Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

6 drömduos om kärleken till varandra

11 jan, 2021 
AvRedaktionen ELLE
ELLE möter duos som berättar om kärleken till varandra
Ibland möter vi den där personen som inte bara gör oss själva, utan livet, dubbelt så bra! Möt 6 par – älskare, vänner och familj – som får oss att smälta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rosanna och mamma Rossi: "Vi bråkar alltid om vem som bestämmer"Brand logo
Rosanna och mamma Rossi: "Vi bråkar alltid om vem som bestämmer"

Fredrik Robertsson & Johan Hellström

Fredrik är mode- och PR-profilen som är en av Sveriges bästa och mest couture-klädda män. Johan är hovfrisör och en av delägarna till frisörimperiet Björn Axén. Paret förlovade sig i höstas, när Johan friade på Fredriks födelsedagsfest på Bank Hotel i Stockholm.

Fredrik Robertsson och Johan Hellström
Fredrik och Johan, fotograferade av Tobias Regell: “Det är den första bilden som togs på oss ihop – det var under en gemensam plåtning och väldigt tidigt i vår relation, vår första puss-bild! Nu hänger den uppförstorad i vårat kök”, berättar Fredrik.

Hur träffades ni?

Fredrik: ”Vi träffades på midsommar, hos vår gemensamma vän Kajsa Bergqvist. Det var faktiskt första gången vi sågs, någonsin. Vilket är så udda eftersom vi levt i samma värld och stad i så många år. Men hade vi setts innan hade det aldrig blivit något. Ingen av oss var redo. ”

Johan: ”Jag såg till att vi hamnade vid samma bord till desserten och höll mig i närheten av honom större delen av kvällen …”

Annons

Vad tycker ni mest om med varandra?

Johan: ”Fredrik är en av de snällaste och mest omtänksamma personer jag någonsin träffat. Han är snabbtänkt och intelligent och ställer alltid upp om jag behöver hjälp att bolla något om till exempel företaget, inget är ett problem. Dessutom älskar han att kramas och visa fysisk kärlek.”

Fredrik: ”Jag älskar Johans energi, hans positiva inställning och ’hur löser vi detta’-attityd. Vi är ett bra team. Vi delar allt och jag tror vi båda upplever att vi för första gången kan dela arbete, privat och det konstnärliga med varandra. I tidigare relationer har det inte gått.”

Vad retar ni er på hos varandra?

Fredrik: ”Johan kan ibland bli väldigt snurrig och disträ när han är stressad. Men vi är bra på att prata om det och hjälpa varandra.

Johan: ”Fredrik är en obotlig retsticka och hans händer kommer nästan varje kväll under täcket och ska kittla mig – till slut blir jag galen! Dessutom skrämmer han mig och det är rätt tacksamt för jag blir skiträdd! Men, det gör också att vi skrattar mycket… Annars kan jag inte komma på något som stör mig med Fredrik. Han är rätt perfekt. ”

Annons

Vem av er är roligast?

Johan: ”Oj, svår fråga. Vi är nog rätt kul båda. Jag kanske är lite mer galen och barnslig? Gömmer mig gärna under flipperspelet för att skrämmas, men han blir ju inte rädd, så trist.”

Fredrik: ”Jag tror vi har samma svar på den frågan, och båda kommer att svara ’jag är roligast’. Men bara en av oss talar sanning. Jag.”

Fredrik och Johan, fotograferade av Tobias Regell: “Det är den första bilden som togs på oss ihop – det var under en gemensam plåtning och väldigt tidigt i vår relation, vår första puss-bild! Nu hänger den uppförstorad i vårat kök”, berättar Fredrik.

Evelina Kroon & Siri Carlén

Konstnärer, vänner och ibland samarbetspartner.

Evelina Kroon och Siri Carlén
Konstnärer och vänner som imponerats av varandra sedan de gick i mellanstadiet.

Hur träffades ni?

Evelina: ”Vi träffades första gången på Eriksdalsskolan, klass 4 E Bild och form, tror 1997? Jag tyckte Siri var svingullig och skitcool på samma gång, hon hade en så tydlig röst och finaste kläderna jag sett. Hade heller aldrig träffat någon jämnårig som var så bra på att rita. Hela hon var väl allt jag ville vara.

