Årets horoskop 2019! Så blir ditt år enligt stjärnorna!

01 nov, 2018 
AvELLE -redaktionen
Årsastro 2019
Kan detta bli året då du möter den stora kärleken? Eller ställs du kanske inför nya, spännande utmaningar som boostar karriären? Astrologen Bernard Fitzwalter läser av stjärnorna och ser ett händelserikt år, fullt av förändringar och otippade nystarter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Av Bernard Fitzwalter

☾☆☽★

VÄDUREN 21/3–19/4

Det här året liknar en actionfilm med fartfyllda och hisnande scener, en efter en, helt utan möjlighet att vila, återhämta sig eller fundera över vad nästa steg ska bli. Mars, som är din styrande planet, dundrar in i ditt tecken redan på nyårsdagen och fortsätter i samma takt resten av året. Din oerhörda energi och den kraft du genererar hjälper dig genom den här extraordinära periodens skeenden och ser till att du tar dig igenom dem som segrare. Men det finns också stunder då du funderar över var du befinner dig, vad du gör och vad allt detta ska leda till. Svaret får du inte förrän 2020, men i slutet av året vet du nog lite mer om såväl färdriktning som destination.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Relationer

En förmörkelse i slutet av januari markerar att en privat relation möjligen har nått vägs ände, så som den ser ut nu. Det betyder inte nödvändigtvis att den är slut, men de förhoppningar du har haft om er gemensamma framtid, eller det du har önskat av relationen, kanske inte kan förverkligas. Därför måste ni tänka över vad ni betyder för varandra och om relationen är värd att satsa på under de här nya förutsättningarna. Under april skingras molnen med uppfriskande romantik – men om det är samma relation, befriad från förpliktelserna från förr, eller om det här är något helt nytt, är svårt att sia om.

Annons

Som med allt annat det här året är dina känslomässiga energier starka och passionerade, särskilt juli och augusti blir intensiva. Kanske kommer ni från väldigt skilda bakgrunder eller kulturer, och att överträda de annars så tydliga gränserna ger relationen extra krydda – men det innebär också fler strider att bekämpa.

Karriär

Under 2019 är det så många förändringar på gång i ditt yrkesliv att det är omöjligt att lista allihop. Det blir lite kaosartat vid tre tillfällen under året: i januari, under sommaren och sedan i slutet av året igen. Varje gång känns det som att du lämnar allt du byggt upp bakom dig för att istället ta ut en helt ny riktning, men efter några månader upprepas samma sak igen. Kanske verkar det som om du har fattat fel beslut eller varit för otålig för att invänta resultat, men inget av det stämmer. Du har svepts med i en förändringsvåg som är långt större än du själv och det enda du kan göra är att försöka hålla dig flytande och följa med dit den tar dig. Sannolikt rotar du dig inte i någon ny position förrän en bra bit in på 2020.

Annons

Med så mycket turbulens kanske du tror att ekonomin blir lika kaotisk, men faktum är att det ser helt okej ut med en oväntad, men väldigt välkommen, bonus i februari. Efter det blir allt lugnare. I september går det upp lite grann och sedan ner i november, men året avslutas stabilt och du kan vara nöjd.

☾☆☽★

OXEN 20/4–20/5

Att Oxar inte är särskilt förtjusta i förändringar har du säkert hört förr, men 2019 är året då du drabbas av dem vare sig du vill eller inte. Det bästa du kan göra är att välkomna dem och se vad de har att erbjuda. Under sommaren 2018 fick du en föraning om hur annorlunda framtiden kan bli när Uranus, omvälvningarnas stora planet, smög in över gränsen till ditt tecken men ganska snabbt drog sig tillbaka igen och du kunde återgå till det gamla vanliga. I år återvänder Uranus till Oxen, men den här gången för att stanna. När den till slut vandrar vidare till Tvillingarna har det hunnit bli 2025 och vid det laget är tillvaron så fundamentalt annorlunda att allt du hade för dig under 2010-talet känns som rena forntiden. Oxar är väldigt platsbundna – du befinner dig ogärna på osäker mark och vill helst ha en anknytning till platsen du befinner dig på. Det här året förändras även detta, men nu är det inte Uranus som är nyckelspelaren utan solens och månens förmörkelser. De tar dig till ställen du aldrig har varit på tidigare och möjliggör ett nytt liv på vissa av dem – om det är vad du vill. Just nu kan du inte föreställa dig att du någonsin kommer att flytta på dig, men du kan mycket väl överraska dig själv. 2019 är året då du gör saker på ett annorlunda sätt.

Annons

Relationer

Venus och Mars, de älskandes planeter, möts bara en gång under året och det råkar vara i kärlekssektorn på din horoskopkarta. Andra tecken får vänta på sin tur, för nu är det dig det gäller. Ni upptäcker varandra i januari, men båda är upptagna med annat och har helt enkelt inte tid. Era vägar korsas igen vid flera tillfällen i februari och mars och då börjar attraktionen tillta, men det är inte förrän långt in på sommaren som ni får möjlighet att mötas så som ni önskar. Ovanligt nog är båda planeterna – och därmed ni båda – starka och självsäkra genom hela året. Det är inga externa faktorer som för er samman och ingen av er är svagare än den andra. Ni är två självständiga och kapabla människor som väljer att vara tillsammans för att ni attraheras av varandra. Det bådar väldigt gott.

Karriär

I karriären kan du uppleva att du närmar dig slutet av en era. Du har nått vägs ände där du befinner dig och det börjar bli dags att söka efter något nytt, men kanske inte omedelbart. Det är mycket troligt att du påbörjar något nytt på en helt ny plats, så när något avslutas dyker andra alternativ upp i stället. Det optimala vore om du fick möjlighet att verkligen ge uttryck för dina talanger och förmågor istället för att bara vara en liten del av ett stort företag – med Uranus i Oxens tecken blir det möjligt.

Annons

Rent ekonomiskt ser det ut att bli ett bra år. I april och juni får du en skjuts av tillfälligt ökade intäkter, men det är också dags att tänka långsiktigt och investera för framtiden – så håll ögonen öppna för vad november kan ha att erbjuda. Om du gillar det, slå till.

☾☆☽★

TVILLINGARNA 21/5–20/6

Din vanliga inställning till livet går ut på att se det mesta som en lek, att fortsätta utvecklas och vara beredd på att anamma nya idéer och köra hårt, för att sedan släppa dem lika snabbt om de inte ger det du önskar. Det är en metod som har fungerat bra för dig genom åren, men under vissa perioder måste du se lite seriösare på tillvaron, tänka innan du agerar – och framförallt allt vara beredd på allt som kan hända. 2019 är en sådan period. Men tro inte att allt du företar dig kommer misslyckas eller att du bara måste ägna dig åt trista saker utan tid för nöjen, du kan fortfarande vara ditt gamla jag – fastän du minimerar riskerna något. Även om du vet att det ska bli dåligt väder behöver du inte ställa in hela utflykten, ta med regnkläder och ge dig av. Kanske kommer de inte behövas, men de finns med för säkerhets skull. Det här året ska du tänka så. Se till att utnyttja din naturliga kreativitet och uppfinningsrikedom. Mars projektilartade bana under de kommande månaderna visar dig nya sätt att se bortom alla hinder. Lita mer på dig själv, dina idéer och din självbevarelsedrift. Håll dig hela tiden ett steg före i stället för att förlita dig på att ren tur ska lösa de knepiga situationerna.

Annons

Relationer

Som väl är verkar privatlivet vara mer stabilt. Om du redan befinner dig i en relation ser den ut att bestå och bli starkare. Den ger dig känslomässigt stöd precis när du behöver det. Om du är singel får du några ljuvliga stunder i slutet av sommaren som kan göra stor skillnad och under några dagar i maj får du möjlighet att återuppväcka en gammal romans. Kanske ger du den en ny chans? Bästa tiden på året blir tveklöst november och december, då kanske ni bestämmer er för att ta förhållandet till en djupare nivå – inte bara för att ha någon att hålla i under alla förändringar, utan för att se bortom all tillfällig turbulens mot en mer avlägsen framtid tillsammans. För dig är det här ett stort steg och ett tydligt tecken på att du tror på din egen förmåga.

Karriär

I yrkeslivet är du inte lika självsäker. Vid flera tillfällen under året blir du osäker på en del beslut du har fattat, eller så måste du måste prova flera olika metoder för att se resultat. Ibland kanske det känns som om du befinner dig i en återvändsgränd och det enda alternativet är att ge upp, men du kommer sannolikt att hitta de lösningar och kompromisser som krävs, även om det blir tufft. Dessutom står det klart för dig att den framtid som du mentalt har stakat ut för dig själv inte längre är möjlig. Du behöver en sysselsättning som passar din kompetens bättre, där du kan utvecklas och samtidigt ha kul. Platsen du befinner dig på nu är inte helt rätt, men du är medveten om problemet och jobbar på det. Du hittar en lösning, det gör du alltid.

Annons

Ekonomiskt blir det ett överraskningarnas år och händelser i juli kan innebära att du måste lägga om alla planer – men de kan också ge nya möjligheter som du inte har haft råd med tidigare.

☾☆☽★

KRÄFTAN 21/6–22/7

Det kanske inte verkar så, men 2019 är året som kan frigöra dig. Du känner press från flera olika håll och den pressen består under större delen av året, men som det gamla talesättet lyder: endast i mörkret ser vi stjärnorna. Detta stämmer troligtvis väl in på ditt liv just nu. Dörrar som stått öppna för dig tidigare, som du tagit för givna och knappt tänkt på, börjar stängas en efter en och du måste tänka igenom vad du egentligen håller på med. Håller du fortfarande kurs mot dina mål eller har du råkat hamna lite vilse? Är målet fortfarande detsamma och är det i så fall realistiskt att du når fram? Det är svåra frågor att besvara. Men när allt verkar gå emot dig och alla vägar du vill ta verkar blockerade, då öppnas en annan liten dörr som vetter åt ett helt nytt håll. Där finns kanske inte så mycket, men ändå allt du behöver. Du får en möjlighet att lämna allt bakom dig och bli fri – om du vill kan du börja om på nytt.

Annons

Relationer

I år utspelar sig de flesta av månens och solens förmörkelser antingen i ditt eller Stenbockens tecken, som tillsammans formar din relationsaxel. Detta utgör alltså själva slagfältet, men är också utgångspunkt för de mest givande förändringarna. Förmörkelser är svåra medan de pågår, men fördelaktiga i det långa loppet. Ytliga förändringar och löften om att bättra sig räcker inte, du måste utforska dina allra djupaste lager för att komma fram till vad du vill ha ut av dina privata relationer och vad du önskar få i utbyte mot all kärlek och lojalitet du visar. Den regelbok som har gällt för dig de senaste tio, kanske till och med tjugo åren kan ha passerat sitt bäst före-datum. Du måste skriva om den, vilket inte är helt lätt. När ungefär halva året har gått, runt din födelsedag, blir du ovanligt klarsynt och upptäcker en väldigt annorlunda sida av dig själv – en sida som förmodligen ligger närmre din egentliga kärna än du velat inse. Låt den ta plats och se vart den leder dig.

Annons

Slutet på året är enklare och tryggare. Den sista förmörkelsen för 2019 erbjuder en nystart, kanske till och med ett nytt förhållande. Jupiter går in i relationsvinkeln på din horoskopkarta och bidrar med ljusare utsikter för framtiden. Stormarnas tid är förbi.

Karriär

Yrkesmässigt ser läget ut att stabiliseras efter några kaosartade år och en ny beslutsamhet infinner sig – du ska ta igen förlorad tid. I februari uppstår en avgörande situation när du bestämmer dig för att släppa taget om något istället för att ta strid om positionen. Det är inget nederlag, inte ens en tillbakagång, snarare ett klokt beslut och så snart det är avklarat känner du dig väldigt lättad. Ekonomin är lite spänd i början på året, men blir bättre med tiden – framför allt när du gör dig av med sådant du inte behöver.

☾☆☽★

LEJONET 23/7–22/8

2019 är ett år då du befinner dig på topp, vilket är fantastiskt och precis vad du önskat. Ändå är det lite förbryllande, för framgångarna tar sig inte riktigt de uttryck du hade förväntat dig – men det är härligt uppe på toppen och utsikten är fantastisk, så du klagar inte. Uranus – som inte bara är överraskningarnas planet, utan också de säregna vinnarskallarnas planet – befinner sig i din horoskopkartas allra högsta position och stannar där länge. När du i framtiden ser tillbaka på ditt liv och jämför olika perioder, så kommer de år när Uranus befann sig högst upp i din karta att utmärka sig som den tid då du åstadkom och uppnådde mer än någon annan tid i livet. Du når en höjdpunkt och det spelar ingen roll hur gammal du är, det är en gyllene era och den inleds nu. Den enda nackdelen – och egentligen är det ingen nackdel – är att framgången inte alls kommer te sig som förväntat. Det beror på att Uranus eviga mission är att belysa livets oförutsägbara, slumpartade, roliga och unika belöningar – om du bara är modig nog att ta nya oprövade vägar.

Annons

Relationer

Det är ett gynnsamt år för ditt privatliv. Jupiter, den planet vars energi och entusiasm du tycker om eftersom de påminner så mycket om dig själv, befinner sig till största delen av året i kärlekssektorn på din horoskopkarta. Du kan alltså förvänta dig riktigt härliga tider. Om du hoppas på att ta nästa steg i ditt förhållande, kanske till och med göra det permanent, så är 2019 rätt år. Om du letar efter ett specifikt datum så borde mitten av augusti vara den perfekta tidpunkten. Men precis som i en riktigt bra romcom måste du fråga dig själv: är du verkligen tillsammans med rätt person eller gömmer sig den sanna kärleken någon annanstans i rummet med längtande blick? För även i kärlekslivet strävar Uranus efter att belöna dig med oväntade händelser. Någon gång i januari gör du en ansats att avslöja dina innersta känslor, men du hejdar dig i sista stund. Du inser att om du säger det du vill kommer situationen att förvärras, men också att du inte kan undanhålla sanningen för alltid. Blir det ett lyckligt slut? Ja, men som med allt annat det här året, inte som du förväntat dig.

Annons

Karriär

Ditt yrkesliv under 2019 är ganska tumultartat. Du får nya positioner och nya projekt, det flyter på bra och det tar tvärstopp – så håller det på i allsköns konstellationer. Kanske anstränger du dig för hårt för att kunna hålla fast vid den riktning du tror är den rätta, istället för att låta händelsernas strömningar – och Uranus – visa dig något annorlunda. Sträva inte efter långsiktiga kontrakt eller fasta anställningar, i tider som dessa måste du ha din rörelsefrihet.

Turbulensen till trots ser ekonomin ut att må bra. I mars funderar du över investeringar för framtiden, men under sommaren tar du lite för stora risker och när hösten kommer återgår du till en tidigare överenskommelse. Men oroa dig inte, du kommer inte göra några stora förluster.

☾☆☽★

JUNGFRUN 23/8–22/9

Föreställ dig att du ska låta bygga ett hus. Om du ville skulle du själv kunna vara med och bygga, blanda cement och måla väggar. Men det mest troliga är nog att du avvaktar tills bygget är färdigt, då du kan flytta in i ditt nya hus och göra det till ditt. 2019 känns ungefär så. Massor av saker pågår i rymden med kraftfulla planeter som åstadkommer långtgående förändringar. Det mesta händer dock på motsatt sida av himlavalvet, vilket innebär att du inte behöver bli direkt involverad – om du inte vill förstås. Du kan betrakta allt som händer på säkert avstånd. Precis som med huset sker allt till din fördel och du uppskattar garanterat allt arbete som görs, men det är inte förrän ganska sent på året som du kan börja planera mer långsiktigt för egen del.

Annons

Relationer

Någon gång i början på året verkar det som att du genomgår en känslomässig förändring, kanske påverkas du av alla stora omställningar runt omkring dig. Oavsett orsak bestämmer du dig för att inte vara rädd för att ta sikte på det du vill ha eller för att ta nya chanser när de kommer. Du är inte direkt hänsynslös, men definitivt en opportunist hungrig på nya erfarenheter. Om du inte provar några av alternativen, hur ska du då komma fram till vad du egentligen gillar? Alltså blir privatlivet både varierat och vibrerande. Det blir såväl upp- som nedgångar, konstigt vore väl annars, men överlag har de heta kärleksaffärerna en positiv inverkan på resten av livet – och det trivs du med. Vänner som aldrig har sett dig så här blir oroliga och undrar om du har tappat kontrollen, men faktum är att du vet precis vad du gör och njuter av varenda stund. I slutet på året inträffar en viktig förmörkelse och kanske är det nu du inleder den relation du alltid har velat ha, men aldrig kunnat nå.

Annons

Karriär

Karriären kommer sannolikt stå tillbaka något i år och det är nog lika bra med tanke på allt annat som pågår. Dessutom kommer de förändringar som Saturnus och Pluto ger upphov till i början på 2020 medföra en ny arbetssituation för dig, där du verkligen kan bli framgångsrik, så det är värt att vänta. Som sagt, avvakta tills huset är färdigt innan du flyttar in. Ändå blir det några gynnsamma perioder, i synnerhet april och maj, då du får möjlighet att visa framfötterna och gå i täten. Fullt erkännande för dina ansträngningar kanske inte kommer förrän i juni eller juli, men det var ändå inte det som motiverade dig.

Även ekonomin gynnas av din nya hårda attityd. Hela året, med en höjdpunkt i oktober, visar du prov på ökat självförtroende när det gäller pengar och hur du hanterar dem. Full utdelning med andra ord – all din forna osäkerhet är som bortblåst.

