11 tydliga på att du har personlighetstypen INFJ – testa dig själv

04 jan, 2018 
Läser du andra lätt – men har själv stark integritet? Då kan du vara en av dem som är av personlighetstypen INFJ.
Annons

Ett av världens populäraste personlighetstypstest togs fram av amatörpsykologerna Myers och Briggs under 1900-talet. Deras teori delar in människor i 16 olika personlighetstyper med hjälp av åtta bokstäver som representerar olika värden. Trots att det har riktats kritik mot deras ovetenskapliga test så används det flitigt än i dag, eftersom det kan ge en fingervisning och lära folk mer om sig själva.

Den mest sällsynta av de 16 personlighetstyperna heter INFJ. INFJ-personligheter är kreativa, vill gärna hjälpa andra och har stark integritet. De väljer noga när de delar med sig av sina innersta känslor och tankar, men är duktiga på att läsa av andra människor.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Sajten Introvert Dear har samlat tecknen som kännetecknar den ovanligaste personlighetstypen INFJ.

Här listar vi, med inspiration av sajten, 11 tecken som tyder på att du är en INFJ

1. Du älskar att lära dig nytt, speciellt när det gäller psykologi, spiritualitet och personlig utveckling.

Annons

2. Ibland lägger du så mycket energi på att göra andra människor lyckliga att du glömmer bort din egen lycka. Du bryr dig väldigt mycket om dina nära och kära, men de hör dig aldrig säga det eftersom du sällan sätter ord på dina känslor.

3. Du föredrar att alltid åtminstone ha en lite lös plan istället för att göra något helt oplanerat.

4. Sedan du var liten har du känt dig annorlunda och känt att du inte passar in bland dina vänner. Du har ibland låtsats att du är annorlunda för att bli accepterad i gruppen och i vuxen ålder kan du falla för att försöka göra alla nöjda bara för att slippa kritik.

5. Du vill få saker gjort och älskar att checka av punkter på din att göra-lista. Om du inte har något mål att jobba mot känner du dig snart uttråkad.

6. Du är duktig på att känna in andras känslor och stämningar. Du har inte rätt varje gång, men betydligt oftare än många andra. Dessutom påverkas du själv av känslan i ett rum – om många exempelvis är nervösa, blir du lätt också nervös.

Annons

7. Du har nästan alltid en känsla av att du skulle kunna göra mer. Därför jobbar du konstant på att förbättra dig själv genom att utmana dig själv med egna projekt vid sidan av jobbet. Det kan handla om såväl en ytlig kunskap som djupare personlig utveckling.

8. Du är inte nöjd med ett vanligt jobb på kontoret. Du vill bidra till att förändra världen och hjälp andra människor. Ditt problem är dock att du inte vet vad det är du ska göra – men när du väl hittar något du är passionerad för kommer det kännas som att inget kan stå i vägen för dig.

9. Du kan radera någon ur ditt liv på ett par sekunder om de sårar dig för många gånger. Du gör det för att skydda dig själv och din integritet eftersom du är känslig för andras sårande ord och handlingar.

10. Ibland är du motvillig att erkänna det, men du gillar att omge dig med saker som ser fina ut. Du föredrar högkvalitativa produkter, oavsett om det handlar om god mat eller snygga kläder. INFJ-personligheter är dock ofta minimalister och har hellre några få fina saker än en full garderob.

Annons

11. Du berättar sällan din åsikt eller ger råd om någon inte uttryckligen frågar om det. När någon berättar om ett problem för dig ställer du istället frågor för att hjälpa personen att själv förstå sin situation eller sina tankar bättre.

Stämmer punkterna in på dig? Då är du troligtvis en INFJ.

Läs mer:

Annons