Annons

Siri: ”Som jag minns det la jag märke till Evelina direkt för hon var så rapp i käften. Hon var liksom både cool och rolig. Jag blev också nyfiken för att hon hade ett så speciellt handlag och ett manér med otrolig nerv, fast hon bara var 10–11 år. Som jag minns det ritade hon mest små dystra men gulliga karaktärer, allra mest grisar ...”

Vad älskar ni mest med varandra?

Evelina: ”Hon är så himla generös, med allt. Engagerad och lojal och peppande och driven. Hon är modig också, mycket modigare än jag. Jag är inte särskilt lättimponerad, men är det av allt Siri tar sig för.”

Siri: ”Det jag uppskattar nu är samma som jag fastnade för från första början, till exempel att hon är så sjukt rolig. För mig är humor det karaktärsdrag som jag tycker är absolut mest attraktivt. Det finns också orubblig lojalitet i henne, det är faktiskt otroligt att hon står ut med mig. Hon är den smartaste jag känner och borde vara ordförande i Mensa.”

Annons

Vad är det viktigaste ni har lärt er av varandra?

Evelina: ”Självrespekt och egenvärde.”

Siri: ”Att inte snacka skit bakom någons rygg. Det hatar hon. Att stå upp för åsikter även när det blir obekvämt. Hon är den som är bäst på att ta ner mig på jorden, och sätta mig på plats, eller vända perspektivet så att vi kan gå från gnäll och oroligt ältande till att se vad vi faktiskt har och vart vi har kommit.”

Hanna Johansson & Sanna Samuelsson

Hanna är författare som romandebuterade med hyllade Antiken i höstas och Sanna är kulturskribent och tf idé- och kritikredaktör på Göteborgs-Posten. De har varit vänner i tio år och ett par i tre år.

Hanna Johansson och Sanna Samuelsson
Vänskap växte till kärlek mellan Sanna och Hanna.

Vad älskar ni mest med varandra?

Sanna: ”Älskar allt, hennes hår, hennes skratt, hennes skrivande, maten hon lagar, drinkarna hon blandar. Hanna är bäst helt enkelt.”

Annons

Hanna: ”Att hon är så rolig och så intelligent. Älskar att prata med Sanna. Jag älskar hennes skrivande också, och hur hon tänker, det är liksom som en egen värld som man inte har full tillgång till men som man får skymtar av ibland. Jag älskar att hon är så intressant.”

Det viktigaste ni har lärt er av varandra?

Sanna: ”Hon lär mig att vila och njuta, det är nog det viktigaste.”

Hanna: ”Att vara nyfiken. Och att ta det man gör på allvar.”

Marcus & Catt Söder

Stylist (du har säkert sett hans modejobb här i ELLE!) och creative director som gift sig inte bara en, utan två gånger.

Marcus och Catt Söder
Marcus och Catt Söder gifte sig för andra gången i New York 2017. Första gången var i Paris 2012.

Hur träffades ni?

Marcus: ”På ett dansgolv en sommarnatt sa vår vän Lena till mig: ’Catt skulle träffa någon som gillar att dansa’. Jag tittade på en dansande Catt och tänkte ’Jag älskar ju att dansa!’. Och sen dess har vi dansat tillsammans.

Annons

Catt: ”Vi älskar båda att dansa. Marcus såg mig på ett dansgolv och min bästa kompis Lena (hans agent) sa: ’Åh, Catt skulle träffa någon som gillar att dansa!’ Marcus svarade förvånat: ’Är Catt singel?!’ Och sen den kvällen har vi varit tillsammans.”

Vad tycker ni mest om med varandra?

Marcus: ”Hennes generösa förmåga att hela tiden göra varje situation till bättre och mer. Att maximera alla delar av livet.”

Catt: ”Att Marcus älskar mig så mycket. Att känna sig älskad är störst av allt!”

Vad är det viktigaste ni lärt er av varandra?

Marcus: ”Att prioritera familjen, att definiera vilket liv man vill leva och att paradiset är här och nu.”

Catt: ”Kärleken till Rick Owens och hans ’värld', dj:n Honeydijon och modemagasinet System Magazine.”

Vad retar ni er på hos varandra?

Marcus: ”Hennes perioder av outtröttligt detaljfokus. Hanterar det med vetskapen om att det nästan alltid leder till ett mycket bättre resultat.”

Annons

Catt: ”Jag försöker undvika ’dalarna’ och njuter extra mycket av ’topparna’.

Rosanna Osorio Clavijo & Rossi Clavijo

Rosanna Osorio Clavijo, microblading-queen och ägare av brynstudion Roc Brows Studios i Stockholm, driver familjeföretaget tillsammans med mamma Rossi Clavijo.

Rosanna Osorio Clavijo och Rossi Clavijo
Tre generationer: Rossi, Rosanna och Rosannas dotter Rio, 6 år.

Vad älskar ni mest med varandra?

Rossi: “Det jag älskar mest med dig är att du är så omtänksam, kreativ och intelligent.

Rosanna: “Mamma har en förmåga att leva i nuet som jag älskar och faktiskt är lite avundsjuk på. För jag är alltid någon annanstans, önskar att jag kunde vara bättre på att vara mer som mamma.”

Det viktigaste ni lärt er av varandra?

Annons

Rosanna: “Å, det tyckte jag först var en så svår fråga, för jag har lärt mig och lär mig så oerhört mycket av min mamma hela tiden.”

Rossi: “Jag har lärt mig massor av Rosanna och lär mig hela tiden – jag blev ju mamma till henne när jag var 16 år. Jag har verkligen lärt mig att bli mamma med Rosanna, det är det allra viktigaste.”

Rosanna: “Ja, vi har verkligen lärt oss så himla mycket tillsammans. En gullig grej är att vi brukar säga ’när VI växte upp’. För eftersom mamma var tonårsmamma så har vi verkligen växt upp tillsammans. Och mamma har verkligen lärt mig att leva utan rädsla. Vi har varit med om så mycket. Det är så lätt att bli rädd och begränsad, men har man väl knäckt den koden, att inte låta sig begränsas – det är så coolt!”

Vad retar ni er på hos varandra?

Rosanna: “Alltså mamma är så oerhört internationell när det kommer till tid, haha! Det faktiskt helt sjukt, det är som om tiden går på en annan frekvens hos henne.”

Annons

Rossi: “Ja, men det är ju alltid något roligt som dyker upp, man träffar en kompis och vill hinna prata lite. Med Rosanna tror hon alltid att hon är boss, haha.”

Rosanna: “Men det är jag ju! Haha, vi diskuterar alltid om vem som bestämmer.”

Amanda Colldén & Anna Dahlbäck

Driver podden Alla våra ligg tillsammans.

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck
Amanda och Anna driver podden Alla våra ligg.

Hur träffades ni?

Anna: ”I skolan! Amanda började i min klass i 5:an och tyvärr var första intrycket sådär. Jag tyckte att hon var världens tönt för hon bjöd in hela klassen på kalas (vi andra hade hångelpartyn då) och var alldeles för barnslig för mig som var med i coola gänget. Sen startade vi rockband ihop och fick en vänskap genom det.”

Annons

Amanda: ”Haha, se Annas hårda svar!”

Vad älskar ni mest med varandra?

Anna: ”Att hon är så bra på att snacka och får folk att öppna upp sig. Jag har utvecklats väldigt mycket genom att vara nära henne och blivit mycket bättre på att prata om både små och svåra saker.”

Amanda: ”Att hon är så sjukt rolig, lojal, peppig, snäll och förstående, bra på att göra roliga grejer, piffar till livet och att hon älskar mig.”

Det viktigaste ni har lärt er av varandra?

Anna: ”Att det är så mycket mer värt att våga köra på, även om det är läskigt, än att tveka.”

Amanda: ”Jag försöker verkligen vara mer ödmjuk inför det här med att folk inte vill göra det som jag tycker verkar vara det uppenbart bästa för dem och det har jag lärt mig från Anna.”

Vem är roligast?

Anna: ”Jag.”

Amanda: ”Anna. Men jag börjar komma ikapp, kände jag i alla fall innan corona. Nu är man ju socialt inkompetent.”

LÄS MER:

ELLEs Helle Schunnesson: "När det gäller kärlek har jag en enkel filosofi"

Kändisarna som sagt ”ja” på nyårsafton

Annons