Horoskop vecka 20 2022– Så kommer månförmörkelsen påverka dig

13 maj, 2022 
Horoskop vecka 20 2022
I veckans avsnitt av Astrorummet får vi veta att vecka 20 kickstartas med en månförmörkelse. Vad innebär det och hur kommer den att påverka dig? Astrologen Sofia Pontén har svaret!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så ska du fira midsommar 2022 – enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så ska du fira midsommar 2022 – enligt ditt stjärntecken

Lyssna på veckans avsnitt här:

Så blir början av vecka 20 – månförmörkelsen är på ingång

Ny vecka innebär ett nytt avsnitt av Astrorummet! Och den här gången handlar det bland annat om månförmörkelser.

– Jag orkar inte, jämt, jämt och jämt är det så här! Det händer så mycket, skojar Sofia Pontén och säger:

– Vi kickstartar den här veckan med månförmörkelse nummer två som inleds måndag morgon (den första ägde rum under Valborg den 30 april).

Astrologen Sofia Pontén och spirituella sökaren Suzan Alev Arslan från podcasten Astrorummet.
Astrologen Sofia Pontén och spirituella sökaren Suzan Alev Arslan från podcasten Astrorummet.

Eftersom den här månförmörkelsen är i skorpionen varnar Sofia för en intensiv period.

– Den är total vilket betyder att jorden, solen och månen är i exakt linje.

Annons

När månen och solen är på motsatta sidor av jorden uppstår fullmåne. Och i motsats till nymånen som symboliserar nystart, handlar fullmånen om att avsluta saker och ting.

– Det behöver inte betyda att man slutar på sitt jobb eller gör slut med sin partner, utan snarare att man avslutar ett kapitel eller får en ny insikt, säger Sofia och fortsätter:

– Jag tycker alltid att förmörkelsen är en tid där man ska ligga lågt. Jag brukar beskriva det som att Wifi-routern har stått på för länge och behöver startas om.

Sofias tips är att inte ta i för mycket och försöka undvika att planera in stora saker under månförmörkelsens tid. Skippa helst månritualerna och fokusera på att ta det lugnt och "rulla med universum".

Så blir slutet av vecka 20 – Merkurius retrograd stökar till det

Vi skiftar fokuset från månen till kommunikationsplanteten Merkurius.

– I slutet på veckan börjar Merkurius retrograd få saker att skaka lite.

Annons

Merkurius retrograd är alltså fenomenet där planeten ser ut att röra sig baklänges utifrån jordens perspektiv. Dock gör den egentligen inte det utan är en optisk synvilla som uppstår när alla planeter kretsar runt solen i olika hastighet så omloppsbanorna ligger olika i förhållande till varandra.

Så vad innebär egentligen det och varför får alla lite smått panik över Merkurius retrograd? Jo, eftersom Merkurius bland annat styr över kommunikation, teknik och transporter, tror många därför att just de här sakerna kommer att strula till det under den här perioden.

– Den 21 maj på lördag går solen in i tvillingarna och vi är officiellt i vårens slutfas.

Dessutom kommer solen möta Merkurius i tvillingarna vilket kallas ”cazimi” och innebär att Merkurius befinner sig i solens hjärta.

– Det man ska tänka på under den här perioden är att Merkurius är i retrograd och "dealar" med någonting som redan har kommunicerats eller informerats om. Man inser vad som har gått fel och vad som behöver göras om rent praktiskt.

Foto: Imaxtree och Tova Nyberg

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons