Vill du bli 10 år yngre? Ja, då ska du tydligen äta detta

17 mar, 2018 
AvMalin Karlberg
Detta ska du äta för att hålla hjärnan ung.
Vill du hålla hjärnan ung ska du se till att få i dig grönkål och andra bladgrönsaker. Men det krävs inga stora mängder för att få effekt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Din kost har stor inverkan på din hälsa och en ny studie har kommit fram till att du kan föryngra din hjärna med hela 11 år genom att äta en specifik typ av livsmedel. Tyvärr handlar det inte om pommes frites – utan om gröna bladgrönsaker som till exempel sallad, spenat, mangold och grönkål.

Hälsofördelarna med bladgrönsaker

Personer som regelbundet äter gröna blad sänker risken att drabbas av demens och har en hjärnfunktion som motsvarar en i genomsnitt 11 år yngre person, visar studien, som publicerades i den vetenskapliga journalen Neurology.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Det handlar dock inte om att du måste leva på spenatsoppa, utan räcker med ungefär en till två deciliter bladgrönsaker om dagen – till exempel en liten sidosallad till lunchen eller en grön smoothie på morgonen.

Bladgrönsaker innehåller stora mängder folat, k-vitamin och antioxidanter, vilka tros ligga bakom effekten.

Läs mer:

Bra för hälsan att dricka vin – Här är 8 hälsofördelar

Så påverkas din hälsa av tystnad- 3 fördelar

Det här händer med din hjärna – efter bara ett träningspass

Annons