Artikeln innehåller reklamlänkar

11 roliga och kreativa sätt att avslöja din graviditet på

Roliga sätt att avslöja din graviditet på

Roliga sätt att avslöja din graviditet på!

Vill du posta en bild på Instagram som avslöjar din graviditet? Eller överraska dina nära och kära på ett roligt sätt? Vi vet hur du kan göra!
02 mars, 2023

Har du nyligen fått reda på att du är gravid? Grattis! Det finns många roliga och kreativa sätt för dig eller er att avslöja graviditeten på – allt från en bild i sociala medier för alla följare, till att berätta för nära och kära.

I början av 2022 avslöjade till exempel Rihanna och ASAP Rocky att de väntade sitt första barn med en färgglad bild som fick världen att stanna upp för en sekund. Och att Rihanna avslöjade att hon väntade parets andra barn under sitt framträdande på Super Bowl i år har nog inte undgått någon.

Även avslöjandet när Meghan Markle och prins Harry väntade dottern Lilibet uppmärksammades av många.

Roliga sätt att avslöja graviditet

Vi har samlat några roliga och kreativa sätt att avslöja graviditet för allt från din partner till barnets syskon eller blivande mormor, morfar, farmor eller farfar – sätt som fungerar både på julafton eller under middagen likväl som på sociala medier. Scrolla ner och inspireras!

1. Ta en bild med ballonger

Det blir så fint att ta en bild med ultraljudet och en bukett med ballonger. Dessa gör budskapet extra tydligt med texten "Oh Baby". Se fler varianter och köp dem här (länk till My perfect day).

ballongbukett med konfetti

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Dela nyheten med hjälp av en bokstavstavla

Letterboards och griffeltavlor är ett perfekt sätt att få till det där lilla extra i en bild. Skriv nyheten att ni väntar barn och posta på sociala medier – eller häng upp tavlan i hemmet när ni bjuder hem nära och kära. Den här bokstavstavlan är riktigt fin och kan användas även till andra budskap i framtiden. Se mer och köp tavlan här (länk till My perfect day).

avslöja graviditet med text på en bokstavstavla

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Allt du behöver veta för att anordna den perfekta babyshowern

3. Låt ditt barn säga nyheten

Om du redan har barn sedan tidigare är det så gulligt att låta henne eller honom meddela omvärlden att ni ska få tillökning i familjen. Den här ballongen finns med texten "Big sister" samt "Big brother" – och det kommer garanterat att bli en gullig bild om ni vill lägga upp det i sociala medier. Och tänk reaktionerna om hen traskar in i rummet med den i handen under familjemiddagen! Se mer och köp ballongen med texten Big sister här (länk till My perfect day). Ballongen med texten Big brother finns här (länk till My perfect day).

Stor ballong Big Sister

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Slå in bebiskläder

Ge bort en fin present i form av en liten body – antingen till den blivande pappan, mamman eller varför inte blivande mor- och farföräldrar? Det kommer att vara kul att se dem fundera innan poletten trillar ner. Livlys vackra plagg är alltid ett säkert kort. Se mer och spana in plagg från Livly här (länk till NK).

bebisbody Livly

Klicka på bilden för att komma se alla produkter från Livly.

5. Ballonger

Blås upp bokstavsballonger och häng upp. Ett kul sätt att överraska någon på middagen eller att posera med på bild. Dessa fina med texten Baby hittar du här (länk till My perfect day).

ballonger baby

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5 fina sätt att fira blivande föräldrar – som inte är babyshower eller gender reveal

6. Framkalla underlägg med bild på ultraljudet

Framkalla underlägg med bild på ultraljudet och ställ under glasen på middagen. Vem hinner se nyheten först? Via smartphoto kan du göra egna underlägg och andra produkter, läs mer och köp dem här (länk till Smartphoto).

Ultraljud på glasunderlägg

Säg nyheten med personliga coasters från Smartphoto. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. Köp en gravidbok!

Lägg fram den på köksbordet och posta en fin bild på Instagram eller slå in och ge i present till personen du vill berätta för. Hos Adlibris finns den här fina gravidboken, se mer och köp boken här (länk till butik).

Gravidbok

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. Kom som en ”blivande mamma” med en sash

Istället för ”Bride to be” så kan du köpa ett band där det står ”Mummy to be”. Kom så till festen eller middagen och överraska alla med den roliga nyheten. Det här fina bandet med skimrande guldfärgade bokstäver kommer från My Perfect Day, läs mer och köp sashen här (länk till My perfect day).

mom to be-sash – banderoll

Säg nyheten med ett ordensband från My Perfect Day. Klicka på bilden för att komma till produkten.

9. Flicka eller Pojke?

Köp en ballong och låt den säga nyheten åt dig! My Perfect Day har en fin ballong som du både kan avslöja gravidnyheten med samt använda till en gender-reveal, läs mer och köp Boy or girl-ballongen här (länk till My perfect day).

ballong Boy or girl till gender reveal

Säg det med en ballong! Klicka på bilden för att komma direkt till ballongen.

Gender reveal – så skapar du ett oförglömligt avslöjande med dekorationer och tårta

10. Slå in ultraljudet i ett paket

Varför inte avslöja din graviditet genom att "ge bort" nyheten i födelsedagspresent till blivande mor- eller farföräldrar, eller bara som en mysig överraskning? Den här fina presentpåsen från Ellos är gjord linne och finns i flera olika färger, läs mer och köp den här (länk till Ellos).

lila presentpåse i linne

Presentpåse i linne. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

11. Ge bort en almanacka med egen bild

Framkalla en almanacka med bild på ultraljudet, på er som blivande föräldrar eller något annat passande. Ringa sedan in dagen då barnet är beräknat, och eventuellt dagen ni fick reda på det. Ge bort den i present till någon du vill berätta för. Via Smartphoto kan du göra din egen almanacka, läs mer och beställ den här (länk till Smartphoto).

Almenacka med egen bild

Berätta nyheten med en personlig fotokalender. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Se mer:

Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga
1:09

Efter reklamen: Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga

(1:09)

Slå på ljud