Ölyoga – nu kommer succéträningen till Sverige

Vill du bli en yogi – utan att ge upp det goda i livet? Då kanske ölyogan är något för dig, den blandar ju det bästa av två världar. Carlsberg tar nu träningstrenden till Sverige.
12 juni, 2017

Redan förra året hörde vi talas om att en ny yogaform slagit igenom i Berlin i Tyskland. Och nu har den vuxit – och tagit sig till Sverige.

LÄS OCKSÅ: SE YOGAFRIERIET SOM TAR OSS OCH INTERNET MED STORM

Inspirationen till ölyogan hittade den tyske yogautövaren Ihula när han besökte den stora festivalen Burning Man i USA.

Det kan låta som en skämtsam idé, men grundarna är mycket allvarliga.

– Ölyoga är kul, men det är inget skämt. Vi har tagit filosofin från yoga och kombinerat det med njutningen av att dricka öl för att nå den högsta nivån av medvetande, skriver de på sin hemsida.

LÄS OCKSÅ: 12 SNYGGA TRÄNINGPLAGG FÖR DIG SOM GILLAR YOGA

Ölyoga. Foto: Pressbild/Carlsberg

Och nu har företaget Carlsberg tagit ölyogan till Stockholm. De satsar dessutom på alkoholfritt.

– När vi letade inspiration upptäckte vi ölyogan, som vi direkt kände att vi ville göra i en alkoholfri tappning. Vi ser att folk i allt större utsträckning väljer alkoholfritt som en del av en aktiv livsstil, säger Karin Atterfors, marknadschef på Carlsberg, i ett pressmeddelande.

Passen är baserade på traditionella yogarörelser som utförs med en flaska Carlsberg Non Alcoholic Organic som träningsredskap.

LÄS OCKSÅ: NU FINNS DET FIRE BEARS OCH DE ÄR PRECIS VAD DU TROR

– Ölyogan är ett spännande sätt att utforska de traditionella yogaelementen. Formatet lämpar sig väl både för erfarna utövare och nya yogaaspiranter som testar för första gången, säger Neo Moreton, instruktör på Urban OM.

Är du nyfiken? Då kan du testa yogaformen på yogastudion Urban OM i Stockholm i juni och juli i sommar. Passen är 60 minuter långa och kostar 250 kronor – och då ingår även öl och lån av yogamatta.

Foto: Pressbild