Här är de billigaste  – och dyraste – marathonloppen i Sverige!

Här är de billigaste  – och dyraste – marathonloppen i Sverige!

Sugen på att springa ett marathon i Sverige? Härligt! Dock skiljer sig anmälningsavgifterna åt rätt ordentligt. Här är de billigaste, och dyraste, loppen i år.
15 februari, 2017

Det är sparportalen Cuponation som sett över och sammanställt olika marathon i landet – och vad de kostar. Perfekt för de som vill springa billigt – men även för de som vill få en överblick på de lopp som finns.

Enligt en rapport från Svensk Friidrott har 2 av 5 svenskar löpning som del av sin träning. En av fyra springer dessutom mer än två gånger i veckan. Och hela 44% springer lopp.

Inte oväntat är det två storstadslopp som är dyrast – men de två är också de mest populära. Stockholm Marathon (995 kr) är tätt följt av Helsingborg Marathon (850 kr). Däremot kostar Göteborgs Marathon bara 250 kr. Billigaste loppen kostar mellan 200–350 kr att vara med i.

Och det lönar sig att anmäla sig i tid. Många anmälningsavgifter höjs ju närmare loppet man kommer och vissa tillämpar extra kostnad för efteranmälan (de kostnaderna är inte medtagna nedan). Många lopp blir även fulla så se till att anmäla dig i tid om du vill vara säker på att få springa.

Cuponation har gjort en grafisk sammsntällning över det hela. Få full koll här.

ANDRA BRA LÄNKAR:

MARATHONLOPP PÅ MARATHON.SE

BRA MARATHONLOPP I EUROPA PÅ MARATHON.SE

MARATHONLOPP I KÖPENHAMN

Foto Shutterstock