Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

7 appar för dig som är eller vill bli gravid

07 aug, 2019 
AvSara Lund
Vill du få en notis i telefonen när ägglossningen är på väg eller vill du följa din bebis utveckling i magen? Här är sju appar som gör jobbet åt dig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Gravidappar är populärt bland blivande mammor och pappor och det finns flera alternativ att välja mellan. Apparna är utvecklade för att du enkelt ska kunna följa graviditeten och samtidigt se din bebis utveckling i magen.

Det finns även appar för dig som inte är gravid, men som gärna vill bli det – eller för dig som bara vill lära känna din kropp lite bättre. Nedan tipsar vi om sju appar som går att ladda hem där appar finns.

Appar för dig som är gravid:

Följ din bebis utveckling, skriv dagbok och få interaktiva bilder på hur din bebis växer i magen. Här är apparna som hjälper dig genom hela din graviditet.

1. Preglife – Gravid & Baby

preglife app


Preglife- Gravid & Baby är en app där du vecka för vecka kan följa din bebis utveckling och vad som händer i din kropp. Här får du mattips, avslappningsövningar och pedagogiska videoklipp som kan hjälpa dig genom graviditeten. Appen har även en värktimer och en loggbok du kan fylla i efter varje MVC-besök.

Annons

2. Strong Mom

Strongmom app


Strong Mom är en betalapp som hjälper dig att träna före, under och efter graviditeten. Här hittar du över 100 olika övningar och du kan enkelt föra dagbok och skapa en fototidslinje över graviditeten. Appen kostar 40 kronor att ladda ner.

3. Preggo – Gravidapp

Preggo app


Preggo – gravidapp är enkel att använda och gör att du håller koll på din graviditet. Appen är grundad av journalisten och småbarnsmamman Anastelle Wieslander, som själv använde gravidappar under sina två graviditeter. Här kan du hålla koll på din gravidhälsa, få smarta listor som påminner dig om nödvändigheter, matlistor över vad du ska undvika att äta, namninspiration och mycket mer.

Annons

4. Gravid+

Gravidapp+


Gravid + är en populär gravidapp som har laddats hem över 25 miljoner gånger. Här får du alla detaljer vad som händer vecka för vecka, både för dig och din bebis. Du kan även ladda ner och se interaktiva bilder på hur mycket din bebis växer. Du kan även föra dagbok, följa din graviditetsvikt, skriva shoppinglistor, räkna sparkar och använda dig av appens sammandragningstimer.

Appar för dig som vill bli gravid:

Att använda sig av en mens- och ägglossningskalender kan hjälpa en att spåra sin ägglossning – och därmed hjälpa en att bli gravid. Kom dock ihåg att det inte finns några garantier för att appen fungerar korrekt, så använd den inte som preventivmedel.  Kontakta alltid en läkare om det är något du är osäker på när det gäller din egen fertilitet.

Annons

5. Menskoll

P-tracker


Menskoll är en app för dig som vill ha koll på din menscykel och som ger dig påminnelser om när det är dags för din mens – och plingar även till om din mens är sen. Här kan du dokumentera hur du mår under din menscykel för att lära känna din egen kropp, och du kan även ha pinkod på appen om du vill hålla den privat.

6. Flo menskalender

Flo mensapp


Flo menskalender är en gratis mens- och ägglossningskalender som hjälper dig att hålla koll på när du är fertil och när du ska få mens. Appen skickar ut notiser som ”stor chans att bli gravid imorgon!” samt påminner dig om när din mens är på väg.

Annons

7. WomanLog

Woman app


WomanLog är en mens- och fertilskalender som ger dig översikt över din mens och ägglossning. Du kan använda appen i standardläge eller i avancerat läge, beroende på hur mycket data du ger appen. Här kan du läsa om allt från mens och ägglossning till sexlust och humör.

Läs mer:

Det händer med dina bröst under och efter graviditeten

Carina Berg om kampen att för att bli gravid: ”Många tårar”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons