Bohemisk vintage och modern design

09 jun, 2017 
AvSara Ångström Burling
Så har Karolina Vertus inrett sitt hem.
Mitt i Malmö bor Karolina Vertus och Daniel Magnusson tillsammans med sina två döttrar i en lägenhet i ständig förändring.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kreatör ut i fingerspetsarna får man nog säga att hon är, stylisten, make up-artisten och butiksinnehavaren Karolina Vertus. Alltid tusen järn i elden – är hon inte på plåtning någonstans i världen så är hon i sin butik Miloii, som flyttade till nya vackra lokaler i våras. Och är hon inte där heller så håller hon säkerligen på med något inredningsprojekt hemma i lägenheten i centrala Malmö, som hon delar med sambon Daniel Magnusson och döttrarna Trinnie Lee och Bon. När hon behöver koppla av ritar hon hus, det har hon gjort sedan barnsben.

 Se hur Karolina Vertus har inrett nedan

Ett ljust inrett vardagsrum.

– Vi hinner liksom aldrig bli klara med renoveringen av lägenheten för det dyker upp nya idéer och lösningar hela tiden. Nu måste jag nog ligga lågt ett tag – tror inte att min man är redo för några större projekt just nu, efter att vi flyttade butiken och renoverade hela lokalen själva. Fast kanske att vi bara måste måla lite, lite…

Annons
 Karolina Vertus bor ihop med Daniel som är snickare.

Har man huvudet fullt av idéer underlättar det om man lever ihop med en snickare, Daniel jobbar till vardags med att renovera gamla kyrkor över hela landet.

 Karolina Vertus vill gärna snabba på sina projekt.

– Det innebär att han är extremt noggrann, så det blir inte alltid lika snabba resultat som jag önskar. Projekten blir liksom lite större än jag tänkt från början. Jag är å andra sidan så spontan att han inte riktigt hänger med i svängarna. Men när Danne väl tycker till om någonting så är hans vilja lag, säger Karolina.

Annons
Huset har de fyllt med minne och olika fynd.

Hemmet är fullt av vackra saker, minnen, fynd från olika resor och från många besök i Köpenhamns antikaffärer. Ganska ofta hittar man också minst en surfbräda, spår av Linas och Daniels olika projekt, Trinnie och Bons legobyggen lite här och där och kassar med kläder som ska iväg på nån plåtning. Familjeliv med andra ord. Trots det känns hemmet både lugnt och rogivande.

 Karolina Vertus vill att hemmet ska kännas lugnt och rogivande.

– Danne behöver inte särskilt mycket, jag har nog ett annat behov av saker. Jag gillar fina saker och kan längta till vissa köp. Och jag älskar alla mina ärvda minnesprylar som bor lite överallt. Danne är nöjd om han får ha sina vinylskivor.

Annons
 Karolina Vertus gillar att fylla huset med minnesvärda prylar.

Men har man ritat hus som avkoppling sedan man var barn borde väl ändå drömmen vara att rita ett eget hus, från grunden?

Ett sovrum i  Karolina Vertus hem.

– Vi hade nog hållit oss till ett sommarhus. Med högt i tak och stora ytor. Och så älskar jag små trappsteg av någon konstig anledning. Danne är mer för koja än slott så det hade kanske blivit en form av en gammal lada med trappsteg lite överallt. Gamla träfönster och lite råare material som sten. Framför allt en plats där våra stora familjer och vänner hade kunnat hänga. Och en skateramp i trädgården! Nära havet får det gärna vara …

Av Emma Persson Lagerberg
Foto Andrea Papini

Läs mer:

De 10 hetaste inredningstrenderna 2019

De 10 hetaste designtrenderna våren 2o19

Stora trender hos kedjorna 2019

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons