Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

12 par som alltid finns där för varandra

13 jan, 2023 
AvLovisa Lundström
12 par som alltid finns där för varandra
En älskad mormor, en efterlängtad lillebror, en vän, en son, en mamma som förstår allt. Ett nyförälskat par och två kära som firar ett decennium tillsammans. ELLE möter 12 par – vänner, familj och en duo, som alla alltid finns där för varandra.
Annons
Se stora astrologiska händelser 2023Brand logo
Se stora astrologiska händelser 2023

Josefine Jinder & Fiona Fitzpatrick

Josefine och Fiona, bästisar.
Josefine och Fiona, bästisar.

Josefine och Fiona är artister och bästa vänner.

Berätta om när ni träffades?

J: Vi träffades i LA. Rebecca & Fiona var på turné i USA och jag var där och skrev på en skiva. Vi hade kollat lite snett på varandra i Stockholm ett tag men aldrig riktigt pratat. Vår gemensamma stylist Tommie X tvingade oss att äta middag en kväll för han visste att vi skulle älska varann, så då gjorde vi det och det blev ett jävla pådrag. Någon vecka efter skrev vi Vita bergens klockor.

Annons

Vad älskar ni mest med varandra?

J: Vi har båda ett bra tempo när det kommer till allt möjligt. Jobbandet, drickandet, skämtandet och livet i allmänhet. Fiona är aldrig still och inte jag heller. Det händer saker när vi umgås och det händer saker när vi inte umgås, det blir aldrig tråkigt. Sen har jag alltid känt att hon ställer upp på ett sällsynt sätt. Det är Fiona som alltid hjälpt mig rent praktiskt att komma på fötter efter diverse kriser. Och det är henne jag ringer om jag är ledsen.

Det viktigaste ni har lärt er av varandra?

J: Fiona är bra på bekräftelse. Hon får mig att känna mig mer värdefull, fin och bra på olika saker. Hon pushar mig att grinda på i livet med allt konstigt jag får för mig och kallar mig sin renegade. Jag vet inte vad jag lärt henne? Att hon är en sjukt fet låtskrivare kanske.

Vad tycker ni mest olika om?

J: Hon försöker ofta få mig att skicka bilder på mig själv och vad jag har på mig och sånt, det är det värsta jag vet i exakt hela världen så det går jag aldrig med på. Förutom det är vi pretty much on the same page med det mesta tror jag.

Emma Blomberg & Anna-Lisa Petersson

Emma och Anna-Lisa, barnbarn och mormor.
Emma och Anna-Lisa, barnbarn och mormor.

ELLEs moderedaktör Emma och hennes mormor Anna-Lisa har alltid haft en speciell relation.

Berätta om er relation.

Annons

E: Jag och min älskade mormor! Vi har hängt ihop i hela (mitt) liv och redan från start har vi haft en speciell relation. Vi är precis lika pratglada båda två och skrattar mycket ihop, både åt oss själva och varandra. Mormor är en väldigt stor del av mitt liv.

Vad älskar ni mest med varandra?

E: Ingen är så fin mot sina medmänniskor som mormor. Jag älskar att hon alltid är positiv. Och så rolig! Sedan jag var liten har jag velat bli som hon. Hon är min största och finaste förebild i livet.

A-L: Att Emma är så gullig och omtänksam. Hon har alltid tänkt på mormor. Hon är fantastisk!

Vad är det viktigaste ni har lärt er av varandra?

E: Att inte ta livet på för stort allvar. Och njuta av det lilla!

A-L: Att man aldrig ska ge upp! Inte ens vid motgångar.

Vad tycker ni mest olika om?

E: Vi tänker faktiskt ganska lika om det mesta. Kanske är det därför vi alltid har klickat så bra?

A-L: Musik kanske? Vi älskar varandra och vill umgås så mycket vi bara kan!

Michelle Jens & Maximilian Skoglund Lartell

Michelle & Max, kära.
Michelle & Max, kära.

ELLE-profilen Michelle och utvecklaren Maximilian firar tio år 2023.

Berätta om när ni träffades.

Michelle: Vi träffades på KTH där vi båda pluggade till civilingenjör. Max var typ smartast i klassen och det började egentligen med att vi pluggade ihop. När det närmade sig november och båda våra födelsedagar bestämde vi oss för att fira en dag efter skolan. Det slutade med att vi pratade hela natten, och trots att ingenting särskilt hände då så var det faktiskt där det hände – allting började.

Annons

Vad älskar ni mest med varandra?

Michelle: Max är intelligent, öppen och nyfiken! Hans intelligens är inte bara kopplad till att lösa svåra mattetal eller till hans breda allmänbildning utan han besitter även ett högt EQ vilket gör hans intelligens ännu intressantare. Hans öppenhet och nyfikenhet speglas i hans förmåga att inte döma någon eller något och att alltid vilja prova nya saker. Max är verkligen inte en “nej-sägare”. Att vara runt honom är alltid lärorikt och spännande.

Max: Det är svårt att inte älska Michelle. Hon är genuint intresserad av alla människor hon träffar, och har alltid sina vänner och sin familjs välmående i tankarna. Men efter 10 år tillsammans är nog det jag saknar mest med Michelle, de få dagar vi inte är tillsammans, hennes långa detaljerade utläggningar om allt och ingenting. Hennes förmåga att ta med sig detaljer och nyanser från händelser som passerar mig helt obemärkt. Utan det skulle jag vara en mycket fattigare person.

Annons

Det viktigaste ni lärt er av varandra?

Michelle: Av Max har jag lärt mig att vara en modigare person och att inte vara så skeptisk mot saker och ting. Det är tack vare Max som jag gick på technospelning för första gången och sedan dess har techno blandat upp mina annars väldigt enformiga Spotify-spellistor.

Max: Att tillåta sig själv att ha idoler som vuxen. Vare sig det rör sig om folk i hennes omgivning, eller en superwoman från draknästet, så är Michelle otroligt duktig på att låta sig inspireras och se upp till människor som hon tycker är häftiga.

Vad tycker ni olika om?

Michelle: Som nyblivna föräldrar har vi en tendens att ha helt olika uppfattning om vem som sover minst, stökar ner mest, och vem som bytt flest blöjor senaste veckan.

Isabelle Grill & Fredric Odenborg

Isabelle och Fredric, par i kärlek.
Isabelle och Fredric, par i kärlek.

Isabelle och Fredric är skådespelare, och ihop.

Berätta om när ni träffades.

I: Vi träffades 2017 på Folkhögskola. Jag minns att vi stod i en ring hela klassen första dagen, och jag la märke till Fredric. Han såg cool ut och hade nagellack, jag minns att jag tänkte, han vill jag bli kompis med. Sen blev vi jättenära vänner och efter några månader utvecklades det till mer.

Annons

F: Jag har också ett minne från den där tiden när man försökte lära känna alla i klassen. Vi hängde på en gräsmatta utanför skolan, och plötsligt dök det upp en stor gräshoppa. Du sprang efter den på alla fyra och lyfte upp den och blev jätteglad, då kände jag att det var lite knäppt men samtidigt väldigt fint. Då visste jag att jag ville lära känna dig mer.

Vad älskar ni mest med varandra?

I: Din lukt! Jag vill lukta på dig för alltid.

F: Ditt skratt när du tycker att något är hysteriskt roligt. Det är typ det bästa ljudet som finns.

Vad tycker ni olika om?

I: En gång kom Fredric hem med en gräslig röd, jättestor vas. Han tyckte den var fin. Jag hatar den.

F: Jag vet faktiskt inte om jag kan toppa det, det är det mest extrema vi varit oense om. Den där jävla vasen. Den har nåt.

Isabelle: Nej.

Adina Fohlin & Teddy

Adina och Teddy, mamma och dotter.
Adina och Teddy, mamma och dotter.

Adina är modell och mamma till dottern Teddy, 3 år.

Hur kände du när ni såg varandra första gången?

Annons

A: Hon är född under vintersolståndet så hon kom med ljuset under den mörkaste dagen på året. Jag kände mig först och främst enormt lättad över att hon mådde bra och lycka över att hon äntligen var här. I nio månader hade jag ju älskat, oroat mig och längtat efter henne.

Hur skulle du beskriva kärleken till din dotter nu?

A: Oändlig!

Det viktigaste ni har lärt er av varandra?

A: Hon har lärt mig att verkligen lita på min magkänsla och det vill jag lära henne.

Vad tycker ni mest olika om?

A: Teddy är tre år och tycker att det är fashion att gå naken till förskolan mitt i vintern, medan jag tycker att det är viktigt att hon har varma kläder när det är minusgrader.

Om du tänker på er två någon gång i framtiden, vilken bild ser du då framför dig?

A: Jag ser oss på sommarstället, badandes i vår sjö.

Klara Söderberg och Emilia Bergmark-Jiménez

Klara och Emilia, bästa vänner.
Klara och Emilia, bästa vänner.

Klara, ena halvan av First Aid Kit, och Emilia, fotograf, är bästisar.

Berätta om när ni blev vänner.

Annons

E: Vi träffades på min väns karaokeklubb. Jag knackade Klara på axeln och sa ”jag har fött barn till din musik” och Klara sa ”jag läser allt du skriver på Instagram”. Sen pussade vi varandra i ansiktet och kramades jättelänge. Och det var liksom det. Fanns inte en minuts tvekan efter det att det skulle vara vi även om det tog massa månader och sms innan vi sågs igen för att Klara var på turné.

Vad älskar ni mest med varandra?

E: Jag älskar mest att Klara är så mänsklig. Så jävla full av liv och flams och ofiltrerade uttryck. Hur hon pratar och rör sig och bemöter människor. Klara är liksom ute i rymden och den mest jordade jag vet. Hon är mitt hem. Jag är helt hemma med henne, hon tar emot alla känslor precis som dom är och precis när de kommer. För mig är det så stort att kunna vara hundra procent mig själv med någon. Och det kan jag med henne.

K: Det jag älskar mest med Emilia är hennes entusiasm inför livet och andra människor. Hon ser människor och lyfter upp oss. Jag älskar att hon skrattar högst av alla (ja, efter mig då kanske) och att hon har så nära till sina känslor. Det finns en sån trygghet i vår vänskap som jag aldrig upplevt tidigare. Emilia säger alltid som det är, även om det inte alltid är det jag själv vill höra i stunden, men jag är så glad att ha den rösten i mitt liv. Emilia får mig verkligen att känna mig sedd och älskad för precis den jag är. Det låter otroligt klyschigt men SÅ är det.

Annons

Det viktigaste ni har lärt er av varandra?

E & K: Att det är lättare att vara sann och stå upp för sig själv när man inte känner sig ensam. När man förstår det, i sitt hjärta, väsen, ja i sitt inre – jag är inte ensam. Då låser man upp en ny nivå av liv.

Vad tycker ni mest olika om?

E: Filmsmak och killsmak. Klara gillar filmer om neurotiska människor som sitter på kaféer och pratar. Och så gillar hon män som skulle kunna vara med i de filmerna …

K: Emilia älskar filmer och serier där folk springer runt i alvöron och slåss med svärd. Det ska talas konstiga språk och så får det gärna innehålla relationer mellan troll och orcher. Och så gillar hon män som skatar …

Vad gör ni helst tillsammans?

E: Vi hänger. Asså jag kan göra vad som helst med Klara men typ bara vara, ligga i varsin soffa och flamsa. Titta på Vänner i sängen. Vila. Visa varandra saker som betyder något. Det är så fint med Klara, att hon vill kolla på min favoritfilm tillsammans med mig, eller läsa en bok, eller träffa någon eller besöka en plats, för att det betyder något för mig. Ja, och så sjunger vi karaoke.

