Så påverkas du av planeternas retrograd i vinter

29 nov, 2022 
AvLinda Strömbäck
Stjärnor
Under december är det hela fyra (!) planeter som går i retrograd. 2022 kommer alltså att avslutas med något av en smäll – se hur du påverkas här!
Annons
Se stora astrologiska händelser 2023Brand logo
Se stora astrologiska händelser 2023

Inte nog med att Merkurius går i retrograd precis innan det nya året börjar – vi har dessutom Neptunus, Mars och Uranus som går i retrograd samma månad. Med Mars i Tvillingarna (Merkurius tecken) kan vi också förvänta oss en spännande avslutning på 2022. Det är alltså inte bara är nyårsfyrverkerierna som kommer skapa dramatiska scener på himlen i december!

Se hur planeterna kommer påverka dig här!

Merkurius retrograd (29 december - 19 januari)

Planeten som styr över våra tankar, idéer och kommunikation, Merkurius, börjar gå i retrograd den 29 december. När planeten börjar sin retrograda rotation, brukar det ofta uppstå problem när det kommer till att dela med sig och ta emot information. Men med Merkurius retrograd i Stenbocken kommer vi istället få tid att reflektera över våra ambitioner, framtidsplaner och mål.

Annons

Eftersom Stenbockens tecken symboliserar framgång och prestationer, kommer det få dig att vilja ta en närmare titt på dina nuvarande och framtida ambitioner – för att avgöra om du är på rätt väg eller inte. Detta är alltså inte en tid för att påbörja några nya planer, utan passa på att omorganisera och planera för mål som du redan har i sikte.

Mars retrograd (30 oktober - 13 januari)

Mars retrograd, som inträffar ungefär vartannat år, inleddes redan i slutet av oktober 2022. Med Mars retrograd i Tvillingarna, har vi fått möjligheten att stanna upp och reflektera över tankar, idéer och information – något som också fortsätter in i januari 2023. Men eftersom Mars är i retrograd samtidigt som Merkurius kan också uppstå konflikter. Var försiktig med hur du formulerar dig och hur du förmedlar viktig information till andra under den här perioden.

Uranus retrograd (24 augusti - 22 januari)

Sedan augusti har planeten Uranus, känd för att vara kaotisk och trigga oväntade förändringar, gett oss möjligheten att landa i eventuella överraskningar. Om det exempelvis uppstått oreda i ditt privatliv, har Uranus retrograd gett dig möjligheten att återfå din balans – vilket fortsätter fram till den 22 januari.

Annons

Neptunus retrograd (28 juni - 3 december)

Sedan den 28 juni har Neptunus retrograd hjälpt oss få klarhet i saker som tidigare känts otydliga. Och även låtit tuffa, men nödvändiga, saker komma upp till ytan. Den 3 december återgår Neptunus till sin normala rotation, efter fem månader i retrograd.

Källa: Elite Daily, Foto: Unsplash

Annons