Månadens horoskop juni 2023

23 maj, 2023 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
Månadens horoskop juni 2023
Månadens horoskop för juni 2023 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
Annons
Se årets horoskop 2023Brand logo
Se årets horoskop 2023

Väduren 21/3–19/4

Början på juni blir en stressig, rolig och givande period då du toppar i dina sociala och kreativa förmågor. Det går bra både arbetsmässigt och privat. Den här månaden fokuserar du mer på nöjen och mindre på andlig utveckling. Under sommarsolståndet 21 juni hittar du en ny väg som leder in i ett outforskat och intressant område. Slutet på perioden lugnar tempot ned sig och du får tid att andas.

Oxen 20/4–20/5

Början av perioden handlar om att vidga vyerna och testa nya saker. Oxen är ingen direkt vän av förändringar, men just nu tycker du att den här typen av utmaningar är kul och det syns inte minst på de resultat du levererar. Perioden kring midsommar blir social. Du blommar ut och skaffar nya vänner. Under juni känner du för första gången på länge att både du själv och ditt liv är på rätt spår.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

Juni handlar om att våga ta för sig av de möjligheter som du erbjuds. Under långa perioder har du varit rädd för förändringar, något som inte är teckentypiskt. Nu är du på väg tillbaka in i gamla spår där du tycker att det är roligt när saker förändras i snabb takt. Du har inte samma behov av stabilitet och trygghet som du haft de senaste åren, utan vågar ta lite fler risker. Hela mittenperioden blir social, men det kulminerar den 18 juni då det är nymåne i ditt eget tecken vilket förstärker alla positiva kvaliteter hos dig. Slutet av perioden handlar om att hitta lugnet inom dig och unna dig själv att må bra.

Kräftan 21/6–22/7

Det blir en arbetsinriktad start på månaden. Du fokuserar på karriär eller utbildning. Det kan vara långa dagar och sena kvällar vilket begränsar ditt sociala liv. Att vara så arbetsorienterad är lite ovanligt för Kräftan, men det handlar om att utforska nya områden och testa gränser. Mitten på juni är det familj och vänner som gäller.

Annons

Lejonet 23/7–22/8

Juni handlar om att göra och att våga. Du har funderat mycket men nu är det dags att gå från idé till handling. Mycket den här perioden kretsar kring att skapa en stabil plattform både inför en mer avlägsen framtid och för hösten.Tiden kring midsommar handlar om kärlek, vänskap och att visa dina känslor. Slutet på perioden blir kreativ. Du förstärks av Månens position och det gör dig mer uttrycksfull.

Jungfrun 23/8–22/9

Det kommer in eld i den stabila Jungfrun och det ger både positiv energi och viss rastlöshet. Du känner dig inte längre nöjd utan vill utforska nya möjligheter och testa lite annorlunda utmaningar. Det blir en experimentell period då du gör många saker som du normalt sett aldrig skulle våga. Från mitten av månaden förstärks dina sociala band med familjen men också med dina vänner.

Vågen 23/9–22/10

Juni fortsätter lite i samma spår som slutet av maj. En person som nyligen kommit in i ditt liv för med sig förändring och ett nytt sätt att se på världen. Det här kan vara en lite omtumlande period då du prövar dina nya insikter och dina känslor. I mitten av juni kommer det in lite mer stabilitet och du hittar tillbaka till ditt inre lugn igen. Slutet av perioden handlar om att tveka och ifrågasätta.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Du tar på dig mer ansvar än du behöver i början av perioden. För dig handlar det mycket om att du har svårt att säga nej till en väldigt drivande chef. Hen drar sig inte för att utnyttja sin personal för att nå sina mål. I mitten av juni blir du arg på riktigt och då tar det tvärstopp. Du säger ifrån och din ilska väcker respekt hos din chef. Från midsommar och framåt börjar du prioritera ditt privatliv över ditt arbete.

Skytten 22/11–21/12

Inledningen på juni blir en rolig och lite annorlunda tid. Du har träffat nya vänner och de tar dig med på härliga äventyr. Du både vill och vågar vara annorlunda den här perioden. Vid midsommar kommer det in kärlek i ditt liv, det kan vara passion men också kärlek till ett barn eller ett djur. Det här blir en varm och lugn period. Du njuter av att bara vara och känner inget behov av att hitta på saker att göra.

Stenbocken 22/12–19/1

Det kommer in ny energi från Skytten den här perioden och det gör dig mer vågad i de beslut du tar men också mer driven att nå dina visioner. Hela juni sker en gradvis tempohöjning, både arbetsmässigt och privat, som kulminerar strax efter midsommar. Det är nu allt släpper och du får marginalerna på din sida. Äntligen finns alla förutsättningar som du behöver för att nå dina drömmars mål.

Annons

Vattumannen 20/1–18/2

Juni handlar om att landa, både fysiskt och mentalt. Början på perioden är en inre resa då du bestämmer dig för vad du vill göra och hur mycket av din tid du är villig att offra. Hittills har det varit ett ekorrhjul där du bara har följt med, men nu tar du över rodret och styr upp din vardag i stället för att låta den styra dig. Midsommar handlar om familj och gemenskap.

Fiskarna 19/2–20/3

Du är arg på dig själv för att du inte vågar säga ifrån på ditt arbete, men det kommer att förändras i början av juni. Skytten ger dig inte bara driv och energi, fullmånen 4 juni tillåter dig att utforska ny vägar och däribland att stå upp för dig själv. Mitten av perioden handlar om gamla och nya vänskaper, och du är ovanligt social. Senare är din ekonomi mer i fokus.

Foto: TT

Annons