8 DIY-tips du kan göra själv till bröllopet

Flera tips på hur du kan dekorera bröllopet.

Det blir allt vanligare med DIY-dekorationer på bröllop. Inte bara finns det pengar att spara – det är dessutom kul och gör den stora dagen mer personlig.
15 april, 2016

Går ni i giftastankar och har börjat planera den stora dagen? Det finns massor av sätt att fixa sin personliga prägel på bröllopsfesten – och det blir ännu enklare om ni gör det på egen hand.

Här är 8 DIY-tips till bröllopet:

1. Ballonger med konfetti

Använd en tratt och häll i konfetti eller glitter i ballongen innan du blåser upp den. Stora, genomskinliga ballonger ger ett häftigt intryck, speciellt om de är fyllda med helium.

2. Popcornstrutar 

En otroligt enkel detalj som definitivt blir populär bland gästerna.

Välj ett hårt papper, gärna med spets eller annan detalj längs ena sidan. Rulla pappret inåt mot ena kanten och fäst med en bit tejp. Med popcorn gjorda i kastrull sparar ni tid och kan göra stora mängder samtidigt.

3. Fotogirlanger

Vi alla älskar att påminnas om härliga minnen. Varför inte skapa en girlang med fotominnen från er tid tillsammans, eller kanske med minnen som ni delat med gästerna?

4. Glöm inte barnen!

Gör barnbordet så pass roligt att de aldrig vill lämna det!

Bunkra upp med papper, pennor och en varsin godispåse. Eller varför inte en varsin engångskamera? Det är en billig kostnad och i många fall kan bilderna bli rätt roliga om ni väljer att framkalla dem…

5. Anordna ett fotobås eller en fotovägg

Allt du behöver är ett stativ, en kamera med självutlösare och rolig kuriosa.

Häng upp en duk eller en stor bit tyg på väggen bakom, ställ en låda med allt från peruker till glasögon i bredvid och skriv en enkel manual till hur man aktiverar kamera och självutlösare. Garanterat succé att gå igenom bilderna dagen efter!

Fotobås till bröllop.

Via: buzzfeed

6. Sittpuffar av gamla däck

Allt du behöver är några gamla däck, ett smalt rep, en limpistol och ett smalt rep som lämpar sig att sitta på. Börja med att klä in däcket i ett av repen och knyt till. Fortsätt sedan med att rulla det andra repet längs däckets utsida medan du limmar undertill.

7. Egengjorda skyltar

Lämpar sig utmärkt för ett bröllop i bohemisk eller lantlig stil.

8. Blomsterdekorationer på borden

Det finns fler sätt att dekorera med blommor än att enbart ha dem uppställda i en vas. Genom att följa den enkla guiden nedan kan du göra dina egna bordsdekorationer till priset av en spottstyver.

Duka med blommor.

Via: buzzfeed

Läs mer:

9 festliga Ikeahacks till bröllopet

Bröllop i en lada? Här är 9 inspirerande och romantiska tips!

7 vackra vintagedekorationer till bröllop