Artikeln innehåller reklamlänkar

Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och Ivar

16 feb, 2022 
Gör om dina ikea-möbler – Billy, Malm och Ivar
Köp inte nytt, gör om istället! Ge Ikea-klassikerna nytt liv och personlighet med DIY-knep och Ikea-hacks. Här är tipsen för favoriterna Billy, Malm och Ivar.
Annons

Ge möblerna och inredningsdetaljerna du redan har hemma ett så långt liv som möjligt. Genom att uppdatera befintliga möbler, istället för att köpa nytt, gör du en god gärning för både din plånbok och för miljön. Dessutom blir det ett roligt DIY-projekt att pyssla med en ledig dag!

Här tipsar vi om massvis med fina Ikea-hacks och stylingknep att inspireras av för de populära Ikea-möblerna Billy, Malm och Ivar!

Gör om Billy-bokhyllan från Ikea

Bokhyllan Billy är en trotjänare i många hem och dess enkla form gör den till en klassiker som står sig år efter år – och som även går att variera på en mängd olika sätt.

Ikea-hack med platsbyggd Billy-bokhylla
Foto & DIY-projekt: A Beautiful Mess

I det smarta Ikea-hacket ovan har den moderna Billy-hyllan förvandlats till en stilfull, platsbyggd bokhylla som går i stil med huset. Vid första anblick kan man knappt tro att det är en Ikea-bokhylla som står i rummet. Du hittar instruktionerna till Ikea-hacket här.

Annons
Ikea Billy-bokhylla omgjord till vitrinskåp
Foto & DIY: April and May

Det här smarta knepet förvandlar bokhyllan till ett minimalistiskt vitrinskåp med ett par snygga dörrar i kontrasterande färg. Här hittar du hacket och sex andra smarta Ikea-hacks med Billy-hyllan att inspireras av.

Idé för hur man kan styla Billy-bokhyllan från Ikea
Foto: Ikea

Ibland behövs inte hela DIY-projekt, utan några stylingknep kan fixa en ny känsla. Här får Billy-bokhyllan liv genom olika kombinationer och placeringar av hyllplan. Du hittar 15 fina sätt att styla din befintliga Billy-bokhylla här.

Annons

Gör om Malm-byrån från Ikea

Malm-byrån finns i flera olika utföranden, från det lilla nattduksbordet med två lådor till större byråer med tre eller fler lådor som ger gott om förvaringsutrymme.

Ikeas Malm-byrå med nya luckor från Norse Interiors
Foto: Norse Interiors

Ett lite mer avancerat Ikea-hack att inspireras av. Den amerikanska e-handeln Norse Interiors skapar snygga fronter till Ikea-möbler och för Malm-byrån finns flera mönstrade fronter som helt förändrar möbelns utseende.

Malm Ikea-hack skrivbord
Foto: 123kea

Två Malm-byråer och en lång toppskiva blir inte bara snygg förvaring, utan också en praktisk arbetsstation i hemmet. Här har byråerna dessutom fått ett personligt utseende med mönster som klistrats på de befintliga luckorna.

Annons
Malm byrå Ikea hack
Foto: Picky Living

Malm-byrån, oavsett storlek, går att variera i oändligheter med allt från färger och handtag till pålagda toppskivor och socklar. Det är bara fantasin som sätter gränser! Fem idéer för att uppgradera Malm-byråns utseende hittar du här.

Gör om Ivar från Ikea

Stilrena Ivar från Ikea har blivit en favorit i många hem genom åren, både som byrå och skåp. Dessutom är det här skåpet enkelt att hacka och ge ny prägel till!

Ivar-skåp från Ikea med DIY-rottingdörrar
Foto & DIY: Burkatron
Annons

Är du ett fan av rottingtrenden? Då kan det här snygga Ikea-hacket vara något för dig. Genom att såga ur dörrarna och ersätta dem med rottingväv får Ivar-skåpet en helt ny look. Lägg till ett par nya ben och möbeln är som ny! Här hittar du instruktionerna.

Ikea-hack med Ivar-skåp
Foto: Ragnar Ómarsson Styling: Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma

Lite färg kan göra stor skillnad i hemmet! Måla in ditt Ivar-skåp ton i ton med väggen eller satsa på en färg som sticker ut och ger ny dynamik till inredningen. Det och tio andra enkla och snygga sätt att styla just Ivar-skåpet på hittar du här.

Annons
Säng med förvaring med Ivar från Ikea
Foto: ELLE Decoration

Skapa din egen compact living-säng med det här smarta Ikea-hacket! Med sex stycken Ivar-byråar och en resårbotten kan du själv bygga ihop den här sängen som är både snygg och praktisk. Steg-för-steg-instruktioner finns här.

Se också: 5 billiga sätt att göra om i hemmet

5 billiga sätt att göra om i hemmetBrand logo
5 billiga sätt att göra om i hemmet
Annons