Våra främsta modeaktörer 2010 - del 1

30 jan, 2010 
Av
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För trettonde året i rad delades Sveriges största modepris ut på ELLE-galan i Stockholm ikväll. Festen pågår fortfarande på Grand Hôtel där årets vinnare minglar med övriga gäster på festen. Här är första halvan av de som premierades vid årets gala.

Årets designer

MINIMARKET

Med sin skräddade design, en stor portion färg och en nypa humor förmedlar de här tre energiska systrarna ett positivist budskap i en tuff modebransch. De bryter ny mark och antar ständigt spännande utmaningar.

Omslag-gala006


Årets fotograf

PETER GEHRKE

Ett år präglat av internationell framgång, teknisk överlägsenhet och en stark känsla för vad som ligger i tiden gör honom till en given  vinnare.

Omslag-gala005

Årets stylist

ROBERT RYDBERG

I hans universum är inget lämnat åt slumpen. Varje detalj, och de är många, är överraskande och alltid på pricken rätt. Han är en stor inspiratör för alla.

Omslag-gala004

Årets hederspris

SUSANNE LJUNG

En vass journalist som nyfiket och inspirerande guidar läsare och lyssnare i modets värld. En vinnande spanare med exceptionellt träffsäker stil.

Annons

Årets internationella stilikon

HAYDEN PANETTIERE

Hon är en av de starkast lysande stjärnorna på Hollywoods röda mattor. I fotsida galaklänningar och sylvassa klackar är hon en sann modehjältinna.

Omslag-gala014

Decenniets stilikon

ROBYN

Hon experimenterar sig fram till nya modekombinationer och vågar testa frisyrerna som sen blir stilbildande. Hon är inte rädd för att vara

unik.

Omslag-gala011

Årets bäst klädda skådespelerska

NOOMI RAPACE

Hon tar svensk design till världens röda mattor – alltid svart, skarpt skuret och fullt av dramatik.

Omslag-gala013

Årets bäst klädda artist

AGNES CARLSSON

Lika tonsäker som stilsäker i glittriga festblåsor, höga klackar och smycken – ju större desto bättre. Världen häpnar!

Omslag-gala012


line_rosa

Pristagarna utses av en jury, som består av: Hermine Coyet Ohlén, ELLEs chefredaktör och juryns ordförande, Cia Jansson, modechef och creative director på ELLE, Sofia Rastbäck, art director på ELLE, Daniel Lindström, modechef på Café, Peter Andersson, galans visningsproducent, Camilla Åkrans, fotograf, Susanna Strömquist, journalist, Tom Hedqvist, rektor på Beckmans, Erik Torstensson, creative director på Saturday samt Agnes Braunerhjelm, journalist och bloggare.

Annons