☾☆☽★

VÅGEN 23/9–22/10

Planeterna talar sitt tydliga språk – 2019 är förändringarnas år. Men du behöver inte den informationen, du känner redan vad som är på gång. Medan vissa tecken motstår alla omställningar in i det sista och vissa lämnar det gamla livet bakom sig direkt och kastar sig djärvt in i det nya, så har du en mer tillbakalutad inställning, vilket i regel blir mer njutbart. Större delen av året ägnar du åt att betrakta ditt gamla liv, på samma sätt som du betraktar kläderna i din garderob när det är dags att rensa ut: vilka människor och platser har du fortfarande en känslomässig koppling till och har de något värde för dig i framtiden? Vissa kanske kan bli gångbara igen, så att säga, och vissa kan matchas på nya sätt. Du inser att en hel del måste rensas bort, men du har gott om tid att ta farväl och glädjas över vad de en gång har betytt.

Annons

Relationer

Det här kan appliceras även på ditt privatliv. Under större delen av det här decenniet har omvälvningarnas planet Uranus rört sig i stilla mak genom relationssektorn på din horoskopkarta och du har nog vant dig vid de spänningar den har orsakat ditt förhållande, men nu när planeten ger sig av märker du att känslolivet stabiliseras. Nu kan du resonera mer rationellt utan att börja gräla och framför allt kan du tänka på det som faktiskt varit bra i dina senaste förhållanden, istället för att ständigt påminnas om allt som gick snett. Det är ett nytt sätt att lösa de känslomässiga ekvationerna och du kommer bli glatt överraskad av hur många pluspoäng det ger. Kanske – men bara kanske – vill du till och med återförenas med någon från förr. Det rör sig inte om någon vild, förbjuden kärlek eller oavslutad relation, utan helt enkelt två människor som tycker om att vara tillsammans och skrattar åt samma saker – återförenade, men ändå med respektfull distans. Du kan höja temperaturen om du vill, eller avvakta, det finns ingen press och kanske föredrar du att ha det så.

Annons

Karriär

Vad gäller karriären erbjuder juli månad sannolikt något nytt, för då inträffar årets kraftfullaste förmörkelse allra högst upp i din horoskopkarta. Oavsett vad det rör sig om blir det en avsevärd skillnad: antingen en befordran som skjutsar dig några pinnhål uppåt, eller något helt oväntat som för in dig på en ny väg. I så fall innebär avancemanget långt mer än att bara byta till ett tjusigare kontor högre upp i samma hus, det innebär ett nytt liv på alla sätt och sannolikt på en ny plats. Tidigare skulle du ha blivit nervös av allt detta, men nu är du redan på gång med inventeringen av det gamla livet och redo för förändring. Så när erbjudandet kommer tackar du troligen ja.

Ekonomin är god det här året och som allra starkast under årets sista veckor, men det kan också bli ett kostsamt år eftersom du går från en livsstil till en annan. Försök att ha kontroll på slantarna, särskilt under hösten.

Annons

☾☆☽★

SKORPIONEN 23/10–21/11

Den båge som din styrande planet Mars färdas i över himlavalvet under 2019 löper hela vägen genom den övre halvan av din horoskopkarta och hastigheten är maximal eftersom planeten vill kompensera för fjolårets långsamma tempo. Detsamma gäller för dig – och inför öppen ridå. Det är nu omvärlden ser vem du är och vad du kan göra, ett år när din karriärutveckling är avgörande och inte bara för dig, utan också för de som vill veta vem som är på väg uppåt och vem som är på väg nedåt. Det här hanterar du självfallet galant och du välkomnar tävlandet, men att allt sker så öppet gör dig obekväm. Du föredrar att hålla dig i bakgrunden, eller åtminstone utom direkt synhåll. Att stå längst fram på scenen i fullt strålkastarljus är inte direkt din grej, men i år har du inget val. Först i slutet av året, från oktober och framåt, kan du ta några steg tillbaka.

Relationer

2019 är ett ovanligt år vad gäller alla dina förbindelser, med såväl arbetskamrater som vänner och älskare. Du lierar dig med människor du kan lita på och det tar tid att bygga upp sådana förtroenden, du vill veta hur folk tänker och vad de har för planer för att slippa ovälkomna överraskningar. Men nu gör Uranus entré i relationssektorn på din horoskopkarta och Uranus är kraften som står för det okända, river barriärer och skapar nytt av gammalt – du måste helt enkelt acceptera att ditt gamla förhållningssätt inte gäller längre. För att komma vidare och nå din fulla potential under det kommande årtiondet måste du hitta nya människor att arbeta med vars talanger matchar dina egna. Du behöver inte själv leta efter dem, för den förändringsvåg som Uranus utlöser kommer föra dem till dig. Däremot måste du godkänna dem och lita på dem, vilket inte är det lättaste. Under flera tillfällen det här året känns det som att du har begått ett misstag eller avslöjat för mycket, särskilt i mars och runt din födelsedag. Men det hör helt enkelt till för att kunna lära sig de nya spelreglerna. Till och med i en redan existerande relation, där du varit helt säker på att slippa överraskningar, uppstår det sannolikt en viss turbulens – du tvingas svara på frågor som du hittills undvikit eller inte ens tänkt på.

