"Den bästa träningen är den som blir av" - så tränar bloggarna (del 4)

"Den bästa träningen är den som blir av" - så tränar bloggarna (del 4)

30 maj, 2015

I den fjärde och sista delen av ”Så tränar bloggarna” pratar vi närmare med programledaren Brita Zackari och hälsorådgivaren Anja Forsnor. Vad tjejerna har gemensamt är att de båda gillar träning som varken kräver massa redskap eller krånglig utrustning. Den bästa träningen är den som blir och det behöver varken vara svårt ett ta lång tid. Läs mer om deras syn på hälsa och inspireras av deras bästa träningstips.

BRITA ZACKARI

Vad har du för träningsfilosofi?

– ​Att den bästa träningen är den som blir av. Jag blir galen av såna här trend-träningar som är superkrångliga och kräver jättedyra gymkort eller en massa krånglig utrustning. Gör kroppen trött, astrött, på valfritt sätt så är det träning.

Vad tränar du helst?

– ​Sånt som man blir helt trött i kroppen av på så kort tid som möjligt. Och gärna mage, rumpa och lår. Burpees är bra, det behöver man inget gym eller ens skor för att göra.

Vad betyder hälsa för dig?

– Först när jag ser ordet ”hälsa” i frågan så får jag panik för det är förknippat med så himla mycket pekpinnar och präktighet. Men jag själv känner mig hälsosam när jag säger nej till grejer som blir för stressiga, äter god mat som jag mår bra av och tränar lagom. Det är hälsa för mig!

Ditt bästa träningstips!

– ​Att om man tränar hårt så kroppen blir trött så räcker det med en kvart ibland. Testa gör 50 burpees. Är du inte trött efter det är du antagligen en superperson och då är det bara att gratulera.

Till Britas blogg ›

ANJA FORSNOR

Vad har du för träningsfilosofi?

– Failing to plan is planning to fail. Jag planerar alltid in min träning i kalendern precis som jag bokar in möten, oavsett om det rör sig om en promenad eller ett PT-pass. Jag mår bäst av att röra på mig regelbundet och värdesätter tiden enormt mycket. Genom att planera min träning är det lättare att träningen verkligen blir av, oavsett om motivationen är där just då eller inte. På samma sätt planerar jag in vilodagar – båda delarna är lika viktigt.

Vad tränar du helst?

– Jag gillar att variera lite mjukare träning som t.ex. yoga med tuffare och mer högintensiv träning. I perioder kör jag väldigt mycket löpintervaller, det är lika vidrigt under tiden som underbart efteråt. Jag gillar enkel träning där jag kan ta ut mig maximalt, det får varken vara för tekniskt eller för svårt.

Vad betyder hälsa för dig?

– Hälsa för mig handlar om livsbalans, att hitta det som gör en lycklig och att göra saker för sin egen skull. Försök att inte påverkas för mycket av hur alla andra äter, tränar och lever utan hitta det som funkar bäst för dig.

Ditt bästa träningstips!

– Testa olika saker och hitta en träningsform som du gillar! Man måste inte gilla crossfit, bli en yogi eller springa massa lopp bara för att alla andra verkar gilla det. Trivs du inte på gymmet så hitta något annat som ger dig glädje! Träning kommer i så många olika former och det är så mycket roligare att träna något man verkligen trivs med och faktiskt till och med känner sig duktig på.

Till Anjas blogg ›

MERA LÄSNING:

Ridning, intervaller och enkla styrkeövningar – så tränar bloggarna (del 3) ›

Så väljer du rätt sport-bh! ›

Vårens 10 snyggaste bomberjackor! ›

Av Anja Forsnor Foto Ida Borg (Brita), Beata Holmgren (Anja)