Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

7 saker att unna sig när man är gravid

08 jan, 2019 
AvAnja Forsnor
Gravid? Då har du rätt att unna dig själv – på alla plan och områden i livet. ELLEs Anja Forsnor tipsar om mysiga gravidunn – för alla plånböcker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Om det är något man har rätt till när man är gravid så är det unn på högsta nivå. När ens kropp håller på att skapa ett nytt liv (hej övermäktiga känsla!), ja då har man alla ursäkter i världen att skämma bort sig själv extra mycket. Allra helst vill man ju gärna bli bortskämd av sin partner (hint!) men man får faktiskt inte glömma bort alla härliga saker man kan göra för sig själv och magen.

1. Checka in på spa

Ta med din partner eller en vän och checka in på spa några timmar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Eller se det som lyxig egentid och gå själv. Som bör kanske undvika just varma bubbelbad och bastu men däremot njuta till fullo av tynglösheten i bassängen, stillheten och lugnet. Bläddra i en bok, boka in en ansiktsbehandling och slumra precis när du vill.

2. Gå till frisören

Och unna dig en lång och härlig behandling. Det kommer nog dröja ett tag tills du kan sitta ner och njuta av timmar hos frisören. Bunkra upp med en glossig tidning (ELLE såklart), snacks och en god smoothie för att hålla energinivån på topp.

Annons

3. Mani + pedi

Skäm bort händer och fossingar med manikyr och pedikyr. Mot slutet kan det vara svårt att nå sina egna fötter, i alla fall använder jag detta som ursäkt för att unna mig pedikyr allt oftare nu framåt slutet. Vill du ta det till nästa nivå bokar du in dig på medicinsk fotvårdsbehandling, låter inte lika härligt men aaaaah, det gör undervärk för trötta och svullna fötter.

4. Sköna hemmakläder

Du kommer troligtvis spendera mycket tid hemma både i slutet av graviditeten men även första tiden med liten bebis. Den perfekta tidpunkten att investera i mjuka, sköna hemmakläder som du även kan ta med till BB. Satsa på ett eller två plagg i bra kvalité som kan hänga med länge än flera budgetplagg.

5. Kroppsbehandling

Ta hjälp direkt om du känner att du börjar få ont i kroppen. Min barnmorska tipsade mig om en fantastisk kiropraktor som behandlade både min ischias, sneda rygg och migrän med två behandlingar. Bonus! En bra kiropraktor är guld värt efter graviditeten för att få rätt på kroppen efter allt bärande, amning osv.

Annons

6. Åk på babymoon

Åk med din partner på babymoon. Ni behöver inte åka långt, låt budget och tid styra vart, men den bör innehålla ett mysigt hotell, stora fluffiga kuddar, room-service, badkar, sovmorgon och en riktigt grym hotellfrukost. Min man överraskade mig med detta under min första graviditet och det var ljuvligt. Ju närmare due date desto bättre, lovar att ni kommer leva länge på det här. Och givetvis råder det totalt mobilförbud.

7. Njut av egentiden

Om du väntar ditt första barn så passa på att njuta av egentiden, både med dig själv men även med din partner. Gå på bio, träna, se och njut av varandra. De små vardagliga sakerna man så lätt tar för givet men som kommer kännas som höjden av lyx sen, tro mig.

Läs mer:

Linnea Henriksson är gravid – visar upp kulan på Instagram

Sömnvanan som gör det lättare att bli gravid

Anja Forsnor: ”7 ovärderliga plagg att satsa på som gravid”

Foto Hanna Bouveng

Annons