2020 års bästa challenges på Tiktok – hur många har du antagit?

kollage med bilder från challenges på tiktok

Danser, klädbyten och fysiska kraftprov. Här är de bästa utmaningarna som vi antagit på Tiktok under 2020.
10 december, 2020
Årets mäktigaste på sociala medier - enligt Medieakademin
Slå på ljud

First things first, vad ÄR en challenge? Jo, en viral trend där man antar olika utmaningar. På Tiktok innebär det att man till exempel gör en speciell dans till en viss låt, mimar till repliker från olika filmer eller utför olika uppdrag till specifika ljudklipp.

Under 2020 har antalet challenges exploderat. Kanske för att vi haft så tråkigt under pandemin? Vi har samlad de bästa - aka populäraste och roligaste - av årets challenges på Tiktok. Hur många av dem har du antagit själv?

Flip the Switch Challenge

Årets i särklass populäraste challange på Tiktok är Flip the Switch. Den är mycket enkel. Du stå framför spegeln tillsammans med en vän eller partner, en av er filmar och den andre släcker taklampan (flip the switch). När ni tänder igen har ni bytt plats och kläder med varandra! Vill du maxa riktigt ordentligt ska du se till att hår, makeup och alla smådetaljer också stämmer överens efter lampan tänts.

Savage Love Challenge

Låten Savage Love (Laxed Siren Beat) med Jawsh 685 och Jason Derulo toppade listorna efter att den blivit soundtrack till Savage Challenge på Tiktok. Vad gör man? Dansar till låten. Varför är det så bra? Det är enkelt och görbart.

I'm A Savage Challenge

En annan savage utmaning är den snabba och roliga koreografin som den populära användaren Keara Wilson skapade till just låten Savage av Megan Thee Stallion. Lite mer utmanande moves i den här dansen än i tidigare nämnda.

WAP Challenge

WAP Challenge går ut på att dansa till låten WAP (feat. Megan Thee Stallion) av Cardi B och överraska alla som tittar genom att gå ned i split under dansen.

Blinding Lights Challenge

Klart att en av årets mest spelade låtar, Blinding Lights med The Weeknd, ska ha en egen challenge. Utmaningen går i all enkelhet ut på att lära sig en koreografi och uppträda med den på en skojsig, oväntad plats.

Koala Challenge

Grab a partner och börja klättra! Här handlar det om att en av er är ett träd, och den andre är en koala. Du som är koalan ska klättra runt på din (starka!) partners kropp. ”Don’t try this at home” hade det stått som varningstext för några år sedan… men nu skiter vi i vilket, en cool video på Tiktok går före alla säkerhetsföreskrifter.

Stand-Up Challenge

På samma tema är Stand-Up Challenge, eller Akta-så-att-du-inte-bryter-ryggen Challenge som vi riskmedvetna kallar den, en av årets mest populära. Den går ut på att en person ligger på mage på golvet med en annan person står på dess rygg. När den som står upp hoppar ska den som ligger ned resa på sig. Steg för steg ska ni till slut komma till en position där den understa personen står upp och den översta står på dess axlar. Är du inte cirkusartist så avråder vi starkt från att testa detta.

Fler roliga challenges på Tiktok under 2020

  • Tiktok Dance Challenge: Går ut på att snabbt som attan haja vilken dans som hör till den låt som helt random spelas upp i appen.

  • Love Story Remix: Dansa loss till remixen av Taylor Swifts hitsång Love Story.

  • Paper Towel: Skriv någonting gulligt (eller ironiskt) på en bit hushållspapper och lägg den i blöt så att texten försvinner.

  • Wipe It Down: Stå framför en spegel i myskläder, spreja rengöringsmedel på spegeln och torka av. Klipp till att du nu har en riktigt snygg outfit på dig som syns i spegelbilden.

  • Slow Motion Walk: Börja med att utföra en rörelse, till exempel promenera mot kameran. Gå över till att röra dig i slow motion, och sedan tillbaka till normaltakt igen. Cool effekt som är rolig att trixa med.

  • My Best Friend's Rich Cheeeck: ”Hey kolla! Min bästis är rik!”. Spela upp låten Mustard – Baguettes In The Face feat. NAV med Playboi Carti och visa upp någonting riktigt lyxigt som tillhör din bästa vän, en Apple Watch, segelbåt, Louis Vuitton-väska eller annat avundsvärt.

  • Everyone Has That One Thing In Their House That’s So Cool: Filma unika features från ditt hem så som lönnluckor, inbyggda tv-skärmar eller kanske hemmabiosystem.

  • Celebrity Look Alike: Filma när du testar det populära filter som visar vilken kändis du är mest lik.

Källa: Kapwing, Apptuts

LÄS MER:

Lista: Det sökte flest svenskar efter på Google 2020

Kändisar som slagit igenom på sociala medier

TikTok skapar egen modemånad med Saint Laurent och Puma