Annons

K: Emilias hem är mitt andra hem. Jag älskar att bara få dyka upp, slå mig ner i soffan och bara vara. Det är opretentiöst, bara en dag i livet, tillsammans med min familj. Emilias hem är alltid en öppen dörr, det kommer förbi en granne titt som tätt, ibland med en flaska vin, ibland med en drös med barn. Det är en sån himla fin plats som Emilia har skapat. Jag är så glad att vara en del av den.

Er bästa låt?

E: Det är Mmmbop av Hanson. Vi har lyssnat på den och sjungit med på högsta volym en miljon gånger i Klaras bil. Klara har gjort en spellista till mig och den är först. När jag fyllde år framförde hon också ett helt sjukt medley med låtarna från den spellistan, nä men jag grinade så sjukt mycket. Filar på nåt nu till hennes födelsedag, känner noll press …

Ingrid Berg & Igor Holtermann

Igor och Ingrid, kära.
Igor och Ingrid, kära.

Ingrid, grundare Iggy jeans, och Igor Holtermann, konstnär.

Berätta om när ni träffades?

Ingrid: Vi träffades faktiskt på gatan i Stockholm! Igor hade på sig ett par Iggy-jeans och jag gick fram och hälsade på honom – mest för att han var den sötaste människan jag någonsin sett snarare än att han hade mina jeans. Sen skulle vi av en slump gå på samma bar, där började vi prata sen förlovade vi oss nästa dag!

Annons

Vad älskar ni mest med varandra?

Ingrid: Jag älskar så mycket med Igor men en grej vi är bra på är att vi eldar upp varandra med så roliga idéer och inspirerar varandra så mycket. Han är min tvillingsjäl!

Igor: Hennes skratt, leende, rörelsemönster – allt med henne får mig glad. Hon är lite som en seriefigur man aldrig får nog av! Jag älskar att våra hjärnor funkar så lika.

Det viktigaste ni har lärt er av varandra?

Ingrid: Det är så kul att växla idéer med varandra. Nu när vi har jobbat på vår gemensamma utställning Mural inferno på Nordiska galleriet har jag inspirerats mycket av hans formspråk.

Igor: Ingrid är bra på att bara köra och inte tänka efter så mycket, det är något jag märkt när vi har målat mycket tillsammans. Hon har lärt mig att inte fastna i detaljer utan bara släppa taget och låta saker bli vad det blir!

Vad tycker ni mest olika om?

Ingrid: Jag är så ivrig, jag gillar att se resultat snabbt, Igor lär mig att ha tålamod. Han lägger mycket värde i processen, vilket jag också tycker är viktigt men han är duktigt på att jobba igenom projekt och idéer.

Annons

Igor: Vi är väldigt lika i grund och botten, men vi skiljer oss åt ibland. Ingrid kan lyssna på för mig väldigt känslosam och lugn musik som hon kan bli peppad av medan jag tycker att det låter ledsamt. Men vi delar musiksmak också, båda hade exempelvis Yasin och Unknown T som toppartister på Spotify 2022.

Emma Elwin & Johni Tadi

Emma Elwin och Johni Tadi.
Emma Elwin och Johni Tadi.

Emma är AD på pr-byrån Patriksson communication och grundade hållbara plattformen Make it last. Johni är skådespelare.

Berätta om när ni träffades.

J: Det var en gemensam vän till oss (tack Patricia), som av en slump presenterade oss på en middag ute. Det mynnade ut i vänskap först för att sen leda till att vi började dejta. Fint tycker jag att man börjar som vänner med att hitta sina gemensamma värderingar, för att sen gå vidare i relationen. Vår första dejt var på Gröna Lund en sen kväll, Emma upptäckte att jag var åkrädd trots att jag inte ville erkänna det utan försökte hålla minen. Tills vi skrattade åt hur miserabel jag såg ut under alla åkturer medan alla andra skrek av glädje.

