Annons

Annons

Hannah och Amanda avslöjar: Här är våra smultronställen på GotlandDe är Gotlandsfantasterna som tillbringat varenda sommar på ön. Nu avslöjar Hannah Widell och Amanda Schulman sina bästa Gotlandstips.

Amandas bästa tips:

1. Rute Stenugnsbageri

”Ligger vid en liten grusväg där vi bor, så våra dagar börjar alltid här och allt är fantastiskt gott. I början av sommaren äter jag alltid en bulle till frukost men efter några veckor måste jag byta till chiapudding… De har grymt bra råvaror och på kvällarna Europas bästa surdegspizza!”

Annons

2. Bungenäs

”Halvö som varit militärt område tills för några år sedan då den blev hotell och restaurang. Här hade jag mitt livs första matupplevelse, den middagen glömmer jag aldrig. Så gott att jag ville gråta och samtidigt såg vi solen gå ner i havet. Enastående ställe med ny meny varje kväll.”

Gilla ELLE på Facebook

3. Furillen

”En unik plats på jorden, väldigt speciell för mig eftersom jag och Alex gifte oss här. En gammal fabrik har gjorts om till hotell och fine dining-restaurang. Kalkstensbrottet mynnar ut i en underbar sandstrand vid havet, vi åker ofta dit och badar.”

4. Lindgården

”Lummig bakgård med italiensk atmosfär, klätterrosor och klassisk svensk mat. Extra roligt att gå till denna Visbyklassiker sedan mina kompisar har tagit över. Stämningen är avslappnad och familjär, man vill aldrig att champagnen ska ta slut!”

5. Kalkstensbrotten

”När jag badar i ett kalkstensbrott så känner jag mig på rätt plats i Sommarsverige! Det är speciellt för Gotland och som barn tvättade vi alltid håret där eftersom det blir varmare än havet och inte är salt. Vårt kalkstensbrott håller jag hemligt men Blå Lagunen är helt fantastisk.”

Hannahs tips:

1. Revolver Hotel

”Gotlands enda boutiquehotell är ett smultronställe mitt i Visby som helt saknar skyltar – alla bokningar görs via Instagram och Facebook. Ägaren Ingela har lyckats hålla de personligt och härligt, alla rum är unikt inredda och det finns två sviter där man kan checka in hela familjen. Efter några veckor i vårt hus på norra Gotland blir barnen överlyckliga av att få bo här och bada lite badkar.”

2. Toftalagret

”Vintage, antikt, loppis och egenproducerat. Denna pärla vid Tofta är som en egen värld med allt man kan drömma om – från 20-talsklänningar och fina serviser till japanskt godis. Barnen tror knappt att det är sant för det är så mycket grejer överallt! Jag har bland annat köpt en mintgrön plasttermos som jag alltid har med mig till stranden.”

3. Leva kungslador

”Perfekt för en dagsutflykt, precis utanför Visby. Här kan man hänga ett par timmar och njuta av den ljuvliga buffén med rawfoodefterrätter om man vill vara nyttig för en stund. De säljer även ekologisk mat, möbler och till och med hus! På sommaren betalar man 90 kronor för duk och färg så får barnen måla på staffli, det brukar vara väldigt uppskattat.”

4. Prima gård

”Så mycket hipster som det kan bli! Ägarna bor själva här och har öppet året om. På menyn finns goda mackor och härliga soppor – allt är ekologiskt, hembakat och närodlat från gården. Ligger nära oss så vi har varit där så sent som i oktober och njutit av den sista solen. Vacker oas, speciellt bakgården med frigående hönor som barnen brukar klappa”

5. Ihre gård & Ihreviken

”På gården finns pool, tennis och ponnyridning och ner mot havet ligger Ihreviken, en fantastiskt sandstrand i en bukt med en helt underbar restaurang. Här kan man ta en lunch och dricka rosé och de har även kvällsöppet för den som vill njuta av solnedgången. Deras rökta räkor med ett glas vitt vin känns alltid helt rätt!”

 

Foto Anna Sundström & Värdshuset Lindgården, Daisy Grace

(49)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka

Annons

Laddar