5 fantastiska fördelar med att ha en stor rumpa

Vi kvinnor behöver vara lite kurviga, för hälsans skull. Det visar brittisk forskning som listar de underbara fördelarna med att vara lite rundare om rumpa.
11 december, 2015

Forskare från University of Oxford och Churchill Hospital i Storbritannien har upptäckt att kvinnor som bär sitt kroppsfett i lår och rumpa har extra gott skydd mot diabetes, hjärtsjukdom och andra kroniska åkommor. Dessutom menar forskarna att kvinnor med lite större rumpa är de intelligentaste.

– Om du har överskott av fett är det definitivt en fördel om du har det på underkroppen. För kvinnor med päronform hjälper fettet till att vara en viktig komponent för en friskare hälsa, säger Michael Jensen, chef för endokrin forskning vid Mayo Clinic i Rochester, som studerat kroppsfettets placering.

Här är 5 fantastiska fördelar med att ha en stor rumpa:

1. Kvinnor med kurviga kroppar tenderar att ha lägre kolesterolvärden. Detta minskar risken för åderförkalkning och därmed också risken för hjärt-kärlsjukdom.

2. Med en rundare rumpa har du högre produktion av hormoner som bryter ner sockerarter. Därmed motverkas sjukdomar som diabetes.

3. En kvinna med bredare rumpa har högre nivåer av omega-3. Dessa nyttiga fettsyror har visat sig vara mycket gynnsamma för hjärnans kapacitet.

4. De nyttiga omega-3-fettsyrorna är inte bara bra för kvinnan, utan också för hennes ofödda barn under en graviditet. Fettsyrorna bidrar bland annat till att barnets neurologiska och kognitiva förmåga ökar.

5. Slutligen visar studier att kvinnor med rundare rumpor betraktas som mer attraktiva av män. Forskarna menar att detta kan ha sin förklaring i evolutionen, som vittnat om att kvinnor med större rumpor är bättre på att föda barn.

Läs också:

 Mannens sexigaste kroppsdelar enligt kvinnor

Rihanna i stor intervju med ELLE: ”Vill gärna utnyttja mina tuttar innan de beger sig söderut”

Rihannas hyllning till kvinnokroppen på Fashion Week