Annons

E: Jag trodde absolut inte jag skulle gå och bli kär utan var bara väldigt glad över att ha träffat någon som var på samma plats i livet. Någon som tänkte likadant och som jag hade väldigt, väldigt kul med. Jag blev kär utan att riktigt förstå det.

Vad älskar ni mest med varandra?

E: Jag älskar att han alltid vill väl och ger så mycket av sig själv till sina nära och vänner. Jag älskar att han är en gammal själ, med ett lugn och trygghet som smittar av sig. Samtidigt som vi kan vara tonåringar tillsammans och spela tv-spel en hel dag. Jag är tacksam att vi kan prata om allt och att han är så bra på att lyssna. Oftast så förstår vi varandra och när vi inte gör det så finns viljan att förstå där.

J: Jag älskar den villkorslösa värmen som Emma ger till alla runt omkring sig, den smittar av sig och gör mig påmind om att man aldrig kan visa för mycket kärlek. Sen har jag aldrig skrattat så mycket med någon, inte bara det allmänt roliga i vardagen utan även när man har utmaningar. Det är då man vill kunna skratta sig igenom dem med sin partner. Dessutom älskar jag hennes vilja att vara en bra förebild för sin son, det inspirerar och jag älskar henne för det då jag själv har två egna pojkar.

Annons

Det viktigaste ni lärt er av varandra?

J: Att vara i kontakt med nuet är något som inte kommit naturligt för mig, men Emma får mig att stanna upp mer och uppskatta även det lilla. Jag får helt enkelt ut mer av varje dag med henne.

E: Att lyssna, vara ödmjuk och inte tro att man sitter på alla svaren. Skratt kommer man långt med. Och att man inte kan ha för många tekannor.

Maria & Noel Montti

Maria och Noel, mamma och son.
Maria och Noel, mamma och son.

Maria arbetar som stylist, sonen Noel jobbar som projektledare på kommunikationsbyrå och som nattklubbschef.

Annons

Vad älskar ni mest med varandra?

M: Så mycket jag älskar hos Noel, ALLT! Haha, han är trots allt min lilla älskling. Beundrar hans ärlighet och nyfikenhet. Drivet och att han tror på sig själv. Jag är så stolt över det han åstadkommit.

N: Det är så många saker jag älskar med min mamma. Men hennes värme och öppna hjärta är en egenskap jag verkligen ser upp till och uppskattar mer än annat. Hon är verkligen en fin människa som ser och inspirerar andra.

Vad är det viktigaste ni lärt er av varandra?

M: Att lyssna, lyssna på riktigt och ta in. Kanske inte alltid ge råd som man gör som förälder utan att finnas där för att lyssna.

N: Att alltid se på saker med en nyfikenhet, att våga testa nya saker och med det, aldrig ge upp.

Vad tycker ni olika om?

M: Vi är ense om det mesta känns det som.

N: Jag håller med, det är få saker vi är oense om. Men jag kan vara lite lat när vi är tillsammans, speciellt på landet …

Annons

Är er relation annorlunda nu när Noel är vuxen?

M: Förutom vår fina relation som mor och son har vi även en jobbrelation då vi är lite i samma bransch. Fint att få träffa sin son på jobbet ibland. Grymt att kunna rådfråga och stötta även i jobbfrågor. Noel har alltid varit lite lillgammal och klok, nu som vuxen känns han mer ansvarsfull och vuxen än sin lilla mamma.

N: Jag uppskattar verkligen vår relation nu som vuxna. I vissa situationer får vi agera kollegor, och i andra vara mor och son och uppskatta den tiden tillsammans på ett mer avslappnat sätt. Det är inte lika mycket tjafs och vi funkar som ett fint team tillsammans.

Julia Stridh & Dan Örnfjäder

Julia och Dan, kärt par.
Julia och Dan, kärt par.

Julia, frilansande stylist och Dan, jurist på Bird & Bird advokatbyrå, är ihop och har två döttrar.

Annons

Berätta om när ni träffades?

J: Vi gick på blind date! Trodde inte sånt fungerade så det var typ därför jag gick. Mina vänner sa ”träffa den här killen, ni kommer ha kul och framför allt kommer ni gilla att prata med varandra”. Jag tänkte att det blir ett kul experiment, det kommer inte direkt vara mannen i mitt liv. Vem träffar mannen i sitt liv på en blind date, INGEN. Åtta år senare pratar vi i munnen på varandra dagligen och om det är något vi verkligen har gemensamt så är det pratet. Gärna alldeles för högt för vi är så energiska båda två. Våra vänner gjorde ett fantastiskt jobb som kom på att vi borde ses, det blev en match!

Vad älskar ni mest med varandra?

J: Jag älskar att prata med Dan. Tröttnar aldrig på hans sätt att beskriva saker så pedagogiskt, hur han är pappa till våra döttrar och hur han alltid vet saker jag inte har en aning om. Jag älskar att han fortfarande skrattar åt mig när jag återberättar historier för honom. Precis som han gjorde vår första date.

Annons

D: Julia har integritet och är klok. Hon är också väldigt oimponerad, älskar det! Hon är bra på att inte nöja sig. ”Jag/vi förtjänar bättre” kommer med en uppfriskande självklarhet för henne. Vi har nog aldrig checkat in på ett hotell utan att hon vänt i dörren till rummet, gått ner i receptionen och löst en uppgradering.

Det viktigaste ni har lärt er av varandra?

J: Dan lärde mig att det är enkelt med kärlek. Att respektera mig själv och vår relation. Vi är väldigt noggranna med att ge den andra tid och utrymme för sitt.

D: Julia har lärt mig mycket om att arbeta med sig själv, att ta hand om huvudet, själen och stress. Innan vi träffades löste jag allt sånt genom att gå till gymmet.

Vad tycker ni mest olika om?

J: Innan jag träffade Dan visste jag inte att det fanns tydliga regler om hur man plockar in i en diskmaskin. Han gör om när jag plockar in.

D: Julia går mycket mer på känsla än jag. Jag är lite mer papper, penna och mäta två gånger, medan Julia är nöjd med ögonmått och magkänsla.

Nina Gorfer & Sarah Cooper

Nina Gorfer och Sarah Cooper, konstnärsduo.
Nina Gorfer och Sarah Cooper, konstnärsduo.

Nina och Sara, konstnärsduo aktuella med konstverk som visualiserar Operans 250-årsjubileum.

Varför tror ni att ni samarbetar så bra?

Annons

N: När vi först träffades för nästan 20 år sedan delade vi samma kreativa vision och hade en otrolig vilja och drivkraft båda två. Men det som var avgörande för att lyckas etablera ett långt samarbete, var att vi bestämde oss redan då för att släppa våra egon och gå in i en symbios, där allt en av oss skapar tillhör båda. Vi kallade det för ”concept of no ownership” – vårt samarbete vilar på den premissen även i dag. Med detta sagt, så är den också baserad på en djup vänskap, och en genuin kärlek och respekt för varandra.

S: På ett sätt är vårt samarbete som ett andra äktenskap. Och receptet för att få vilken relation som helst att tåla tidens prövning är att komplettera varandra. Liksom en alkemist förvandlar man den andres egenskaper till guld – ett framgångskoncept. Du lyfter när den andra är nere, och ni tar fram det bästa hos varandra.

Vad älskar ni mest med varandra?

N: Sarah har en nyfikenhet och ett positivt tankesätt som jag beundrar. När jag kan vara överkritisk, ser hon det bästa i varje person och situation. Jag älskar hennes otroliga handlingskraft, som gör att allt bara flyter framåt hela tiden. Hon är min kärleksfulla och stadfästa vän, som jag vet finns där för mig i alla väder.

Annons

S: Nina är lojal, viljestark, har en klurig humor och visioner. När jag blir rädd är hon cool och lugn. Hon har bra överblick och struktur, medan jag kan djupdyka i detaljer. Hon är en modig och underbar vän.

Det viktigaste ni lärt er av varandra?

N: Vi kommer från olika bakgrund. Sarah från USA, med bakgrund i fotografi och musikproduktion, Nina från Österrike, med bakgrund i arkitektur och design. När vi först började samarbeta, var det otroligt givande och inspirerande att dela våra kunskaper och färdigheter med varandra, att lära ut det vi kunde och var bra på till varandra. Men det viktigaste vi har lärt oss sedan vi började, är att inte bara värna om vår gemensamma business och vårt konstnärliga skapande, utan också om vår vänskap. Att göra saker tillsammans utanför arbetet. Att vara lyhörda mot varandra, att ge varandra utrymme att kunna förändras, växa, utvecklas. Det kräver tillit. I dag bor och jobbar vi på olika ställen i landet och träffas för intensiva arbetsperioder några gånger om året, då vi jobbar tillsammans på plats. Det är annorlunda jämfört med att vara på samma plats hela tiden, men har definitivt sina fördelar. Inte minst har det lett till att vi inspirerar varandra på helt nya sätt, och är fortsatt nyfikna på varandras tankar, idéer och kunskaper.

Annons

Vad tycker ni olika om?

N: Även om vi har mycket gemensamt, så har vi ändå rätt olika personligheter. Det som kanske berör oss mest i vårt samarbete, är att vi är olika när det gäller hur vi arbetar, där en av oss känner glädje och trygghet i att vara i ateljén varje dag och den andra kan lättare känna sig instängd i en daglig rutin på det sättet. Vi brukar säga att vi är som en maratonlöpare och en sprintare, båda springer och ger sitt bästa, men på var sitt sätt.

Nancy Ofri & Samuel Ofri Geywu

Nancy och Samuel, syster och bror.
Nancy och Samuel, syster och bror.

Nancy är skådespelare och manusförfattare och hennes lillebror Samuel pluggar ekonomi på gymnasiet.

Berätta om när ni träffades.

Annons

N: Första gången vi träffades var på BB när jag var 9 år. Jag kommer ihåg att ambulansen kom på kvällen någon gång och så åkte vi till SÖS. Sen somnade jag någonstans på sjukhuset och när jag vaknade så fanns Sam helt plötsligt i världen … Finaste nyheten att vakna upp till.

Vad älskar ni mest med varandra?

S: Jag älskar nog mest hennes humor. Varje gång vi umgås skrattar jag konstant.

N: Jag älskar att han är så otroligt musikaliskt begåvad och ambitiös! Kommer ihåg att Sam vaknade en dag och ba, ”jag vill lära mig spela gitarr”. Efter typ tre veckor kunde han spela flera låtar helt perfekt.

Det viktigaste ni lärt er av varandra?

S: Hon har lärt mig att tänka mer på hur mina handlingar påverkar andra. Om jag skämtar och den andra personen inte tycker det är kul så har jag lärt mig att jag måste sluta – även om jag inte tycker att det är en stor grej.

N: Han har nog lärt mig att bli bättre på att investera mina pengar och värdet av integritet. Att stå fast vid sin sak om man känner starkt för något. Sam är väldigt principfast och det beundrar jag verkligen … Han lär mig också att inte ta mig själv på så stort allvar, haha. Känner att vi har ett bra utbyte i vår dynamik.

Annons

Vad tycker ni olika om?

S: Nancy är lite mer ”du måste leva!”. Jag är nog typen som vill spara mer.

N: Precis. Vi har olika tankar kring hur vi vill leva våra liv och även vissa värderingar och politik.

S: Men trots att vi är på olika sidor av spektrumet så kan vi alltid mötas i mitten.

Foto: Märta Thisner (Jinder), Johan Nilsson (Montti), Cooper & Gorfer/Skarp

Annons