Kika in i vår nya bloggare Krickelins fantastiska hem!

Kika in i vår nya bloggare Krickelins fantastiska hem!

22 december, 2015

Hej och varmt välkommen till elledecoration.se! Vi är så glada att du börjar blogga hos oss. Berätta – vad kan vi vänta oss för typ av innehåll i din blogg?
– Tack så mycket! Jag är så pepp över att flytta min blogg hit till Elle Decoration.
– Jag fotar mig igenom min vardag för det mesta. En blandning av inredning, mat, jobb och resor. Mycket vardagshärlighet kan jag nog tycka att jag bjuder på. Jag bor i Varberg, en skön liten stad på västkusten, som jag verkligen trivs i. Tips och foton från min hemstad kommer helt klart få ett visst utrymme i bloggen också.

Vi är så klart väldigt nyfikna på hur du bor. Kan du berätta lite om ditt hem?
– Vi har precis flyttat till ett nytt hem och vi är helt förälskade. Nästan så där ”nyp-mig-i-armen -fantastiskt” att får flytta in i ett så här drömmigt hem med nästan hundra år på nacken.
– Jag älskar att vi har kullersten på infarten, både äppel- & päronträd, att det knarrar i trappan upp till sovrummet och att det finns olika små kattvindar att leka kurragömma i. Ljusinsläppet är helt fantastiskt och alla rum har en alldeles egen unik charm.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Eklektisk kanske – ett tjusigt ord för en blandad kompott. Jag experimenterar en del och är inte rädd för att testa och ändra om hemma.
– Dock har jag blivit mer medveten då det gäller inköp, både för plånbokens skull och för miljön förstås. Ser alltid om jag kan finna det vi söker vintage innan jag köper nyproducerat.
– Under de senaste åren har en blå tråd letat sig in i vårt hem – känner verkligen harmoni med denna kulör i olika skepnader. Vi bor nära havet där surf och bad är nära tillgängligt året om. Havet är tröstande och omfamnande tycker jag, så kanske känner jag mig extra trygg med färgen blå…

Vilket är ditt favoritrum i huset och varför?
– Jag trivs bäst i vårt vardagsrum där vi har ett  stort matbord  där vi alla samlas runt. Här finns också en dagbädd som de minsta brukar lägga sig i och bläddra i någon bok eller titta på någon film medan föräldrar sitter kvar och pratar efter middagen. Det är mysigt att vara nära. Rummet är som hjärtat i huset och nära till både kontor och kök där jag också verkligen trivs bra.

Den blåa dörren i matsalen är bland det vackraste vi någonsin sett. Hur kom ni på idén att måla den blå?
– Vi har tre rum som ligger i fil på mellanvåningen och vi ville verkligen att de tre skulle hålla ihop. Därför valde vi att inreda rummen i blå toner. Ett rum fick en vacker tapet som konstnären  Emma von Brömssen står bakom. Ett rum fick en ljust blå ton med en stor tavla med nyanser från de tre rummen. Tavlan målade min vän konstnären Lisa Burenius. Det tredje rummet fick en mörkt blå färg. För att knyta ihop rummen än mer så målade vi snickerier och skjutdörrar dovt blå, det blev som ett utropstecken från det ljusa rummets håll.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Att våga blanda stilar och inreda utrymmen som inbjuder till skönt häng med familj och vänner.
– Och växter. Växter och böcker skapar alltid ett härligt hem tycker jag.

Foto: Kristin Lagerqvist

Läs Kristins blogg Krickelin här och se fler bilder från hennes vackra och inspirerande hem här nedan!