Forskning: Att vara stökig är ett tecken på hög intelligens

Forskning: Att vara stökig är ett tecken på hög intelligens

Är du en stökig slarver? Grattis, då har du hög intelligens, menar forskning.
25 september, 2018

Är du en riktig slarvmaja? Grattis till dig! Att vara slarvig är nämligen ett tecken på hög intelligens, menar en nygjord studie.

Studien slår fast att slarviga personer i högre utsträckning har högt ett IQ.

– Att ha det rörigt i sin omgivning verkar inspirera och främja kreativiteten. Man bryter sig loss från gamla tankemönster helt enkelt. Har man ordning och reda hemma är det sannolikt att man tar det säkra före det osäkra, meddelar psykologforskaren Kathleen Voghs.

Att ha svårt att hålla ordning är alltså inget negativt, inte alls. Låt stöket flöda – nu har alla slarvpellar äntligen fått upprättelse.

Och på tal om hög intelligens. Här är ytterligare några saker som tyder på att du är riktigt smart:

1. Du är en nattuggla

En amerikansk studie visar att personer som ignorerar sin biologiska dygnsrytm faktiskt har ett högre IQ än andra. Så grattis, alla dina nattliga Netflix-maraton är helt berättigade!

2. Du pratar med dig själv

Nej, du är inte galen. Tvärtom är det ett tecken på att din hjärna är så upptagen med att bearbeta olika problem och idéer att du helt enkelt börjar prata (eller mumla) för dig själv.

3. Du har en katt

Som kattägare ÄR du smartare än en hundägare! Forskning har kunnat kartlägga att personer med katt tenderar att vara riktigt intelligenta, även om de inte är lika utåtriktade som hundägare.

Läs också:

9 lite otippade tecken på att du faktiskt är ett geni

Älskar du att dagdrömma? Grattis, det är bra för din intelligens

Studie: Intelligenta kvinnor svär mer än andra