Så blir du frisk (snabbare) från en förkylning

04 nov, 2016 
AvELLE -redaktionen
Så blir du frisk snabbare från en förkylning
Förkyld? Vi har listat 6 enkla saker som hjälper dig att bli av med förkylningen – det finns ingen anledning att dra ut på lidandet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi känner alla så väl igen den där hemska känslan när en förkylning är på väg. Och tyvärr är ju halsont, dimmig skalle och nästäppa bara början på vad som kommer, eller i alla fall kan komma om vi inte tar hand om oss.

Vi har listat några saker du kan göra själv för att sätta stopp för förkylningen innan den bryter ut helt. Och OM skadan redan är skedd – hur du blir frisk från din förkylning på rekordtid. Här är sex enkla sätt att bli frisk snabbt (eller i alla fall snabbare) från förkylningen.

Gå till apoteket

Det finns ingen anledning att lida i onödan. Gå till apoteket och be om farmaceutens bästa tips och receptfria produkter. Alltför många köper på sig fel sorts produkter helt i onödan.

Drick vatten

När man är förkyld är det lätt att bli uttorkad så se till att dricka så mycket vatten du bara kan när du är förkyld. Inte minst om du är täppt i näsan är det bra att dricka rejält eftersom det tunnar ut snoret och gör det lättare för dig att snyta dig.

Annons

Sov upphöjt

Att sova ordentligt är en självklarhet, framför allt när man är sjuk. Om du dessutom använder en extra huvudkudde är du i rätt läge om du snorig… Sov gärna med öppet fönster, bakterier trivs bäst i värme!

Ät mer grönsaker

Detta gäller inte bara när du är sjuk utan också för att boosta immunförsvaret innan du blir dålig. Ät så mycket grönsaker du bara kan i alla upptänkliga färger.

Ta ett ångbad

Det låter kanske gammeldags, men ett ångbad är faktiskt riktigt bra för att bli av med snor och för att lugna irriterade luftrör. Häll varmt vatten i en stor skål och luta huvudet över skålen med en handduk över huvudet och andas in ångan (var försiktig så du inte bränner dig).

Testa örter

Echinacea-örten har använts som örtmedicin mot förkylning sedan urminnes tider. Testa och se vad örten kan göra för dig, den finns att köpa i naturmedelsaffären.

Foto: Unsplash

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Källa Good Housekeeping

Läs mer: 5 huskurer mot vinterns förkylning – läkaren slår hål på myterna

Annons