ELLE testar: Mojo flex

13 februari, 2013

Förra veckan var det dags för träningseventet The Nike Blast 2013 som i år ägde rum på Globen i Stockholm. Över 2 000 entusiastiska personer deltog i 95 olika klasser som leddes av proffesionella instruktörer från hela världen. ELLEs Helena Johansson och Lisa Arnell passade på att både besöka eventet, spana in Nikes senaste träningsnyheter och att testa nya träningsformen Mojo flex. Vi kom därifrån svettiga, inspirerade – och med en rejäl dos träningsvärk.

ELLE TESTAR: MOJO FLEX 

Mojo flex är en koreograferad rörelseklass som påminner lite om yoga med mycket stretch och övningar som syftar till att öka rörligheten. Vi insåg snabbt att vi inte alls var så rörliga som vi trodde, det drog och kändes överallt. Bara för att man kan springa eller cykla snabbt och länge behöver inte kroppen vara vältränad. Ett av Mojo flex syften är att göra kroppen bättre mottaglig för annan träning – är du smidig och har stor rörlighet så får du bättre resultat av annan träning.

Som bonustest passade vi på att testa Nikes Studio wrap, en fem-skor-i-en som är en nyhet i årets vår– och sommarkollektion. Det är en sorts barfotasko som med fördel används till yoga, pilates, dans eller lugnare gymträning. Vi gillade känslan av att vara just barfota och att man fick bra fäste, något som behöver när osmidiga kroppar ska böjas och tänjas. Snygghetspoäng till sidenbandet som man kan knyta runt vristen.

Betyget på klassen ges med utgångspunkt i våra kroppar dagen efter: Det var både träningsvärk och känningar i muskler vi inte ens visste att vi tränat. Vilket tydligt visar att våra, och förmodligen många andras, kroppar är i stort behov av rörelseträning. Som vi nämnde ovan; man behöver inte vara vältränad för att man kan springa fort. Man behöver både styrke– och rörelseträning för att komplettera – och Mojo flex är ett bra alternativ till andra liknande klasser som yoga och pilates.

av LISA ARNELL, HELENA JOHANSSON foto NIKE

Instruktören Monica Björn var något vigare än undertecknad…

Skon Nike Studio Wrap, 1 200 kr.