SOC lanserar träningskläder för kyligt klimat

07 okt, 2015 
AvOlle Arnell
Annons

Stadium lanserar kollektion som är spciellt framtagen för att klara av löpning i kyla.

Kollektionen Gear for Cold Conditions från Stadiums egna varumärke SOC består av löparkläder och accessoarer anpassade för träning i kalla och blöta klimat, alltså det klimat som återfinns främst i de nordiska länderna. Plaggen är optimala i användning kring 5-10 minusgrader och för att ta fram plagg som andas och fraktar bort svett men samtidigt håller kroppen varm har man använt den tyske tränings- och kardiologiforskaren Billy Sperlichs.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Vi på Stadium vill att våra kunder ska kunna springa året om, oavsett väder. Därför har vi med hjälp av forskning tagit fram en specialanpassad och prisvärd kollektion för kalla och blöta klimat, säger Helena Hellberg, produktchef för SOC på Stadium.

Man har gjort tester vid Nationellt Vintersportcentrum på Mittuniversitetet i Östersund som bestått av både funktionstester under intensiv löpning, sensorer fästa på kroppen och scanning med värmekamera för att utvärdera hur värmen bäst bibehålls och vilka områden på den kvinnliga respektive manliga kroppen som avger mest värme och vilka delar av kroppen som behöver extra skydd.

Annons

Tvärtemot vad som varit trenden under senare år är den nya kollektionen inte framtagen i tight passform. Istället är SOC-plaggen designade för att inte vara åtsittande, utan istället tillåta luften att cirkulera fritt mellan hud och de tre lagren i träningsplaggen för att nå bästa möjliga resultat i funktion och komfort.

– Det absolut viktigaste för dem som tränar under kalla eller blöta förhållanden är att plaggens passform inte är för åtsittande eftersom funktionen då minskar avsevärt och kylan blir mer påtaglig, fortsätter Helena Hellberg.

Kolla in plaggen från den nya kollektionen i bildspelet nedan:

Den nya SOC-kollektion Gear for Cold Conditions innehåller underställ, löparbyxor med tillhörande tröja, vindjacka med LED-belysning samt mössa, sockor och löparvantar. Kollektionen finns i samtliga Stadium-butiker och på Stadium.se från och med 15 oktober 2015.

Är du intresserad av träning och träningskläder? Kolla då in vår sida med allt om träning från ELLE!

Annons