Här är 11 tecken på att du har personlighetstypen ESPF!

Detta är en ESPF-personlighet.

Älskar du att underhålla andra människor? Står du gärna i rampljuset, och är lyhörd för andras känslor? Då kan du ha en ESPF–personlighet. Här är elva kännetecken för en av de ovanligaste personlighetstyperna.
10 mars, 2018

Myers-Briggs-testet är ett av världens mest populära personlighetstest. Testet, som delar in människor i 16 olika personlighetstyper med hjälp av åtta bokstäver som ska representera olika värden, togs fram av amatörpsykologerna Myers och Briggs under 1900-talet.

En av de mer sällsynta av de 16 personlighetstyperna heter ESPF. ESPF-personligheter gillar att uppmuntra och underhålla andra, älskar att stå i rampljuset men är samtidigt observanta och lyhörda för andras känslor. De behöver ofta påminna sig själva om att sköta vardagliga sysslor och planering är inte deras starka sida.

Kända ESPF är bland andra sångerskan Adele, Marilyn Monroe, Jamie Oliver och Jamie Foxx.

Här listar vi 11 tecken som tyder på att du är en ESPF!

1. Du är modig och direkt inte känd för att hålla tillbaka – tvärtom. Du går gärna utanför din bekvämlighetszon.

2. Du gillar att ha ett fullspäckat schema som du mer än gärna fortsätter att fylla på med aktiviteter. Det värsta du vet är att gå miste om något roligt.

3. Du älskar att testa nytt och gillar att ständigt förnya dig själv.

4. Du älskar att uppträda och underhålla andra människor och ser varje dag som ett tillfälle att sätta upp en show.

5. Du är generös – framförallt med din energi och tid. Du lägger ner mycket möda och kraft på att ge av dig själv till andra människor.

6. Du är observant och märker saker hos din omgivning som många andra inte skulle märka i första taget.

7. Du älskar att umgås – att diskutera, skämta och prata. Ju mer du umgås med andra människor som du verkligen tycker om, desto gladare blir du.

8. Du avskyr att få kritik och gillar absolut inte konflikter – då flyr du gärna undan så fort som möjligt.

9. Du älskar drama och passion och om du blir uttråkad, vilket är lätt hänt om du är en ESPF, dröjer det inte länge innan du ställer till en dramatisk scen eller får ett spontant infall.

10. Du har känsla för estetik och mode – allt från ditt utseende till kläder och inredning. Du vet instinktivt vad som är snyggt och tilltalande i det ögonblick du ser det.

11. Du är ofta den första att hjälpa någon att diskutera igenom ett knivigt problem och ger mer än gärna emotionellt stöd och praktiska råd.

Foto IBL

Läs mer:

Tänkare eller kännare? Tydligen finns det 16 olika personlighetstyper

11 tydliga på att du har personlighetstypen INFJ – testa dig själv

8 vanor högkänsliga personer ofta har