Annons

Karriär

Årets första förmörkelse inträffar i januari och markerar en sorts gräns – antingen får du en tydlig indikation på att du har nått så långt som du i realiteten kan, eller så erkänner du för dig själv att du inte är lika motiverad längre. I båda fallen blir den enda lösningen att hitta något nytt, men det kan ändå hända att du bestämmer dig för att stanna kvar ett tag till. April ser ut att bli en avgörande månad, du är arg och otålig – om du någon gång ska lämna skutan, smälla igen dörren efter dig och aldrig komma tillbaka, så är det troligen då det sker.

Rent finansiellt är 2019 ett av dina starkare år, ett faktum som kan få dig att stanna kvar på din position. Jupiter befinner sig i ekonomisektorn på din horoskopkarta under hela året och dess inflytande varar ända in i 2020. Livet kanske inte är perfekt, men det finns helt klart kompensationer – åtminstone i nuläget.

☾☆☽★

SKYTTEN 22/11–21/12

2019 blir på många sätt decenniets bästa år för dig och det beror på att din styrande planet Jupiter tillbringar större delen av året i ditt tecken. Där är den stark och kan arbeta för att göra ditt liv bättre. Du har inte känt av Jupiters kraft så här starkt sedan 2007 och dina batterier behöver verkligen laddas om. Det här året får dig på fötter igen och ger dig nytt hopp för framtiden. Jupiter i Skyttens tecken är praktiskt taget den astrologiska definitionen på underhållning, så passa på att njuta – lite som en årslång fest – men det är också början på en ny cykel i ditt liv och den varar under hela 2020-talet. Med detta i åtanke bör du också börja fundera över nya långsiktiga projekt som kan utvecklas under de kommande fem, kanske till och med tio, åren. Plantera först, skörda senare.

Annons

Men samtidigt som Jupiter manar dig att ta sikte mot framtiden går de yttre planeterna Saturnus och Plutos egen cykel mot sitt slut. Detta brukar föra med sig mer nostalgiskt tillbakablickande än otåliga framtidsplaner. Det kan verka märkligt, men allt är i sin ordning – planetära cykler överlappar ofta varandra på det här sättet. Som din nuvarande situation ser ut kanske du har svårt att tänka bortom de närmsta två eller tre åren, men se dig själv som en verklig skytt och rikta din båge högre – pilarna tar en längre bana, glider förbi de kortsiktiga angelägenheterna och landar betydligt längre fram i tiden.

Relationer

För dina privata relationer är 2019 ett bra år. Nu när Jupiter är tillbaka i ditt tecken kan du återuppbygga mycket av förlorad styrka och optimism vilket automatiskt gör dig mer attraktiv. Mars, som ofta representerar din partner, är under de kommande månaderna aktiv inom alla de sektorer på horoskopkartan som har inverkan på ditt privatliv. Det innebär många möjligheter för nya relationer att ta form, romanser eldas på och etablerade förhållanden kan stabiliseras ytterligare. Dessutom glider Venus genom Skytten vid två tillfällen, i början och i slutet på året, vilket ger upphov till många chanser för romantik under hela 2019. Och med den känslomässiga näring du får av att Jupiter är tillbaka löper du mindre risk att krascha ett eventuellt förhållande med omöjliga förväntningar. Oavsett utgångsläge kan du ge din relation utrymme att andas och växa.

Annons

Karriär

Även vad gäller karriären och sådant som rör din ekonomi utgör det här året slutet på en era och början på en ny. Ditt yrkesliv och allt runtomkring kommer att förändras, men med Jupiter som beskyddare i ditt eget tecken behöver du inte oroa dig. Precis när du behöver en räddande insats för att komma på fötter igen, så får du det. Skyttens tur sviker aldrig. Den ekonomiska pressen avtar mot slutet av året – som sagt, Jupiter är på din sida.

☾☆☽★

STENBOCKEN 22/12–19/1

Av alla tecken är det Stenbocken som bäst begriper att stora bedrifter inte är något som utförs i en hast, allt i livet har sin tid. Du är dessutom den mest ambitiösa samtidigt som du är stabil och tålmodig – två viktiga egenskaper under 2019. När en av de yttre planeterna färdas genom det egna tecknet ter sig livet alltid extra krävande, men just nu är de två – och i slutet av året kommer de vara tre. Planetkluster av det här slaget är ovanliga och markerar alltid den sortens utmärkande period som definierar en ny era och den här gången befinner du dig i dess epicentrum.

Annons

Saturnus och Pluto närmar sig för varje dag som går. En av dem representerar den hårt arbetande och framgångsrika Stenbock som vi känner så väl, personen som färdas mot toppen till synes utan ansträngning – men faktum är att framgångarna beror på järnvilja och långa arbetsdagar. Den andra planeten representerar en helt annan sida, den som står för oförlösta ambitioner och en inre röst. Vad du än vill göra i livet så vet du att du kan lyckas med det – och att det dessutom kan vara givande, inte bara välavlönat. I ökande takt dras du mot en punkt då du inte längre kan skilja på dessa två krafter men ändå måste göra ett val. Det råder inga tvivel om vilken väg du vill gå, men ha inte för bråttom. Du måste försöka följa båda vägarna parallellt, tills de kan kombineras – först då får livet en tydlig och meningsfull riktning. Att omvandla två eller fler motstridiga element till något enhetligt och helt nytt kan framstå som en omöjlig uppgift, men 2019 är ett extraordinärt år med totalt fyra förmörkelser i de väsentliga delarna av din horoskopkarta. Samtliga fyra kommer hålla dig borta från vägar du inte bör ta och istället staka ut nya som leder framåt. Förmörkelserna ger dig stöd när du behöver det.

Annons

Relationer

Även i privatlivet är det dags att vända blad eller kanske till och med påbörja ett nytt kapitel. Under våren går den omvälvande Uranus in i kärlekssektorn på din horoskopkarta och när Venus ansluter sig i maj kanske du plötsligt funderar över om du kan göra förändringar även här – bryta bekväma men uttjatade rutiner för att i stället ge utrymme åt spänning och spontanitet. Detta är vad Uranus gör bäst och kanske kan du vid årets slut förverkliga något du knappt ens vågat fantisera om. Du blir lyckligare än du någonsin kunnat föreställa dig.

Karriär

Yrkesmässigt får du möjlighet att visa upp dina förmågor i april och oktober, men det är egentligen rent rutinarbete och något du kan göra i sömnen. Du vet att du är bra på det du gör, men nu tänker du större och mer på livet i sin helhet, snarare än bara på ditt jobb.

Ekonomin ser ut att vara i balans med några höjdpunkter i mars, augusti och september.

Annons

☾☆☽★

VATTUMANNEN 20/1–18/2

Om ett ord kan summera 2019 blir det förmodligen ”förflyttning”. Inte nödvändigtvis en bokstavlig sådan där du flyttar utomlands eller till en ny stad, även om möjligheten finns, utan snarare att skapa nya fundament för dig själv, att hitta en plats där du kan rota dig och ta sikte på en bättre framtid. Impulsen till detta kommer föga förvånande från din egen planet Uranus. I år korsar den nedre delen av din horoskopkarta och därmed påbörjas en ny, längre cykel som innebär att du omvärderar alla dina planer och vad du kan göra för att förverkliga dem. Du presterar alltid som bäst när du har en tydlig målbild, något du tror på och vill engagera dig i. De senaste åren har du dock tappat det här på grund av falska förhoppningar, projekt som lovat mycket men gett lite. Det bästa du kan göra nu är att helt börja om på nytt, vilket är precis det Uranus signalerar.

Samtidigt närmar sig Saturnus och Pluto slutet på sin cykel i den del av himlavalvet som hör samman med ditt förflutna. Saturnus har precis som Uranus inverkan på Vattumannen, så var den planeten rör sig är väsentligt. Alltså, nu är det hög tid att göra allt det där du faktiskt har lovat dig själv men aldrig kommit dig för – och sådant du påbörjat men inte avslutat. Samtidigt kan du kassera sådant du sparat i tron att det kanske kan komma till användning igen. När du väl har påbörjat din nystart finns ingen återvändo.

Annons

Relationer

I privatlivet behövs samma sorts handfasta attityd – de förmörkelser som inträffar i början på året, strax före din födelsedag, indikerar att det du tänker om ditt förhållande och dess framtid måste förändras, precis som allt annat. Dessutom dras ni med en konstant och olöst problematik som kommer upp till ytan med några månaders mellanrum, ni grälar om saken och sedan glöms det bort igen medan ni lever på som vanligt. Problematiken vekar kretsa kring arbete, pengar och livsstil men egentligen är det en dispyt om jämställdhet – väldigt typiskt för en Vattuman. Vem är ledaren av er? Ska det finnas en överhuvudtaget i ett jämställt förhållande? Om en av er måste göra avkall på karriären för att ni ska kunna uppnå gemensamma mål, vem ska det bli? Du är fast besluten att göra en omstart och att den ska falla väl ut, det finns med andra ord inget utrymme för att upprepa gamla misstag.

Annons

Karriär

I yrkeslivet väntar du på att andra ska ta första steget och det irriterar dig – du har saker du vill få gjort och bara några månader på dig. I juli får du ett jobberbjudande som innebär ett stort kliv från det du har gjort tidigare. Erbjudandet är mycket lockande, men försäkra dig om att du tackar ja av rätt anledningar och inte bara för att kunna klippa banden till det förflutna.

Ekonomin får en boost i augusti och från sensommaren fram till nyår och en bit in på 2020 ser finanserna goda ut. Du är motiverad, ambitiös och arbetar hårt, vilket ger utdelning – du har hittat rätt plats i livet.

☾☆☽★

FISKARNA 19/2–20/3

Sett ur ett veckoperspektiv kan 2019 framstå som totalt slumpartat med ständiga pendlingar mellan framsteg och bakslag, det sliter på dig och håller dig tillbaka. Men du får ett helt annat perspektiv om du framåt årets slut ser tillbaka på perioden som en helhet – då ser du likheter med någon som precis lärt sig cykla: först styr du för mycket åt ena hållet, sedan tillbaka, sedan åt det andra hållet och så upprepas processen otaliga gånger. Utvecklingen kanske går en smula långsamt, men du rör dig definitivt framåt.

Annons

Problemet – om det nu är ett problem – är Jupiters läge. Jupiter är planeten som alltid för något gott med sig, den evige optimisten, och du reagerar med omedelbar entusiasm på allt den erbjuder. Dessvärre kan kombinationen av Jupiters optimism och din fantasirikedom vara något vansklig med underbart opraktiska scenarier, omöjliga att förverkliga och alldeles för kostsamma. Ljuvliga drömmar, visst, men de duger inte som byggstenar för en uppnåelig och hållbar framtid. Precis när du blir exalterad över en ny briljant idé måste du rata den, varpå du hamnar i en svacka igen. Till slut blir du medveten om Saturnus närvaro och planetens stabila stöd i form av ett betydligt mindre glamouröst alternativ. Du ser det som en futtig kompensation för Jupiters egensinniga visioner, men faktum är att du har fått det bästa av två världar: utan Jupiters idérikedom skulle Saturnus inte ha något att utgå ifrån och utan Saturnus skulle Jupiters vilda energi aldrig kunna införlivas i vardagen. Plus att det du har när processen är till ända, är mer än du hade innan – glöm inte det. Den här händelsecykeln upprepas tre gånger under året och för varje gång tar du dig framåt. Du utvecklas mer än du tror.

Annons

Relationer

Ditt känsloliv måste hanteras varsamt under 2019. Årets förmörkelser inträffar i de sektorer på din horoskopkarta som hör ihop med privatliv och relationer och deras kraftfulla inverkan förstärker alla förhållandens sedvanliga ebb och flod. Detta får samma effekt som det Jupiter och Saturnus åstadkommer i de andra delarna av ditt liv. Kanske avslutar du en kärleksrelation för att påbörja en ny, för att sedan återgå till den första igen – det blir väldigt svårt att hitta rätt balans. I mars och april påverkas till och med väletablerade vänskapsrelationer men när sommaren kommer avtar äntligen den känslomässiga turbulensen något. Under hösten är du lugnare och inser att dina relationer också fungerar bättre på det sättet, så när året går mot sitt slut har du en mer avslappnad attityd med lägre förhoppningar. Det blir bättre så.

Karriär

Som i total kontrast till ditt ostyriga privatliv är förutsättningarna för din karriär utmärkta i år. Jupiters fortsatta närvaro i toppen av din horoskopkarta är en tydlig indikation på framgång och även om din metod går ut på att ta två steg fram och ett tillbaka, så rör du dig ändå framåt.

Ekonomin är också god, till och med starkare och stabilare än på länge. Början på året är bäst, med två former av skattelättnader som är svåra att missa.

☾☆☽★

Läs också:

Älskar du horoskop? Här hittar du ELLEs alla artiklar om stjärntecken

Beskedet: du kan ha ett andra stjärntecken – måntecknet

Så blir du som förälder – enligt ditt stjärntecken

Foto Shutterstock/IBL

Annons