Artikeln innehåller reklamlänkar

11 roliga och kreativa sätt att avslöja din graviditet på

Roliga sätt att avslöja din graviditet på

Roliga sätt att avslöja din graviditet på!

Vill du posta en bild på Instagram som avslöjar din graviditet? Eller överraska dina nära och kära på ett roligt sätt? Vi vet hur du kan göra!
02 februari, 2022

Har du precis fått reda på att du är gravid? Grattis! Det finns många roliga och kreativa sätt för dig eller er att avslöja graviditeten på. Allt från en bild i sociala medier för bekanta till att berätta för nära och kära. Rihanna och Asap Rockey avslöjade nyligen sin graviditet med en färgglad bild som fick världen att stanna upp för en sekund.

Roliga sätt att avslöja graviditet

Vi har samlat 11 roliga och kreativa sätt att avslöja graviditet för allt från din partner till barnets syskon eller blivande mormor, morfar, farmor eller farfar – sätt som fungerar både på julafton eller under middagen likväl som på sociala medier. Scrolla ner och inspireras!

Gender reveal – så skapar du ett oförglömligt avslöjande med dekorationer och tårta

1. TA EN BILD MED BALLONGER

Ta en bild med ultraljudet och en bukett med ballonger. My Perfect Day har många fina ballonger i olika kombinationer, former och färger. Läs mer och köp ballongerna här (länk till My perfect day).

Avslöja graviditet med ballonger

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Dela nyheten med hjälp av en bokstavstavla

Letterboards och griffeltavlor är ett perfekt sätt att få till det där lilla extra i en bild. Skriv nyheten att ni väntar barn och posta på sociala medier – eller häng upp tavlan i hemmet när ni bjuder hem nära och kära. Den här bokstavstavlan kommer från pearhead och är lika mycket en fin inredningsdetalj i hemmer, läs mer och köp tavlan här.

avslöja graviditet med text på en bokstavstavla

Skriv budskapet på en letterboard – klicka på bilden för att komma direkt till den.

2. Låt ditt barn säga nyheten

Har du redan barn? Perfekt! Sätt på hen en tröja och berätta för världen att hen ska bli storasyskon. H&M har fina syskon-tröjor, här kan du köpa tröjan för storasyster (länk till butik) och här kan du köpa för storebror (länk till butik).

tröja big sister och big brother

Låt syskonet berätta gravidnyheten med en syskontröja. Klicka på bilden för att komma till tröjorna.

4. Slå in bebiskläder

Ge bort en fin present med små bodys. Antingen till den blivande pappan, mamman eller varför inte blivande mormor? Den här riviga leopardoutfiten kommer från Mini Rodini, läs mer och köp bodyn här (länk till Åhléns).

bebisbody leopard från Mini Rodini

Fin babybody från Mini Rodini – klicka på bilden för att komma direkt till den.

5. En bebisballong

Blås upp en heliumballong formad som en bebis. Perfekt att överraska någon med på middagen eller att posa med på bild. My Perfect Day har en rolig bebisballong, läs mer och köp den här (länk till My perfect day).

Bebisballong helium

Babyballong från My Perfect day. Klicka på bilden för att komma direkt till ballongen.

6. Framkalla underlägg med bild på ultraljudet

Framkalla underlägg med bild på ultraljudet och ställ under glasen på middagen. Vem hinner se nyheten först? Via smartphoto kan du göra egna underlägg och andra produkter, läs mer och köp dem här.

Ultraljud på glasunderlägg

Säg nyheten med personliga coasters från Smartphoto. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. Köp en gravidbok!

Lägg fram den på köksbordet och posta en fin bild på Instagram eller slå in och ge i present till personen du vill berätta för. Hos Adlibris finns den här fina gravidboken, läs mer och köp den här (länk till butik).

gravidbok

Berätta nyheten med en gravidbok. Klicka på bilden för att komma direkt till boken!

8. Kom som en ”blivande mamma” med en sash

Istället för ”Bride to be” så kan du köpa ett band där det står ”Mummy to be”. Kom så till festen eller middagen och överraska alla med den roliga nyheten. Det här fina bandet med skimrande guldfärgade bokstäver kommer från My Perfect Day, läs mer och köp sashen här (länk till My perfect day).

mom to be-sash – banderoll

Säg nyheten med ett ordensband från My Perfect Day. Klicka på bilden för att komma till produkten.

9. Flicka eller Pojke?

Köp en ballong och låt den säga nyheten åt dig! My Perfect Day har en fin ballong som du både kan avslöja gravidnyheten med samt använda till en gender-reveal, läs mer och köp Boy or girl-ballongen här (länk till My perfect day).

ballong Boy or girl till gender reveal

Säg det med en ballong! Klicka på bilden för att komma direkt till ballongen.

10. Slå in ultraljudet i ett paket

Varför inte avslöja din graviditet på julafton och ge bort nyheten i julklapp, i födelsedagspresent eller bara som en mysig överraskning? Den här fina presentpåsen från Ellos är gjord linne och finns i flera olika färger, läs mer och köp den här (länk till Ellos).

lila presentpåse i linne

Presentpåse i linne. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

11. Ge bort en almanacka med egen bild

Framkalla en almanacka med bild på ultraljudet, på er som blivande föräldrar eller något annat passande. Ringa sedan in dagen då barnet är beräknat, samt dagen ni fick reda på det. Ge bort den i present till någon du vill berätta för. Via Smartphoto kan du göra din egen almanacka, läs mer och beställ den här.

Almenacka med egen bild

Berätta nyheten med en personlig fotokalender. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Se mer:

Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga
1:09

Efter reklamen: Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga

(1:09)

Slå på ljud