3 välgörenhetslopp för dig som vill svettas för en god sak i höst

3 välgörenhetslopp för dig som vill svettas för en god sak i höst

Du behöver varken springa snabbt eller långt för att delta i något av dessa lopp. Din anmälningsavgift är nämligen det som verkligen räknas.
24 september, 2016

Välgörenhetslopp som fenomen är något som har vuxit sig allt starkare de senaste åren. Under hösten anordnas flera lopp, bland annat för att stödja forskningen kring barncancer och psykisk ohälsa. Tidigare i år har andra välgörenhetslopp genomförts med framgång, bland annat loppet Spring för livet som lyckades samla ihop 441 100 kronor till UNICEF:s arbete för föräldralösa barn i Malawi.

Men man måste inte delta i ett lopp för att kunna springa för förändring. Du kan till exempel skänka en krona för varje kilometer du springer på hemmaplan och donera summan till Cancerfondens 1kr/km, de har hittills fått ihop över 70 000 kronor.

Så vad brinner du för? Här är tre lopp, som går av stapeln i höst, för dig som vill att anmälningsavgiften ska gå till välgörenhet.

LÄS OCKSÅ: 5 träningsappar som hjälper dig att komma i gång

3 välgörenhetslopp i höst:

Charity Trail

För: Anmälningsavgiften går oavkortat till Hjärtebarnsfonden.

Var: Smedstorp, Skåne

Längd: 5 eller 12 km

När: 24 september

Mental Health Run

För: Anmälningsavgiften går oavkortat till arbetet för att öka kunskapen om psykisk ohälsa och till psykiatrisk forskning.

Var: Stockholm

Längd: 5 km

När: 8 oktober

Run of Hope

För: Anmälningsavgiften går oavkortat till forskning kring barncancer.

Var: Göteborg

Längd: 5 km

När: 8 oktober

LÄS OCKSÅ: 6 övningar som bränner mer kalorier än löpning