Här är årets Rosa band – designat av Bea Szenfeld

14 sep, 2018 
AvAnaïs González Cruz
Bea Szenfeld har designat årets rosa band.
Varje år drabbas 8000 kvinnor av bröstcancer. Genom att köpa det Rosa bandet bidrar du med pengar till forskning för att bekämpa sjukdomen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är modedesignern Bea Szenfeld som i år fått uppdraget att designa det Rosa bandet för Cancerfonden. Bandet, som är utformat som en stege, är tillverkat av slitstarkt papper.

Stegen ska symbolisera hoppet

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger hon i ett pressmeddelande.

Årets design av årets rosa band.

Det Rosa bandet säljs för att sprida kunskap kring cancer och kostar 40 kronor.

– Vi är stolta över att Bea Szenfeld med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden i pressmeddelandet.

Foto: IBL// Cancerfonden

Läs mer:

Så undersöker du dina bröst och minskar risken för bröstcancer

Så ska House of Dagmar stödja och bidra till bröstcancerforskningen

Se Icas känslosamma reklam om bröstcancer – med far och son Falkman

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons