21 viktiga saker Gilmore Girls lärt oss om livet och relationer

Det är nu hela 9 år sedan Gilmore Girls förgyllde våra liv i tv-rutan – en serie som lärde oss mycket om vänskap, familj och relationer. Här är de 21 viktigaste lärdomarna från serien vi har med oss än i dag.
21 juli, 2016

Lorelai och Rory Gilmore måste ha tv-historiens finaste mamma-dotter-relation. Under hela sju säsonger fick vi följa deras förhållande med deras en komplicerad släkt, storslagna drömmar och mycket kärlek.

I höst kommer Gilmore Girls återförenas på Netflix i fyra långa avsnitt.

LÄS OCKSÅ: Se de första bilderna från den nya Gilmore Girls!

Vi har samlat de 21 viktigaste saker som serien har lärt oss om familj, kärlek och karriär. Vilket har du påverkats mest av?

1. Det är inte konstigt att vara bästis med sin mamma (eller pappa). Rory och Lorelais relation är helt unik och fantastisk. Ett tydligt tecken på att man kan vara nära vän med en förälder, ett syskon eller annan släkting.

2. Och nej – relationen till sina föräldrar behöver inte vara perfekt heller. Det är okej om den bara är just okej. Lorelai har minst sagt en komplex relation till sina föräldrar – en frånvarande pappa och en mamma som styr showen.

3. Relationer är komplicerade. Ofta försöker vi rättfärdiga och förenkla våra problem, men är man i en bra relation tar man sig igenom tillsammans. Skynda inte på något i rädsla för att misslyckas.

4. Ingen är perfekt – men det betyder inte att man är en dåliga människa för det. 

5. ”Bad boys” kan faktiskt vara ”good guys”. Jess Mariano <3

6. Att läsa är bra, smart och sexigt! Rory är precis den typen man vill vara – intellektuell, omtänksam och lugn – men också såååå passionerad.

7. Se till att du får ut det du vill av livet – varje dag. Något som är genomgående i hela Gilmore Girls är deras fokus vid att vara glada och lyckliga. Fokus ligger på relationerna som betyder och de jobbar konstant för att nå sina drömmar.

8. Älskar du någon på riktigt kan du kommer över allt. Älskar man varandra PÅ RIKTIGT kan ni ta er igenom allt – alla problem och konflikter som uppstår.

9. Man lär sig av att bli hjärtekrossad. Ja, man blir bara starkare. Vi önskar inte vår värsta fiende olycklig kärlek, men vi vet att man ändå kommer ut starkare på andra sidan. Man lär sig så otroligt mycket om sig själv och ens känslor.

10. Och äkta kärlek kan du hitta överallt – typ det lokala fiket där du köper din latte varje dag. Vi bara älskar Lorelais relation med Luke, den är verkligen på riktig.

11. Kolhydrater är underbart. Att se Rory och Lorelai trycka en pizza, mumsa pannkakor hos Luke eller gråta över livet med en drös kakor – ja, då känns allt så mycket enklare. Och godare.

12. Koffein är den enda drog vi behöver. Kaffe, kaffe, kaffe – gärna mycket och flera gånger om dagen. Ni som vet, ni vet.

13. Du behöver ingen jäkla partner – du behöver bara en jäkligt bra vän! Rory och Lane är best friends-goals. De har ALLTID roligt ihop, kan prata om precis vad som helst och vet alltid hur den andra mår – innan den andra ens hunnit berätta det.

LÄS OCKSÅ: 10 tecken på att din bästa vän också är din själsfrände!

14. Drama och stress kommer och går – lär dig hantera det! Som sagt, relationer i kombination med en stark karriär kan bli väldigt komplext. Deal with it!

15. Och det kommer dagar då du inte orkar eller gillar någon – men, det betyder inte att du är en dålig människa. Ibland behöver vi vårt space, ibland så mycket att vi inte ens orkar förklara det för folk. Ta ditt space så länge du behöver – det är mänskligt!

16. En bra kille är inte alltid den rätta killen. Vi gillar verkligen Dean! Han är ju en riktigt drömprins – snygg, omtänksam, gullig etc. Men, han var inte rätt för Rory.

17. Mansplainers är livets avkomma. Vi ÄLSKAR hur Paris sätter sig själv i fokus – hon KAN och hon SKA. När en man klappar henne på huvudet och ”förklarar hur det egentligen ligger till”, då får han på fan. Bow Down.

18. Ingen utmaning är för stor för dig! KÖR – din tid är nu. Titta bara på Rory, Paris och Lorelai bland annat som starka visste vad dem ville och följde sitt hjärta (och smarta hjärna).

19. Envishet är en tillgång. Så är det bara.

20.Var aldrig rädd för att säga vad du VERKLIGEN känner – det förenklar allt i längden. Det kan gälla allt från kärlek till hur du väljer att äta din frukost, ärlighet är allt.

21. Värna om de som får dig som gladast – även fast det kan kännas läskigt. Tidigt märkte vi att Lorelai och Luke hade något, de kunde inte definiera vad men de förstod att de mådde bra av varandra.

LÄS OCKSÅ: 15 saker vi lärt oss av Sex and the City!

Foto All Over Press, Giphy