i din inre entreprenör

Lika bra att förekomma och utveckla sina entreprenörsegenskaper. I år har vi velat veta mer om branding, affärsutveckling och poddar inom relevanta områden. Små nytänkande affärsområden har också varit av stort intresse och inspirerat oss.

Lyxiga myskläder

tjej i snygga myskläder

Jobbar man hemma vill man vara bekväm, men gärna snygg. I takt med pandemins utbredning har Ahleisure utvecklats till det nya Athflow – tillräckligt snyggt för jobbmötet, men bekvämt nog för en dag i soffan. De nya sportiga myskläderna är eleganta. Mjuk och löst sittande men med ett fint fall och snitt och gärna lite lyxigare material är ledorden.

Annons

Globecrafting är det nya globetrotting

quiltad filt

Vi kan inte resa och behöver något att sysselsätta oss med, samtidigt som hantverk och gamla traditioner är i ropet – ja då söker vi oss till dit istället. Irländsk quiltning, persisk kalligrafi, japansk byggteknik och egyptisk arkitektur är bara några av de termer som ökat stort i populäritet 2020.

Modern mystik

kristaller

När världen runtomkring beter sig skrämmande och oberäkneligt, vänder vi oss till det andliga för tröst och inre vägledning. Kristaller, horoskop och personliga manifest ökar i popularitet.

Här kan du läsa hela rapporten i korthet.

Foto: Unsplash/TT/Rocks with Sass/Pinterest/Net a porter

LÄS MER:

Så bär du säsongens skulpturala modetrend

Stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2021

Lista: Det sökte flest svenskar efter på Google 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons