11 inspirerande hem med trendigt inmålade möbler

04 sep, 2018 
AvSanna Rossäng
Inmålade möbler – så gör du
Det är trendigare än någonsin att måla in möbler. Inmålade möbler känns lyxiga, givna och genuina och skapar det lilla extra i ett hem. Här är 11 inspirerande hem där trendigt inmålade möbler står i fokus.
Annons

Oavsett om det handlar om att måla in en bokhylla, ett helt kök eller ett vitrinskåp är det helt klart något alldeles extra med inmålade möbler.

Det är ett enkelt knep för att skapa en enhetlig och ombonad känsla i ett hem som känns lika självklar som tidlös och trendsäker.

Här är 11 inspirerande hem med trendigt inmålade möbler. Hoppas du hittar inspiration för ditt nästa inredningsprojekt!

1. Inmålad bokhylla skapar harmoniskt intryck

johanna bradfords hem med platsbyggd bokhylla
Syns i: ”Kika in i Johanna Bradfords drömmiga hem”. Foto: Andrea Papini.

Ett enkelt sätt att skapa ett harmoniskt och vilsamt intryck i en ofta rörig bokhylla är att måla in hyllplan och konsoller i samma kulör som väggen. Lägg även märke till hur hyllplanen är rundade i kanterna för att i symbios med den harmoniska kulören bidra med en mjuk och inbjudande helhet.

Annons

2. Måla in garderoben för att skapa enhetlig känsla

Garderober med guldhandtag
Syns i: ”Inredningsdesignerns drömmiga compact living-dröm”. Foto: Stellan Herner, styling: Nanna Lagerman.

Ett knep för att skapa en enhetlig känsla i ett rum och ta dra bort uppmärksamhet från en vardaglig detalj som garderober är att måla allt i samma färg. Det skapar en behaglig känsla i rummet som gör att den övriga inredningen kan hållas avskalad för maximal effekt av enhetlighet.

3. Ett vitrinskåp i samma väggfärg smälter in snyggt

matplatsen i rummet med blå väggar
Syns i: ”Hemmet där dansk elegans möter japansk minimalism”. Foto: Andrea Papini, styling: Alexandra Papini

Inbygga garderober och möbler i all ära, men det är minst lika effektfullt att måla in en fristående möbel i samma färg. Se bara hur det här vitrinskåpet lyfter till en ny nivå genom att målas i samma färg som väggen. På så sätt blir den fristående möbeln inte lika klumpig heller utan smälter vackert in i den övriga inredningen.

Annons

4. Måla säng och garderob i samma kulör för trendsäker atmosfär

Säng med linneörngott
Syns i: ”Kika in i inredningsfotografens trendsäkra villa”. Foto: Ragnar Ómarsson, styling: Pella Hedeby

Den trendiga inmålningen av möbler behöver inte betyda att måla något litet – snarare tvärt om: ju större möbler, desto större effekt! Se bara på det här vackra sovrummet vars stora garderober och inbyggda tavellist målats in i samma färg som väggen. Dessutom snyggt stylat med en filt i samma färg för att skapa en enhetlig känsla.

5. Måla in köket i en mörk ton för monokrom helhet

grått kök
Syns i: ”Kreativ lägenhet med färg och smarta lösningar”. Foto: Lina Östling, styling: Mari Strenghielm.

Genom att måla in väl valda utrymmen i ditt hem skapar du en ofta fördelaktig monokrom känsla i hemmet. Ett litet kök som ovan smälter samman och tar mindre plats, en garderob blir en del av väggen och en platsbyggd bokhylla känns som en given del i inredningen när den får samma färg på sig som väggarna.

Annons

6. Inmålad tavellist smälter samman med väggen

Naturgrön väggfärg
Syns i: ”Chic compact living-dröm i Paris – på bara 18 kvadrat”. Foto: Stephan Jullaird/Tripod Agency.

När man bor lite mindre är det ännu viktigare att ta tillvara på alla fördelar som finns med att måla in möbler och inredningsdetaljer. Se bara i det här sovrummet hur ombonat det blir när tavellisten målades in i samma färg som väggen. Förutom att den smälter samman med väggen på ett snyggt sätt skapas indirekt en plats för att placera personliga detaljer som bidrar med en ombonad känsla.

7. Inmålat burspråk skapar effektfull detalj

Svart fönsterparti
Syns i: ”Kreativt och inspirerande med personlig inredning”. Foto: Anders Schønnemann/Living Inside, styling: Lene Ostenfeldt.

Du behöver inte måla ett helt rum för att skapa effekten som blir resultatet av att måla in möbler och detaljer. Här har ett vackert burspråk och dess vackra snickerier målats svarta mot de i övrigt vita väggarna. Snyggt, överraskande, effektfullt och en given detalj som fångar ögat!

Annons

8. Välj en färg från golv till tak för extra allt-känsla

Rosa sovrum. Enhörningstofflor
Syns i: ”Designerns fantasifulla hem med mjuka pasteller”. Foto: Katri Kapanen/Living Inside

Målade väggar och ett inmålat sängbord i all ära, men vad händer om all inredning färgsätts i samma kulör? Jo, det blir ett rum som väcker allas uppmärksamhet och som varje dag bidrar med en WOW-känsla! Se bara på sovrummet ovan, det gäller bara att våga!

9. Måla in snickerier för en ombonad känsla

johanna bradfords kök
Syns i: ”Kika in i Johanna Bradfords drömmiga hem”. Foto: Andrea Papini.

Platsbyggda finsnickerier i all sin enkelhet bidrar med en ombonad känsla, men för ännu större effekt målas allt med fördel i samma kulör. Se hur bänk, bröstpanel, hylla och konsoller smälter samman på ett harmoniskt sätt genom att låta färgen målas på alla nämnda delar.

Annons

10. Måla in panel och möbler i vitt för ljust intryck

Inbyggd våningssäng
Syns i: ”Mjuk minimalism i stylisten Pella Hedebys snygga hem”. Foto: Kristofer Johnsson, styling: Pella Hedeby

Vita väggar kan gärna bli lite intetsägande och opersonligt, men bara genom att välja träpanel istället för gips på väggarna tar den ljusa färgen sig ett helt nytt uttryck. Direkt blir känslan trivsam, ombonad och tidlös – utan att på något sätt upplevas tråkig. Komplettera med naturnära färger och material för maximal mysfaktor.

11. Inbyggd och inmålad bokhylla

Inbyggd, platsbyggd hylla
Syns i: ”Drömmig sekelskiftesvåning i hjärtat av Göteborg”. Foto: Johanna Hagbard, styling: Anna Bjelkholm.
Turkost sovrum med platsbyggd hylla
Syns i: ”Klassisk Parisvåning med ljuvlig inredning – och ett helt fantastiskt kök”. Foto: Fabrizio Ciccioni/Living Inside, styling: Chiara dal Canto/Living Inside.

En platsbyggt och inmålad bokhylla kan vara något av det vackraste som finns, se bara på bilderna ovan! Platsbyggda möbler känns lyxiga och genuina och det förstärks ytterligare när de målas i samma kulör som väggarna.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons