6 tips: Fixa badrummet utan att renovera

Så gör du om badrummet utan att renovera.

Att renovera badrummet kan bli både dyrt och långdraget, men som tur är finns det enkla sätt att få badrummet att kännas nytt och fräscht utan att renovera det!
04 april, 2016

Att ha ett snyggt och fräscht badrum är viktigt för många vilket förhöjer standarden och helheten i resten av hemmet. Men att renovera ett helt badrum kan vara en kostsam historia, men det behöver nödvändigt inte heller vara det. Med enkla knep kan känslan i badrummet förändras till det bättre – utan att behöva kosta skjortan.

– Det kan både vara billigt och enkelt att skapa ett nästan helt nytt badrum utan att för den delen behöva byta kakel eller golv. Förvandla badrummet med små medel i stället som en ny kran eller ett nytt handfat. Nu går det dessutom fort då man kan sitta hemma och inspireras och klicka hem produkter som man får hemlevererade direkt till dörren, säger Felicia Sobocki på Badhem.se.

Här är våra bästa tips på hur du förvandlar badrummet med små enkla medel:

1. Mässing och rosé

Att byta ut kranen kan göra stor skillnad.

Foto: Shutterstock

Det är fortsatt populärt med blandare och andra detaljer i mässing och roséguld. Att byta ut kranen kan ge tvättstället ett helt nytt utseende.

2. Svarta detaljer

Vita, typiskt skandinaviska badrum får en annorlunda och dramatisk look med svarta detaljer. Byt ut handfatet, måla om badkaret eller addera svarta textilier.

3. Starka färger

Svart och vitt i all ära, men visst är det härligt med färg? Gärna på väggarna eller badkaret, men det kan räcka med nya handdukar och andra detaljer.

4. Kakel och mosaik

Färgglatt kakel och mosaik i geometriska former är en stark trend som vi ser på såväl handfat och badkar som väggar och golv.

5. Lyx och flärd

Badrummet är vårt nya finrum. Häng en lampa i taket och om du har plats – ställ in en soffa, fåtölj eller stor spegel.

6. Små detaljer

Färska blommor, nya handdukar eller fina badkarsfötter kan göra stor skillnad för en liten peng.

– Det viktigt att komma ihåg att det är ditt badrum och din känsla och stil som ska avspeglas. Låt trenderna vara just en inspiration och inte ett krav, säger Felicia Sobocki från Badhem.se.

Vill du ha ännu mer inspiration? Kika in i kategorin badrum i vårt inspirationsgalleri!

LÄS MER:

Så påverkas du av de nya rut-reglerna

3 badrum i 3 stilar vi älskar just nu!