3 nyårslöften du faktiskt kommer vilja hålla

31 december, 2015

Att lova något inför det kommande året behöver inte vara ett jobbigt måste och vissa nyårslöften är helt klart bättre än andra.

Enligt en undersökning från Sifo lyckades bara 19 procent av svenskarna hålla sina nyårslöften förra året och visst kan det kännas onödigt att lova sig själv något som du ändå kommer överge innan året är slut.

Inled 2016 med att göra både dig själv och din omgivning en tjänst istället. De här löftena kommer du vilja hålla – på riktigt.

1. Ät mer grönt

Det är ingen hemlighet att rött kött är en stor miljöbov och faktum är att vi människor mår bättre av mer grönt på tallriken. Minskad risk för fetma, diabetes och hjärtsjukdomar är bara några av hälsofördelarna, enligt Naturskyddsföreningen. Så varför inte slå två flugor i en smäll och inför några vegetariska dagar i veckan. Toppen för dig, för djuren och för miljön.

2. Träna för din skull

En rask promenad eller ett svettigt pass på gymmet spelar ingen roll, huvudsaken är att du rör på dig regelbundet. 30 minuter om dagen räcker för att göra skillnad och minska risken för bland annat högt blodtryck, övervikt, olika former av cancer och depression. När du väl fått in rutinen – och välmåendet kommit som ett brev på posten – kommer det inte vara särskilt svårt att fortsätta.

3. Visa kärlek

Det spelar ingen roll om du lever i en parrelation eller är singel. Att visa din familj och vänner kärlek räcker långt nog och kommer att få både dig och dem att må bättre. Studier visar att vi människor har mycket att tjäna på att ge och få kärlek. Inte bara håller det oss friskare, risken att drabbas av depression minskar och kärleken påverkar även vårt blodtryck till det bättre. Och det bästa av allt – vi blir lyckligare och lever längre.

Läs också: Så klär du dig klassiskt och stilrent på nyårsfesten