Fråga löparcoachen: Vad ska man äta innan träning?

16 maj, 2016 
AvLisa Arnell
Sommartider är löpartider! Team ELLE för att slå rekord på Midnattsloppet i augusti och här på sajten kan både vi och ni ställa frågor till vår löparcoach. Idag tipsar hon om bra saker att äta innan träning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Passa på att ställa vilken fråga du vill till vår löparcoach Charlotte från RunDay. Hur ska man äta? Vilka styrkeövningar är bäst för benen? Hur ska man intervallträna? Inga frågor är för stora eller för små. Idag: Bästa benövningarna inför löparsäsongen.

FRÅGA: Om man är svinhungrig och ska träna om en halvtimme, vad ska man trycka i sig då?

Charlottes svar: Jag har nästan alltid en raw-bar i väskan som nödproviant. Det funkar utmärkt inför ett träningspass. Annat som jag tycker är bra att stoppa i magen strax före träning är: smoothies, chiapudding, frukt, bovetegröt, kallgröt, avokadoyoghurt, nötmjölk eller kallpressad juice. Många saker går att förbereda och bara ha med sig till jobbet eller i väskan, vissa andra finns att köpa i både matbutiker och på caféer.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Team ELLE springer och tränar vidare mot nya, snabba kilometrar. I juni är det dags för vårt sommarlopp ihop med er läsare (redan fullbokat) och i augusti väntar Midnattsloppet som är det stora målet. Vi tränar tillsammans med adidas och en löparcoach som heter Charlotte. Förutom att hon har satt upp träningsprogram så svarar hon även på alla frågor vi har – och du kan också få svar på dina frågor. Skicka in dem till [email protected] så skickar vi vidare frågan och lägger upp svaret på elle.se senare.

Läs mer om team ELLE, våra träningspass och allt roligt vi gör här >

TIPS PÅ BRA MELLANMÅL:

ENKEL SNABBMAT TILL FRUKOST ELLER INNAN TRÄNING

ÄT DIG TILL DE BÄSTA TRÄNINGSRESULTATEN

5 PROTEINRIKA FRUKOSTAR FÖR DIG SOM INTE ÄTER ÄGG

SEX SVALKANDE SOMMARSMOOTHIES

CHIAPUDDING – 8 RECEPT ATT SPARA (OCH ÄTA VARJE DAG!)

FLER FRÅGOR: TRE BRA BENÖVNINGAR INFÖR LÖPARSÄSONGEN

Annons