Har du stor rumpa? Då har du förmodligen högre intelligens och bättre hälsa

Har du stor rumpa? Då har du förmodligen högre intelligens och bättre hälsa

Var stolt över dina kurvor! De är bra på fler sätt än du tror!
22 juli, 2016

Det är sedan tidigare känt att det är bra för hälsan att ha lite extra hull om rumpan, bland annat sägs det sänka risken för kroniska sjukdomar.

Nu visar forskning från det prestigefyllda universitetet i Oxford, England, ett samband mellan stor rumpa och hög intelligens. Forskning visar också att barn till kvinnor med rejäla höfter är smartare än de som fötts av smalare och mindre kurviga mammor.

Stor rumpa

Att ha en stor rumpa förutsätter att du får i dig rejält med omega-3-fetter som finns till exempel i lax. Dessa supernyttiga fettsyror är bevisat bra för hjärnan och du får bland annat bättre minne och skarpare kognitiv förmåga.

Så vet du om du har hullet på rätt ställe

Det är viktigt att hullet sitter på rätt ställe, att ha för mycket fett runt magen kan vara hälsovådligt och ett sunt BMI på mellan 19,1 och 25 är fortfarande att föredra.

Här kan du räkna ut ditt bmi

Du kan jämföra din kroppsform med äpplen och päron för att se om du är på rätt spår med fettfördelningen. Om du är päronformad är det bra, men en äppelformad kropp, det vill säga när fettet är samlat runt magen, är ohälsosamt och då kan du vilja satsa på en hälsosammare livsstil.

Artikel av: Allers

LÄS OCKSÅ:

5 fantastiska fördelar med att ha en stor rumpa

Singel? Det kan bero på att du är intelligent

Kakan Hermansson:Jag vill se plus size-kroppar dagligen – det är vackert