Månadens horoskop januari 2023

09 dec, 2022 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
Månadens horoskop januari 2023
Månadens horoskop för januari 2023 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
Annons
Se stora astrologiska händelser 2023Brand logo
Se stora astrologiska händelser 2023

Väduren 21/3–19/4

Januari börjar mysigt med mycket utomhusaktiviteter och tid för familj och vänner. Det här är en eller ett par veckor som andas återhämtning och harmoni. I mitten av perioden börjar vardagen återvända och med den ökar kraven på att prestera. Här gäller det att hitta ett tempo som du kan hålla under lång tid framöver som både är högt och hanterbart på samma gång. Privat kan det ske en del förändringar.

Oxen 20/4–20/5

Under början av januari infrias en eller flera av dina innersta önskningar. Det kan vara saker som du inte ens visste att du behövde, men nu när de slår in inser du hur rätt det är. 2023 blir ett omtumlande, men också magiskt år då du får möjlighet att blomma ut och ta plats på ett nytt sätt. Januari blir den tid då ditt självförtroende stärks och dina mål utkristalliseras.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

Under början av året försöker du hitta tillbaka till dig själv. I all julhets och arbetsstress har du tappat bort lite av den du är och nu vill du tillbaka till dina gamla värderingar. Det blir en månad som bjuder på reflektion och nyandlighet. Du söker något som inte har med materiell välfärd att göra utan mer handlar om hur du ska leva för att kunna vara den person som du vill vara. Det blir en tid då du växer som person.

Kräftan 21/6–22/7

Under årets första månad försöker du skaka av dig känslan av att något är fel. Du vet att situationen mellan dig och en vän har förändrats men kan inte riktigt se vad som har gått snett. Hen har dragit sig undan dig den senaste tiden utan att ge någon förklaring. Slutet på perioden handlar om förändringar på jobbet och nya uppgifter. Du vet att du måste anstränga dig lite extra för att visa vad du kan.

Lejonet 23/7–22/8

Det blir en lugn start på året och det behöver du. Efter en intensiv och social period är det viktigt att varva ned både fysiskt och mentalt. Januari bjuder på nyheter om ett arbete eller en bostad som du sökt. Du står inför en hel del förändringar och många av dem tar sitt avstamp den här månaden. Slutet av perioden kan bli stressig, särskilt om du har familj och barn. Du känner dig splittrad mellan privatliv och jobb.

Jungfrun 23/8–22/9

Januari börjar ganska färgstarkt med en rejäl överraskning men sedan går månaden in i en lugnare fas. Du får tid för återhämtning och tid att fundera över livet. Som många andra står du inför ett val och det kommer kräva beslutsamhet. Mycket av den här månaden präglas av Månens lynnighet och du märker att både humör och ork skiftar beroende på det inflytande som Månen har för stunden.

Annons

Vågen 23/9–22/10

Det finns en iver att börja 2023. En lång och jobbig period ligger bakom dig och nu vill du helst stryka ett streck över allt och börja om från början. Under den här perioden kommer du att upptäcka en hel del saker om dig själv, bland annat var gränsen för ditt tålamod går, hur mycket du är bredd att offra för kärleken men också hur värdefull din självrespekt är och att du är fullt kapabel att stå på egna ben.

Skorpionen 23/10–21/11

Januari handlar om de steg du tar framåt men också om dina tankar kring din karriär och en eventuell vidareutbildning. Du har kommit till en plats i livet då du inte bara nöjer dig utan vill ha mer av vardagen. Det är en bra tid att titta på nya jobb eller kurser. Det här är också en bra period att starta upp en hobby eller lära känna nya människor. Du är inne i en period då din sociala kompetens är på topp, så ta för dig.

Skytten 22/11–21/12

Under den här perioden gör du väldigt lite. Det finns en trötthet i ditt tecken som inte funnits där innan. Du bör vara snäll mot dig själv och inte bli frustrerad. Ibland orkar inte kroppen med för att det varit så mycket under lång tid. Det bästa du kan göra är att dra ned på tempot rejält och vila mycket. Våga vara lat och våga tacka nej till privata aktiviteter.

Annons

Stenbocken 22/12–19/1

Januari blir en fortsättning på december även om det kommer mer allvar in i ekvationen. Ditt självförtroende som pendlat mellan bra och dåligt är på topp igen, främst tack vare stöttande personer omkring dig men också för att du märker att du gör framsteg och blir bättre på många områden. Du vet att du har saker att bevisa och i januari kommer det äntligen lossna ordentligt. De småsegrar som du tog under förra året var bara en försmak på det som väntar i år. Du har gått och väntat på din chans så nu när du får den omfamnar du den med hela ditt hjärta. En bra början på ett bra år.

Vattumannen 20/1–18/2

Januari blir stressig, både på jobbet och privat. Det kan bli en del resande och då gäller det att du är noga med både sömn och matvanor. Mycket i januari handlar om att medla mellan olika parter som tycks ha svårt att komma överens, du är bra på att hitta kreativa lösningar på nya problem. Du är en ovärderlig tillgång för din arbetsgivare.

Fiskarna 19/2–20/3

När tumultet efter jul och nyår har lagt sig passar du på att vara ledig om du kan. Frisk luft och utomhusaktiviteter gör susen för ditt humör. Du inser att du måste ta hand om dig om du ska orka. Under januari kan det vara ont om pengar, men du är kreativ och hittar billiga alternativ till dina dyrare vanor. Din förmåga att anpassa dig kommer väl till pass.

Foto: Imaxtree

Annons