5 appar som ger dig en hälsosammare vardag

04 december, 2015

De flesta karriärkvinnor har sina mobiler som fastklistrade i handen. Det svaras på mejl, telefonsamtal och sociala medier uppdateras. Men telefonen är inte bara en stor enhet för jobb, den kan det faktiskt hålla dig frisk!

Här är fem appar som kommer att förbättra din hälsa:

1. Sleep Cycle Alarm Clock

Att sova är förmodligen det trevligaste sättet att förbättra din hälsa på. Appen Sleep Cycle analyserar din sömn. Genom att spåra när du somnar, vaknar och hur du rör dig under en natt kan du ta reda på hur mycket sömn du behöver och vilka rutiner som passar dig bäst.

2. Fatsecret

Den här appen fungerar som en personlig dietist. FatSecret räknar kalorier och kan ses som en mat, motion och vikt-dagbok. Du fyller i vad du äter och dricker så räknar appen ut hur många kalorier det bli totalt under en dag. Se appen som ett hjälpmedel i vardagen – inte som en strikt plan. Appen är ett bra sätt att lära dig mer om din favoritmat.

3. Runkeeper

Det mest aktiva sättet att vara frisk på är att träna regelbundet. Appen Runkeeper använder din GPS för att spåra distans, tempo, tid och höjd när du rör på dig. Du kan på så sätt ha koll på hur mycket din träning ger.

4. Apple Health – Medical ID

Dagens uppmaning: Fyll i Apple Health Medical ID. Om du hamnar i en olycka kan ambulansenskötare med hjälp av appen kontrollera vem du är, hur gammal du är, om du är allergisk mot något, hur mycket du väger och hur lång du är. Det här är extremt viktig information och det tar bara några minuter att fylla i.

5. ALLA dina favoritspel.

Du måste unna dig att ha kul! Ladda därför ner alla spel du vill, Candy Crush Saga, Ruzzel, you name it! Du kommer garanterat känna dig piggare efter en timmes paus – med den här typen av underhållning.

Läs också: De bästa träningsapparna just nu