Så sparar du pengar på bröllopet – 12 smarta tips!

budget brollop spara pengar

Planerar du ett bröllop eller känner du någon som gör det? Då rekommenderar vi att du läser igenom den här listan innan du fortsätter planera!
16 april, 2016

Bröllop kan bli en kostsam historia och det är lätt att gå över budgetgränsen i stundens hetta. Genom att vara ute i god tid och planera kan ni spara tusenlappar.

Här är fler tips på hur ni kan spara pengar på bröllopet:

1. Klänningen

Bröllopsklänningar

Via: zkkoo & mineforeverapp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köp en begagnad eller hyr en. De flesta bär ändå bara sin bröllopsklänning en gång i livet! På Blocket och Tradera finns det massor av fina klänningar för en betydligt billigare summa än en ny.

2. Blommor

Bröllopsdekorationer

Via: modwedding & destinationweddingmag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genom att besöka närmaste torghandel och köpa upp deras lager får du samma mängd blommor till ett betydligt lägre pris än om du hade anlitat en florist. Dessutom brukar det inte vara några problem att få en rejäl mängdrabatt.

3. Ringarna

Ringar

Via: today & anthropologie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom ni ska bära ringarna och titta på dem resten av livet kan det vara klokt att fundera över om ni vill tumma på priset gentemot att få de ringar ni verkligen vill ha. Det finns dock flera alternativ till att köpa en sprillans ny, till exempel auktionssajter som inte sällan auktionerar ut diamantringar för ett bra pris.

4. Bröllopstårtan

Bröllopstårta

Via: cedarwoodweddings & sweetandsaucyshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tårtor går att göra själv och frysa in i 2-3 månader innan bröllopet. En kompis eller en släkting kanske kan tänka sig att hjälpa till? Det kan ju vara en del av hens bröllopspresent!

5. Middagen

Buffemiddag

Via: wedding-belles & colincowieweddings

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oftast är gående bord ett billigare alternativ än en trerättersmiddag. Det är dessutom enklare för serveringspersonalen att hålla koll på ett antal uppläggningsfat än att servera samtliga gäster samtidigt.

Jämför priser mellan de olika matvarubutikerna och handla varor som kan frysas in när det finns på kampanjpris.

6. Lokalen

Bröllopslokaler

Via: snippetandink & bonjourvintage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oftast är gående bord ett billigare alternativ än en trerättersmiddag. Det är dessutom enklare för serveringspersonalen att hålla koll på ett antal uppläggningsfat än att servera samtliga gäster samtidigt.

Jämför priser mellan de olika matvarubutikerna och handla varor som kan frysas in när det finns på kampanjpris.

7. Gästerna

Bröllopsgäster

Via: modwedding & freepeople

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjud familj, släkt och vänner till vigseln men bara de allra närmaste till middagen och festen efteråt. På så vis känner alla sig delaktiga i er stora dag och ni tillbringar eftermiddagen/kvällen med de närmaste.

8. Baren

Bröllopsbar

Via: theknot & deerpearlflowers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här finns det olika alternativ, mycket beroende på vad lokalen har för regler gällande alkohol. Ett alternativ är att gästerna får betala för sin egen alkohol i baren, fast till självkostnadspris.

Ett annat är att bjuda på alkoholen men att avgränsa de olika alternativen till en sorts rödvin, en sorts vitt vin, två öl och en spritsort. På så sätt minskar risken för att det blir flera halvtomma flaskor över. De oöppnade förpackningarna kan ni lämna tillbaka till Systembolaget.

9. Gåvorna

Resor

Via: hubpages & hejetherealvistas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be gästerna om ett bidrag till er bröllopsresa istället för materiella gåvor. Den valfria summan kan sättas in anonymt på ett separat konto. Under middagen kan toastmastern läsa upp summan inför gästerna.

10. Inbjudningskorten

Inbjudningskort

Via: weddingchicks & junebugweddings

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack vare Internet och Pinterest finns det flera illustrationer som är kostnadsfria att använda för privat bruk. Skriv ut inbjudningskorten hemma eller på närmaste bibliotek, klipp ut dem och skicka i fina kuvert.

Om ni vill ha en personlig illustration kanske en släkting, en kompis vän eller en designstudent kan hjälpa till. Släng ut frågan på Facebook och se vilka som har möjlighet!

11. Bartender och servitörer

Bartender och servitörer

Via: workinspain & sortra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ofta finns det någon som känner någon som är duktig bakom baren. Ska ni inte servera drinkar räcker det ju med att personen kan hälla upp vin och servera öl. Se er omkring om ni har någon bekant som kan tänka sig att stå i baren och servera under kvällen, mot betalning givetvis.

12. DJ och musikanläggning

Bröllopsdans

Via: indulgy & niravpatelphotography

Det behöver inte vara en stor ljudanläggning för att det ska låta bra. En bra högtalare, en ljudsladd och Spotify räcker långt. Gör olika listor för kvällens gång, till exempel en middagslista, en romantisk lista, en danslista full med gamla klassiker, en danslista med nya hits och så vidare.

Läs mer:

8 fina och annorlunda DIY-tips till bröllopet

Bröllop i en lada? Här är 9 romantiska tips!