Här är årets Rosa band – designat av Bea Szenfeld

14 sep, 2018 
AvAnaïs González Cruz
Bea Szenfeld har designat årets rosa band.
Varje år drabbas 8000 kvinnor av bröstcancer. Genom att köpa det Rosa bandet bidrar du med pengar till forskning för att bekämpa sjukdomen.
Annons

Det är modedesignern Bea Szenfeld som i år fått uppdraget att designa det Rosa bandet för Cancerfonden. Bandet, som är utformat som en stege, är tillverkat av slitstarkt papper.

Stegen ska symbolisera hoppet

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger hon i ett pressmeddelande.

Årets design av årets rosa band.

Det Rosa bandet säljs för att sprida kunskap kring cancer och kostar 40 kronor.

– Vi är stolta över att Bea Szenfeld med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden i pressmeddelandet.

Annons

Foto: IBL// Cancerfonden

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons